עבור לתוכן

מתלבט בין כוננים 1T ושיטת חיבור RAID או ACHI

Featured Replies

פורסם

אהלן אנשים.

יש לי במחשב כונן seagate ברקודה 500G 32M ST3500320AS עליו יושבת מערכת ההפעלה.

ועוד כונן חיצוני WD MYBOOKE 1T בחיבורי ESATA שמשמש לאיכסון.

נכון לעכשיו אני זקוק לעוד כונן בנפח של 1T מכוון שניגון סרטים דרך הכונן החיצוני אינו מספק. ולכן חשבתי שכונן פנימי יעשה את העבודה טוב יותר.

ישנה האופציה לחבר על הלוח הזה GIGABYTE EX58-UD5 ת הכונננים בשיטות שונות, כרגע אני נמצע באופציה בלוח על disable שלפי מה שקראתי בספר זו אופציה רגילה לחיבורי SATA2 , ניתן לשנות את האופציה ולבחור בין DIABLE - ACHI- RAID ,

אני לא ממש מבין מה אומרות האופציות האלה או איך משתמשים בהן, זה דיי חדש, הבנתי חיבורי RAID הם מיזוג בין כוננים, האם זה נכון? ובמה זה תורם לביצועים?

ולגבי האופציה ACHI לא הבנתי כלל מה היא תורמת ולמה היא קיימת?? רק שצריך קודם לבחור בא ולאחר מכן להתקין את תוכנת ההפעלה.

איזה מבין שלושת האופציות עדיפה לחיבור שני כוננים פנימיים אחד 500G(הגדם מפורט למעלה), והשני 1T (עוד לא נקנה ולא הוחלט על דגם מסויים),? ואיזה כונן עדיף לחיבור מסוג כזה?

אוי פעם היה הרבה יותר קל לבחור כונן קשיח!! היום כל נתון מקפיץ במאות שקלים ואולי גם בביצועים. ולכן אני דיי מיואש ראיתי דגמים של SEAGATE ולאחר מכן קראתי שיש בעיות בפייוור שלהם ושעדיף ללכת על בטוח ולקנות WD וגם כן הם מסבכים את החיים בקיצור אני דיי מיואש.

איזה הארד דיסק בנפח של 1T יספק לי בוצועים מספיק טובים בשידורי סרטי HD ללא תקיעות כמו בכונן החיצוני? ואיזה שיטת חיבור מומלצת?

או שבכלל עדיף לקנות שני כוננים 500G? ולחבר ב-RAID או ACHI ??

תודה רבה רבה.

פורסם

דיסק חיצוני בחיבור E-SATA לא אמור לגמגם וביצועיו אמורים להיות זהים לכונן פנימי.

לניגון HD אין כלל כל חשיבות לאיזה כונן תקנה - בחר מה שמתאים לך.

בכל מקרה, RAID מיותר לחלוטין.

פורסם
  • מחבר

ומה לגבי ACHI מזה אומר? והאם זה יעיל יותר?

תודה.

לא קשור ולא ממש לדיון , שווה להשקיע ולקנות ראפטור? מרגישים את הביצועים משמעותית במערכת ההפעלה ובמשחקים?

פורסם

יש הסבר בFAQ על AHCI ו-RAID.. (דיון סטיקי בראש הפורום)

אתה רוצה לנגן וידאו במחשב שלך? כפי שנאמר כל כונן יעשה את העבודה וכרגע הכי משתלם יהיה ה-HD103UJ של סמסונג.. שקט, מהיר וזול.

פורסם

סתם שאלה לפותח הת'רד ולכולם בכלל

למה להחזיק כל כך הרבה חומר (סרטים במיקרה שלך ) על המחשב?? מה הבעיה לצרוב על דיסקים ולראות מה שרוצים באותו הרגע.

תחשוב שעם 2 טרה חומר אתה בסיכון גבוה מאד מבחינת איבוד מידע.נתקלתי בלא מעט אנשים (חברים לקוחות) שיש להם כונן קשיח קטן אבל מתוך נגיד

120 גיגה רק 20 אולי למערכת הפעלה והשאר מידע שמקטין ביצועים.

אין שום הצדקה לכוננים כאלה גדולים אלה אם כן זה שימוש מקצועי נטו.אני עדיין ממשיך לעבוד עם 200 ו 160 גיגה.

קח בחשבון בעונה שלנו כרגע..שמכת ברק יכולה למחוק לך את הכמות העצומה הזו של המידע.(אם יש לך אל פסק אז זה לא משנה)

פורסם

אולי כי דיסקים לא אמינים יותר מדיסק קשיח?

אתה צורב מאות ועד אלפי דיסקים בעוד שהחלופה היא דיסק קשיח.

דיסק קשיח עלול למות אז אתה קונה אחד נוסף, מגבה אותו... וזהו.

מה בנוגע לדיסקים? יש לך סבלנות לבדוק אותם כל חודש בשביל לראות שכולם תקינים? וזה ברור מאוד שכל חודש יופיעו דיסקים דפוקים שבלתי ניתן לקרוא אותם. (מתוך כמות עצומה שכזו של דיסקים)

פורסם

^^^^^

אכן, אני גם חשבתי שאני חכם גדול והלכו לי שש עונות של STAR TREK....

פורסם

אולי כי דיסקים לא אמינים יותר מדיסק קשיח?

אתה צורב מאות ועד אלפי דיסקים בעוד שהחלופה היא דיסק קשיח.

דיסק קשיח עלול למות אז אתה קונה אחד נוסף, מגבה אותו... וזהו.

מה בנוגע לדיסקים? יש לך סבלנות לבדוק אותם כל חודש בשביל לראות שכולם תקינים? וזה ברור מאוד שכל חודש יופיעו דיסקים דפוקים שבלתי ניתן לקרוא אותם. (מתוך כמות עצומה שכזו של דיסקים)

ידידי היקר

אם תקנה חברות אמינות שהציפוי מחזיק שנים לא צריך לבדוק את הדיסקים כל חודש.VERBATIM לדוגמא מחזיק לי טוב מאד.

אם קונים חברות קקה אז כן צריך לבדוק כמו כל אלה שנעולים על חברות סוג ז..לאחרונה מצאתי גם את חברת NASHUA ואין בעיות עם המדיות.

אני יכול לומר לך שהמותג של סמסונג פלאומקס מחזיק לי יפה צריבה לפני 4 שנים מתקופת LIONETWORK המקורי...לפני שהוא הפך לסיקורי סרטים.

פורסם

דרך אגב, חומר חשוב כדאי לשמור על תקליטור רב פעמי RW כלומר ReWriteable.

הוא אמנם עולה יותר, אך מחזיק פרק זמן ארוך משמעותית ממדיה חד-פעמית.

אני בכל מקרה, מגבה קודם כל לכונן USB2 חיצוני...

פורסם

ידידי היקר

אם תקנה חברות אמינות שהציפוי מחזיק שנים לא צריך לבדוק את הדיסקים כל חודש.VERBATIM לדוגמא מחזיק לי טוב מאד.

אם קונים חברות קקה אז כן צריך לבדוק כמו כל אלה שנעולים על חברות סוג ז..לאחרונה מצאתי גם את חברת NASHUA ואין בעיות עם המדיות.

אני יכול לומר לך שהמותג של סמסונג פלאומקס מחזיק לי יפה צריבה לפני 4 שנים מתקופת LIONETWORK המקורי...לפני שהוא הפך לסיקורי סרטים.

אני דיברתי על מדיות טובות, לא דיברתי על מדיות של 20 אגורות. התגובה שלי עדיין עומדת בתוקף.

ולא אמרתי שכל המדיות בשורה התחתונה הן זבל- אבל לא משנה מה תעשה, כשאתה צורב מידע על מדיה איכותית הסיכויים שלה טובים יותר ממדיה פחות טובה, אבל עדיין זו מדיה- והיא כמו דיסק קשיח לא הרכיב הכי אמין ובמוקדם או במאוחר היא תמות. וכשאתה מחלק מידע על המון מדיות- הסיכוי גדל, ואתה כן צריך לבדוק את הדיסקים הללו. וכשאני אומר המון מדיות אני מתכוון למאות ואלפי, לא לעשרות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים