עבור לתוכן

כרטיס מסך לעריכה גרפית (דו מימד בעיקר) ומעט משחקים, עד 1200 ש"ח

Featured Replies

פורסם

היי אנשים,

לחבר שנשרף לו הכרטיס הקודם - דרוש כרטיס חדש.

המפרט שלו הוא:

לוח: asus P5B deluxe

מעבד: Intel Core2 1.86GHz 6300 (אני חושב)

זיכרון: 2GB

היה לו כרטיס GAINWARD 7950GT 256MB

שנשרף היום, והוא מחפש תחליף

מיועד לעבודת עריכה הגרפית - פוטושופ ופלאש בעיקר, תוכנות דו מימד.

(הבנתי שפוטושופ CS4 כבר תומכת בעבודה ישירה מול כרטיסי מסך מהדור החדש, כלומר יכולה להשתמש במעבד של כ.המסך על מנת להיות מהירה יותר)

הוא בעקרון עובד עם 2 מסכים, ומעוניין שהכרטיס (או זוג הכרטיסים) החדש, יהיה מסוגל לתת לו לעבוד עם 3 מסכים.

אני מניח שהוא יזדקק לזוג כרטיסים ב crossfire או ב SLI בשביל לעבוד עם יותר מ-2 מסכים,

או שיש פתרון בצורת מפצל כלשהו מכ.מסך בודד שיאפשר לחבר אליו יותר מ2 מסכים בו זמנית?

זהו בעקרון - שוב, הוא לא גיימר אבל אם הכרטיס יוכל להריץ משחקים של ימינו על מדיום זה יהיה פלוס נחמד.

אשמח להמלצות,

תודה.

פורסם

CROSSFIRE יהיה זריקת כסף בשביל זה.

לא ציינת איזה ספק יש לו.

אבל נשמע ש9800GT צריך להיות פתרון להכל למעט נושא 3 המסכים.

פורסם

HD4870 יעשה תעבודה

פורסם

הבעייה עם SLI שהוא תומך רק dual monitor, אתה צריך לכבות SLI (או להשתמש בשני כרטיסים שונים) ע"מ להשתמש ב-3 או 4 מסכים.

בכל מקרה CS4 לא יכול לספק האצת OpenGL לשני GPU נפרדים, עם או בליSLI

Q. Why can't Photoshop take advantage of more than one display card?

A. When you move an image window between two monitors that are each on a separate display card, the GPU attached to the second monitor does not have access to the data necessary to accelerate drawing. The SLI and Crossfire technologies that use more than one GPU to speed up full-screen games will not work with Photoshop, because their use is limited by design to accelerate only full-screen games.

Q. Does Photoshop take advantage of dual-GPU display cards?

A. Not at this time.

http://kb.adobe.com/selfservice/viewContent.do?externalId=kb404898#faq

מה שכן אפשר לעשות זה לקנות כרטיס אחד חזק ולשלב עם מפצל TH2G של matrox.

אני חושב שיש פגיעת ביצועים מסויימת והגבלת רזולוציה למסכים, אבל שווה בדיקה.

אם החבר מסתפק ב-2 מסכים לעבודה עם CS4 ומסך שלישי לפעולות אחרות - אפשר 2 כרטיסים - 1 חזק יחסית ושני פשוט\מעפן

או 2 בינוניים זהים ב-SLI למשחקים ובלי SLI ב-CS4 כאשר רק כרטיס אחד מאיץ). אם החבר מסתפק ב-2 מסכים בלבד - קח כרטיס אחד

אם הוא חייב 3 מסכים ב-CS4, אז או שיוותר על תמיכת OpenGL או שישקול את הפתרון עם המפצל של matrox, או אולי אפילו יש איזה

quadro שתומך ב-3 מסכים (?) בכל מקרה עלולה להיות פה בעיית תקציב קשה בהתאם לצרכים.[br]פורסם בתאריך: 9.03.2009 בשעה 05:37:50

* הלוח אם P5B Deluxe לא תומך SLI (אבל תומך CF). בכל מקרה איפה שהזכרתי SLI זה תקף גם לגבי CF

* ע"פ מחקר קטן, במידה ואתה שם 2 כרטיסים שונים (אחד ל-CS4 ושני "נלווה") יתכן מצב בו opengl יהיה כבוי ב-CS4 ללא אופציה להדליק,

במקרה כזה ישנו פלאגין\תיקון בשם AllowOldGPUs אשר מכריח את CS4 לדבר עם הכרטיס \ מכריח האצת opengl, רק קח בחשבון שאם תנסה להשתמש במסך השלישי (מהכרטיס השני) ב-CS4 בשילוב 2 המסכים מהכרטיס הראשון (למשל גרירת חלון של CS4 מ-GPU1 ל-GPU2) -

יהיו בעיות תאימות וקריסות, כי שוב -CS4 תומך בכרטיס אחד בלבד להאצת opengl אבל אולי אפשר להשתמש במסך 3 לסרגלי כלים וכו'.

* סליחה שאני חופר בעניינים טכנים, אבל אין טעם להמליץ על כרטיסים עד שתתיעץ עם החבר ותבחרו כיוון \ קונפיגורציה

פורסם

היי, דבר ראשון תודה על כל העזרה

(אני החבר בצרה)

אני חייב לתקן טיפה את השאלה. מה שאני מחפש זה להפעיל 3 מסכים. לא להגביר יכולת של מסך ספציפי.

ממה שקראתי SLI ו-CF מאפשרים לחבר 2 כרטיסים (או יותר?) בצורה שכרטיס אחד מעביר את כל כח העיבוד של שאר הכרטיסים. זה ממש לא מה שאני מחפש.

אז השאלה היא בעצם איזה כרטיסים שווה לקנות בהנחה שלא שיחקתי משחק מעבר למשחקי דפדפן בשלוש שנים האחרונות, אבל אני צריך המון שטח מסך לעבודה השוטפת. זה משנה אם הכרטיסים זהים או לא? צריכים להיות מאותה חברה? הלוח שלי הוא P5B DELUXE, זה משנה משהו? והאם כל העסק הזה יאיט בצורה משמעותית את שאר המחשב?

נ.ב.

אני יודע שאמרתי שלא שיחקתי כבר שנים משחקים כבדים אבל שמעתי שדיאבלו 3 הולך לצאת (יותר מידי נוסטלגיה בשביל לוותר) ויהיה מאוד נחמד אם הוא ירוץ אצלי, אפילו אם זה יהיה לא באיכות גבוהה

תודה מראש

פורסם

אז אתה רוצה 3 מסכים שיעבדו ב-CS4 בו זמנית \ מוותר על האצת חומרה ב-CS4 (במילים אחרות הביצועים של הכרטיסים לא רלוונטים לעבודה)

אז אתה צריך 2 כרטיסים. הייתי מוריד את התקציב אבל אתה מתייחס לדיאבלו 3, וואללה אף אחד לא יודע את דרישות המערכת למשחק שלא יצא.

אני רואה 2 אפשרויות עבורך:

1. כרטיס אחד חזק וכרטיס שני חלש

2. שני כרטיסים פשוטים וזהים (כדי שתהיה אפשרות ל-CF במשחקים) *ייצרניות לא רלוונטיות. דגם כן. וזה לא אמור להאיט את המחשב

(על דגמים נדבר בהמשך, חייב לזוז)

פורסם

השימושים היחידם שיש לי ב-CS3 (עוד לא מצאתי סיבה להשקיע את הכסף לשדרוג) זה בעיקר פלאש וטיפונת פוטושופ. שום דבר שדורש עיבוד תמונה מסיבי.

אז אני לא בטוח מה האצת חומרה הזאת נותנת לי. מה שכן 2 התוכנות האלו רצות אצלי כרגע ב-2 מסכים במקביל (כל תוכנה פרוסה על 2 מסכים) ואני מקווה שזה לא יעשה בעיות. קיצר האצת חומרה ל-CS4 לא חשובה לי..

אם כן הייתי רוצה להאיץ בשביל משחק ספציפי, אז CF זאת האפשרות היחידה נכון?

איך זה בכלל עובד המעבר בין כמה מסכים ל-CF? זה בעייתי להעביר? גורם לבלאגן בהגדרות שצריך לסדר כל פעם?

פורסם

אם כן הייתי רוצה להאיץ בשביל משחק ספציפי, אז CF זאת האפשרות היחידה נכון?

איך זה בכלל עובד המעבר בין כמה מסכים ל-CF? זה בעייתי להעביר? גורם לבלאגן בהגדרות שצריך לסדר כל פעם?

CF ינצל את כוחם של 2 הכרטיסים במערך לשיפור ביצועים במשחק.

אולם יתכן והאופציה הראשונה (כרטיס חזק למשחקים וכרטיס חלש לתוספת מסך) תהיה עדיפה. עוד מעט נבדוק את העניין.

CF יעבוד עם מקסימום 2 מסכים. ז"א, כשאתה מפעיל CF המסך השלישי יכבה, וכשאתה מכבה CF שלושת המסכים יעבדו.

מבחינת "בלאגן" בהפעלה\כיבוי CF לאייקונים\שולחן עבודה וכו', יתכן וזה עלול להציק אבל ישנן תוכנות צד שלישי (כגון ultramon) שיודעות

לנהל את העניין (שמירת הגדרות שולחן עבודה למצבים שונים וכו)

ניגש לדגמים:

NVIDIA - כרטיס חזק + כרטיס חלש:

gtx260 ביחד עם 9400gt - מחיר כולל 1130ש"ח.

יתכן ולא תצליח להשיג את ה-gtx260 במחיר מציאה זה מאחר והביקוש רב. אלטרנטיבה היא 9800GTX+ והמחיר הכולל יהיה 1030ש"ח.

* קח בחשבון gtx260 הרבה יותר חזק מ-9800gtx

* אפשר להוריד את המחיר הכולל ל-845ש"ח אם תקח 9800GT במקום (תכלס אני בטוח שגם הוא יספיק לך לדיאבלו 3)

ATI - כרטיסים זהים ל-CF

פעמיים HD4830 בסביבות 1250ש"ח או פעמיים HD4670 במחיר כולל 900ש"ח

* מבחינת תאימות וביצועים במשחקים, למערך ריבוי ליבות ישנן חסרונות אל מול כרטיס בודד שמספק ביצועים דומים, עם תלות במשחק\דריבר

פורסם

אותו כרטיס כמו מה ? זה HD4830 של sapphire... אין ממש הבדל בין היצרניות.

השאלה אם כדאי לך להשקיע 1314ש"ח על CF כזה confused0006.gif

פורסם

אתה המלצת :-\

מה האלטרנטיבה? בכל מקרה אני צריך 2 כרטיסים והסכומים הם בסביבות ה-1000 ש"ח.

אני לא באמת צריך CF, אבל אם כבר והסכום לא כזה שונה אז נראה לי עדיף ללכת לכיוון משהו שאולי אולי ישמש אותי בעתיד.

הכרטיס הזה של ATI נחשב למשהו שעומד בסטנדרטים של היום, או שהוא משהו בינוני?

אני עוד צריך לראות מה קורה האמתי. אני אמור לקבל איזה זיכוי על הכרטיס הקודם שלי שהיה (מזל) עוד באחריות.

אני מחכה לתשובה אם אני אוכל לבחור כרטיס בסכום מסויים או שהם פשוט נותנים לי משהו ספציפי.

הם היו מאוד נחמדים עד עכשיו וממה שאני מבין אין בעיה לקבל זיכוי ולשדרג וזה יעשה את כל הסיפור זול יותר.

יש לך הערכה איזה סכום זיכוי אני אמור לקבל על כרטיס מסך כמו שהיה לי (GAINWARD 7950GT 256MB)?

פורסם

עיינתי קצת בהשוואה הזאת:

http://www.xbitlabs.com/articles/video/display/radeon-hd4830-crossfire_12.html#sect0

לפיה 4830 CF נותן ביצועים עדיפים על 4870 1GB (הכרטיס החד ליבתי החזק של ATI, שפחות או יותר מקביל ל-GTX260 של Nvidia)

אז האמת, אם אתה בכל מקרה צריך 2 כרטיסים וכבר יש לך לוח תומך, זה פתרון לא רע בכלל. (וכן אני יודע שאני המלצתי :) )

הדבר היחיד שמרתיע אותי מלהמליץ על הקונפיגורציה הזאת "בראש שקט" זה פוטנציאל לבעיות תאימות שונות עם ריבוי ליבות.

ז"א שבמקרה הכי גרוע רק כרטיס אחד יעבוד במשחק. בוא נאמר כזה דבר, אם אתה יכול להביא GTX260 ב-900ש"ח

מ-noacomp.co.il / panda.co.il אז אני ממליץ לקחת GTX260 ועוד כרטיס חלש מהחנות בה אתה מקבל זיכוי. אחרת, לך על ה-4830 CF

לגבי ה-7950GT, אני חושב שהוא פחות או יותר ברמה של 9600GT מבחינת ביצועים.

עוד דבר שצריך להתחשב בו זה ספק. 4830 CF צורכים יותר חשמל מ-4870 בודד. איזה ספק יש לך (דגם) ?

פורסם

מקסימום כרטיס אחד יעבוד במשחק..אין לי בעיה עם זה.

חשבתי שהספק יכול להוות בעיה. אני עם ספק שהגיע עם המארז:

compucase-HEC Midi Tower CI-6A19 W Front USB 400W

אני בטח צריך להחליף את הספק לספק של 550, לא?

פורסם

ה - 7950GT רחוק מהרמה של 9600GT.

פורסם

IdoRosen, סביר להניח שצריך לשדרג ספק :-\

dennis14, רחוק לאיזה כיוון ? כי 7950GT למשל יותר חזק מ-8600GTS

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים