עבור לתוכן

צריך עזרה מתכנון של פאן באס

Featured Replies

פורסם

אני רוצה להכין פאן באס אבל יש לי כמה שאלות:

1. כמה W ו V יכול לשאת כל חיבור מולקס?

2. איזה נגד אני צריך בשביל שהוא יוריד לי את המתח מ-12 ל 9 ו-7 אבל שיעמוד בכ 7W (אפשר לעשות דבר כזה של חיבור כמה נגדים?)?

3. האם אפשר להכין פאן באס ל-6 מאווררים?

4. כל טיפ שתוכלו לתת

פורסם

אני רוצה להכין פאן באס אבל יש לי כמה שאלות:

1. כמה W ו V יכול לשאת כל חיבור מולקס?

2. איזה נגד אני צריך בשביל שהוא יוריד לי את המתח מ-12 ל 9 ו-7 אבל שיעמוד בכ 7W (אפשר לעשות דבר כזה של חיבור כמה נגדים?)?

3. האם אפשר להכין פאן באס ל-6 מאווררים?

4. כל טיפ שתוכלו לתת

כמה דיוקים:

1. חיבור המולקס לא יכול או לא יכול לשאת בשום וואט\וולט, הוא בסך הכל חוט. חור וצהוב יספקו לך 12V, שחור ואדום 5V. אם כבר משהו שיכול להיות בעייתי עם הספק (=W=וואט) הוא הנגדים אותם תחבר אל המאוורר. וואט מודדים בכפל של זרם בנגד והמתח עליו V*I ובדרך כלל נגדים רגילים עומדים בפחות מוואט אחד.

2. הנתון הזה תלוי מאוד במאוורר שלך. בדוק עליו אם כתוב כמה אמפר הוא צורך (A) והכנס את הנתונים שאתה רוצה לאחת מן התוכנות שמבצעות את החישוב הקיימות במאגר ההורדות של האתר. אפשרות אחרת להעביר ל7 וולט ללא צורך בנגדים היא במקום לחבר את המאוורר לחוט צהוב ושחור אשר יתנו לך 12 וולט לחבר לאדום וצהוב שיתנו לך 12-5=7 וולט

3.כן

4. נסה להסתכל על המדריכים לפאנבס כאן באתר או מאחרים באינטרנט.

פורסם
  • מחבר

אוקי

אבל הבעיה היא שיש מאווררים שהW שהם צריכים גדול מאוד, איזה נגד יוכל לעמוד מזה? בוא נגיד איזה נגד יעמוד ב 7W.

הרעיון התאורטי שלי הוא לחבר מס נגדים קטנים, כל אחד יכולל לעמוד בכ 2W חיבור של שלושתם יוכל לעמוד ב 6W. האם אני צודק או לא?

פורסם

אתה צודק :)

אבל אני בספק אם תצטרך 7וואט כי זה דבר ענקי שישאיר למאוורר שלך איזה 0.... משהו וולט.

נגיד יש לך מאוורר ג'נרי של 0.14A (אמפר) והמתח שהוא מקבל בד"כ הוא 12V (וולט) אז W (וואט) שהוא צורך זה זרם כפול מתח =1.68W. בשביל שהוא יעבוד ב7 וולט אתה בעצם רוצה שעל הנגד יהיה 5 וולט כלומר 12-5=7. חוק אוהם אומר שזרם כפול התנגדות שווה למתח לכן על הנגד

35 V= 12-7=5

= ---------- ----

0.14 =A

במקרה זה צריך נגד של בערך 35 אוהם. כדי למצוא את ההספק עליו 0.14X5=0.7W

(אם זה נראה לך קצת מסובך או לא מובן התוכנות באתר עושות אותו דבר)

פורסם
  • מחבר

אתה יכול לעזור לי לבנות את הפאן באס:

לפי מה שאני חושב אני רוצה אותו 3 ON-ON ו-3 ON-OFF-ON שיהיו כולם 7V ו-9V אבל שלכול שלישיה יהיה כפתור נוסף שיכול לעקוף בשביל כל שלישיה את הנגד של ה-9V כך שבמקום שיהיה 9 לשלושתם יהיה 12V, זה קצת משונה אבל לפי איך שאני חושב כך זה אמור להיות

כך, סתם פאן באס של 6: (הקובץ)

אבל איך אני מוסיף את המתג שעוקף את הנגד של ה9V

*עריכה: הקובץ לא רוצה להעלות את עצמו*

פורסם

לפני שאני אנסה לראות איך זה יוצא אתה בטוח בטוח שאתה רוצה גם 9 וגם 7? אני לא חושב שיהיה הבדל ממשי בברעש ובזרימת האוויר. 12\7\off נשמע יותר הגיוני.

ואתה יכול למצוא כאן כל מיני סוגי פאנבסים וגם משהו דומה לעקרון של המפסק ששולט על כמה - http://www.bit-tech.net/article/52/

פורסם

DARK MIND, שאלה לי אליך.

אם אני מחבר שלושה מאווררים של 12V בחיבור מקבילי ושם נגד אחד בשביל שלושתם של 47אום. כמה בערך מתח הם יקבלו?

כל המאווררים הם 0.13A

פורסם

אם ההנחה שגם עם מאוורר אפשר לעשות מתח לחלק לזרם = התנגדות אז ההתנגדות של כל אחד מהם היא 92.3 אוהם. 3 במקביל שווה לכ30 אוהם פלוס ה47 שהוא בטור אליהם ועוד המשך בלה בלה בלה.... יוצא שהנגד לוקח 7.32V ו1.09W שזה ממש לא טוב ועל כל אחד מן המאווררים יש כ4.68V, מצב שלא בטוח שהם יסתובבו בו בכלל

עריכה: בעעעע, אתם נותנים לי שיעורי בית בחשמל בחופש הגדול

פורסם

הם הסתתובבו יופי

אבל הנגד נשרף... :P

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים