עבור לתוכן

מסך לא מגיב

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני זקוק לעיצה בקשר לבעיית חומרה. יש לי פה מחשב ישן מהדור של פנטיום 4 הראשונים. לוח האם הוא של ASUS, מהראשונים שתמכו ב - DDR, כך שיש 4 סלוטים, שניים מהם של DDR ו - 2 של SDRAM ( ריקים , לא בשימוש ). כרטיס המסך הוא Onboard.

לאחרונה המסך שהיה מחובר למחשב, מסך CRT של 17 אינץ, נשרף, ככל הנראה עקב בעיית חשמל. במקומו נרכש מסך Samsung של 19 אינץ, מהדגם החדש ביותר. המחשב עבד בסדר בהתחלה, המסך נראה היטב, אך לאחרונה התחילה תופעה מוזרה. מדי פעם, המסך אינו נדלק, כלומר, במקום להידלק, הוא מהבהב ( הנורית, לא המסך עצמו ). אם מכבים ומדליקים שוב את המחשב כשזה קורה, עדיין מקבלים מסך שחור, בתוספת של צפצוף של המחשב ( הדומה לזה שיש בבעיית חומרה כמו זיכרון וכו' ). הדבר אינו מסתדר עד שלא מנתקים את כבר ה - VGA ומחברים שוב.

* המסך עובד ונראה היטב, גם כשהוא לא מגיב, ומדליקים אותו מחדש, הוא כותב Analog על המסך, כתיאור לזה שזה כבל VGA, כלומר הוא עובד, אין בעיה של פיקסלים, או מסך לא מתפקד, הנורית המבהבת מזכירה מצב בו המחשב כבוי.

* בדקתי בעזרת MemTest את הזיכרון, הכל תקין.

* כאמור, המחשב מצפצף לאזהרת בעיית חומרה חמורה, אך אחרי ניתוק ה - VGA וחיבורו מחדש, זה פוסק.

* מבחינת תוכנה, המחשב עובד עם חלונות XP ו - SP3.

האם המסך החדש לא תקין ? האם זו בעייה של התאמה של כרטיס מסך ישן למסך חדש ? האם לוח האם גוסס ?

אני אבוד, לא רוצה להמליץ לבעל המחשב לקנות מחשב חדש ללא סיבה, אולי המסך לא תקין. אם זה כרטיס המסך אז אין ברירה כי הוא Onboard וכהרחבה יש רק חריץ AGP ולא PCI Express.

דעתכם ?

תודה !

פורסם

תקח את המסך ותבדוק אותו על מחשב אחר, אם הוא עובד אז הבעיה היא במחשב

לגבי כרטיס המסך, אם הבעיה בכרטיס ולא בכלל בלוח אם, אפשר לקנות כרטיס AGP זול ולעבוד איתו

אני מבין שהמחשב לא למשחקים/סרטים וכד'

בנוסף, יכול להיות שהכרטיס לא מחזיק רזולוציה כזו של מסך

תכתוב איזה לוח זה

פורסם

מחשב אף פעם לא מצפצף בגלל מסך.

תוציא כ וידאו, תנקה מגעים שלו עם אלכוהול ותכניס חזרה כשכרטיס

יושב עד הסוף בחריץ שלו.

פורסם

הוא אומר לך שהכרטיס הוא ONBOARD

פורסם

אופס...

מצטער

תתאר את הצפצוף ותבדוק בספר של לוח מה הוא אומר.

מנחש שמשהו לא יושב טוב על לוח או או לוח מקצר למארז.

פורסם
  • מחבר

הצפצוף הוא כמו צפצוף רגיל של מחשבים מהדור ההוא, הצפצוף שיש בזמן הדלקה, רק בערך פי 5 יותר ארוך. מה שבדרך כלל מרמז על בעיית חומרה, צפצוף כמו זה שתקבלו אם תכניסו זיכרון לא מתאים, או פגום.

נדמה לי שלוח האם הוא : Asus X Series P4S533/MX תושבת של 478 למעבדי פנטיום 4 ( הראשונים לדעתי ).

ה - chipset הוא Sis 651.

נדמה לי שזה הדגם, או משהו דומה מאוד:

http://www.superwarehouse.com/ASUS_P4S533-MX_microATX_Pentium_4_Motherboard/P4S533-MX/ps/239915

פורסם
  • מחבר

אם נניח שמה שכתבתם פה אלו אכן האפשרויות לבעיה:

* בעיה במסך ( פחות סביר - כי מחשב באמת לא צריך לצפצף אם יש בעיה במסך )

* כרטיס מסך לא מסוגל להתמודד עם רזולוציה של המסך

* משהו מקצר, לוח האם לדוגמא.

מה לעשות ? להחליף את המחשב ?

פורסם

קודם כל תבדוק:

1. אם המסך תקין על ידי חיבורו למחשב אחר.

2. אם הלוח/כרטיס מסך תקין על ידי חיבורו למסך CRT רגיל או בכלל מסך עם רזולוציה נמוכה יותר.

3. אם הלך לוח האם, ולא בא לך באמת להשקיע במחשב "חדש"(אפשר גם לקנות ב1000 ש"ח מחשב נורמלי לשימושים שלך), דבר איתי בפרטי ואוכל למצוא לך יד שניה

פורסם

תנסה לחבר כבל VGA אחר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים