עבור לתוכן

מסך 22 אינץ של סמסונג-קריאת טקסט,סרטים,תכנת אדריכלות פנים T220P או 2243BW

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני מעוניין לקנות מסך 22 אינץ שימוש עיקרי גלישה באינטרנט, תוכנת AUTO CAD (דו מימד) תמונות וסרטים.

לקחתי את 2243 EWX -אבל אין לו את הארגונומיה שכתוב בהמלצה אני יכול להחליף אותו - בהנחה שהמחיר לא חשוב מה תמליצו

-2243BW בגלל הארגונומיה

-T220P

- T220

יש לי כרטיס מסך 8600GT

תודה

פורסם

מאחר ומדובר על קריאת טקסטים וצפייה בסרטים

הייתי מציע להגדיל את התקציב ולצאת ממסכי הTN למינהם.

פורסם

נא להכניס את התקציב לכותרת

פורסם
  • מחבר

דנדן

אז לשימושים אלו איזה מסך מומלץ ?

אני לא רוצה להשתגע במחיר.

(אם המחיר יגיע ל1800 אולי כבר עדיף להשקיע כ2700 ולקנות טלויזייית LCD)

פורסם

מאחר ומדובר על קריאת טקסטים וצפייה בסרטים

הייתי מציע להגדיל את התקציב ולצאת ממסכי הTN למינהם.

דנדן, חלאס!

מספיק לנתב אנשים לקניית פאנלים יקרים יותר, לא כולם צריכים את זה, כל פוסט אתה ממליץ על ה 2209wa גם אם זה בכלל לא קשור לצרכים של אותו בן אדם.

אני יודע שזה ממקום של עזרה ותמיכה, אבל זה כבר נהיה מציק.

ועכשיו לנושא המרכזי,

המסך (2243BW) אכן מומלץ, בזכות האורגונומיה המדהימה שלו.

ההבדל בין 5Ms ל 2Ms הוא זניח ואני כמעט בטוח שאתה לא תשים לב להבדל.

מה שכן חשוב לי לשאול אותך הוא:

האם אתה צופה בסרטים ב Full HD?

אם כן אז אולי אני אוכל להמליץ לך על מסך אחר אשר תומך ב Full Hd.

ודרך אגב, ה 2243 ישמש אותך אחלה לקריאת טקסטים, מה שדנדן מדבר עליו זה רק במקרים שאתה משתמש בטקסט כעבודתך,

בשביל שימוש יומיומי זה יהיה בחירה נפלאה, בשביל סרטי Full HD אולי אפשר לבחור משהו קצת שונה.

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובות

אני מניח שאני אצפה גם בסרטי HD (יותר ויותר עם הזמן שיהיה יותר תוכן)

בבקורות של צביקה למסך הוא אומר שראו HD מדהים אפילו ב1080p

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=339580.0

שכחתי לציין אשתי עובדת גם עם תוכנת אדריכלים

מה לגבי פרמטר הבהירות 250 לעומת 300 ?

פורסם

אני מנתב לפאנלים יקרים יותר בעקבות השימושים שפותח הדיון ביקש...

בכל מקרה בדרך כלל DENNIS משלים אותי וכן נותן המלצות לTNים, שונים במיוחד לדגם שפותח התר'ד כתב.

הסיבה להפניה הזאת, היא שברגע שאין צורך במסך מהיר במיוחד רק למשחקים, עדיף מסך שפחות יפריע לצפייה בקריאת טקסטים וייתן איכות תמונה יותר טובה בסרטים.

אם תשים לב לא אני נתתי את הלינק למסך עצמו, מישהו אחר נתן, ואם תשים לב בדיונים האחרונים שהיו, אנשים אחרים המליצו על המסך הזה ולא אני, אז אל תאשים אותי בהכל.

לסיכום: פאנל TN מומלץ מאוד למשחקים, פחות לסרטים בגלל זויות צפיה, ופחות לטקסט בגלל זויות צפיה ועוד הרבה סיבות אחרות שמפורטות כן בפורום.

פאנל IPS או גרסאות אחרות: מומלצים יותר לטקסט וסרטים, פחות למשחקים (למרות שהIPS כיום מהירים כמו TN) אך החיסרון שהם עולים יותר... (הרבה יותר)

וdarkquest אם היית קורא את התגובה שלו, ומבין ממנה שהוא לא מבין כל כך במסכי LCD, בכך שהוא אומר שאם מסך יעלה 1800 שקל, אז יהיה עדיף לו להשקיע 2700 שקל ולקנות טלויזית LCD היית מבין שמדובר באדם שעדיף לתת לו את כל הפרטים בהתחלה, אחר כך לשלוח אותו לראות את המסך בעיניים ואז שיחליט.

כי מה הטעם להמליץ לו על מסך זול, שהוא לא מכיר את הטכנולוגיה ובסוף הוא יתבאס מהקנייה?

ועוד משהו, מה ההבדל בין לצפות בטקסט בעבודה במסך 8 שעות לסירוגין, או לצפות בטקסט בבית במשך כמה שעות לסירוגין? אל תשכח שגם גלישה באינטרנט זו קריאת טקסטים ברובה.

פורסם

דנדן, חלאס!

מספיק לנתב אנשים לקניית פאנלים יקרים יותר, לא כולם צריכים את זה, כל פוסט אתה ממליץ על ה 2209wa גם אם זה בכלל לא קשור לצרכים של אותו בן אדם.

אני יודע שזה ממקום של עזרה ותמיכה, אבל זה כבר נהיה מציק.

בגלל זה קודם מבררים את התקציב. אם מתאפשר לרכוש פאנל שאינו TN במסגרת התקציב, או עם חריגה קטנה - זה כדאי. אף אחד לא ימות בלי זה. אבל אם משקיעים, למה כבר לא להשקיע במשהו איכותי?

אף אחד לא הולך להמליץ מסך ב-1750 ש"ח (אם ניקח את ה-2209WA כדוגמה) למישהו שמחפש מסך ב-800. אבל אם אותו מישהו מוכן כבר להוציא 1500 שקלים, למה שלא יוסיף עוד 250 ויקבל מוצר איכותי יותר?

לסיכום: פאנל TN מומלץ מאוד למשחקים, פחות לסרטים בגלל זויות צפיה, ופחות לטקסט בגלל זויות צפיה ועוד הרבה סיבות אחרות שמפורטות כן בפורום.

פאנל IPS או גרסאות אחרות: מומלצים יותר לטקסט וסרטים, פחות למשחקים (למרות שהIPS כיום מהירים כמו TN) אך החיסרון שהם עולים יותר... (הרבה יותר)

דעתי האישית: פאנל TN לא מומלץ לכלום. רק למי שהתקציב שלו לא מאפשר לו משהו יותר טוב, או שהוא סתם רוצה משהו זול ועובד.

מצד שני, אם יש לך 1000 שקלים בלבד, לא משנה אם אתה מחפש מסך למשחקים, לעריכה גרפית מקצועית או לייבוש כביסה - אין לך שום אפשרות מלבד TN, ושיתפוצץ העולם.

לשימושים אין שום משמעות, רק לתקציב.

פורסם

בקשר לתוכנת האדריכלים, אין לי מושג.

בקשר ל Full HD אני הייתי ממליץ לך ללכת על ה 2333SW החדש של סמסונג, יחס 16:9 במקום 16:10 במסכים רגילים.

היתרון במסך 16:9 הוא שאין לך את הפסים המציקים למעלה ולמטה (שטח מת), והתמונה מוצגת על כל המסך מפניי שזהו הגודל הסטנדרטי

של סרטים בפורמט רחב כיום.

גודל המסך שהמלצתי לך עליו הוא 23", רזולוציה מקסימלית 1920X1080, יש לו 5ms, כניסות (Dvi, Vga) וניגודיות דינמית 20000:1

פורסם

היתרון במסך 16:9 הוא שאין לך את הפסים המציקים למעלה ולמטה (שטח מת), והתמונה מוצגת על כל המסך מפניי שזהו הגודל הסטנדרטי

של סרטים בפורמט רחב כיום.

ממש ממש ממש לא נכון.

אין שום סרט קולנוע ב-16:9. זה גודל סטנדרטי אולי לסדרות טלוויזיה, אבל לא לסרטים. בסרטים (אלא אם כן הם קודדו מחדש ב-letterbox שגורם לעיוות ו/או אובדן תוכן), עדיין יהיו לך פסים שחורים בשפע.

פורסם

QTTP

אתה צודק אבל לא ב100%

כי חוץ מהתקציב יש את השימושים...

ואדם שלא בקיא בתחום המסכים, שלא יודע מה זה פאנלים אפילו (ואני שאני לומד הנדסת חשמל, ו90% מהחברים שלי לא יודעים שיש פאנלים שונים) יקציב תקציב שנראה לו מתאים למרבית המסכים הזולים והמומלצים. אבל זה לא אומר שהוא לא יקציב אפילו תקציב כפול במידה והמסך יתאים לו לשימושים שלו.

אל תשכח שעד לאחרונה כל מסכים הזולים היו TN, ואם היית רוצה פאנל איכותי יותר היית צריך להשקיע מעבר ל2000 שקל בשביל 20"...

חסרון נוסף של 16:9 שהוא נמוך יותר, משמע פחות שטח לטקסט...

פורסם

ואדם שלא בקיא בתחום המסכים' date=' שלא יודע מה זה פאנלים אפילו (ואני שאני לומד הנדסת חשמל, ו90% מהחברים שלי לא יודעים שיש פאנלים שונים) יקציב תקציב שנראה לו מתאים למרבית המסכים הזולים והמומלצים. אבל זה לא אומר שהוא לא יקציב אפילו תקציב כפול במידה והמסך יתאים לו לשימושים שלו.

[/quote']

יש משהו בדבריך, ואנחנו כן נוהגים להמליץ לאנשים להגדיל את התקציב אם ממש מובן שמסך זול לא יספק אותם. אבל זה לא תמיד מתאפשר או שהאדם לא תמיד משתכנע. גם אי-אפשר לדעת מראש האם זה יספק אותו או לא.

אפשר גם לראות סרטים וגם לקרוא טקסט על מסך TN. וחלק לא צריכים יותר מזה. גם בפוטושופ אפשר לעבוד על מסך TN, כשמתייחסים למגרעות שלו בהבנה.

מצד שני, יש כאלה שזוויות הצפייה של מסכי TN יפריעו להם בכל סוג של פעילות, כולל משחקים. ולכן אני אומר שוב, שהשימושים לא באמת משנים.

אל תשכח שעד לאחרונה כל מסכים הזולים היו TN' date=' ואם היית רוצה פאנל איכותי יותר היית צריך להשקיע מעבר ל2000 שקל בשביל 20"...

[/quote']

זה לא ממש השתנה. פשוט כל המחירים ירדו. למעשה, הפער לטובת ה-TN אפילו גדל. מחיר של מסך 22" TN ממוצע ירד ב-30% לפחות - יש עכשיו כאלה בפחות מ-1000 שקלים, בעוד שלפני 6-12 חודשים, 1500 היה המחיר הממוצע.

מחירים של מסכים איכותיים גדולים כן ירדו, אבל עדיין אתה נמצא פה בטווחים שבין 3 ל-4 אלף, וזה לא רלוונטי לרוב האנשים. המחירים של מסכי 20" איכותיים נותרו כפי שהיו, פשוט כי אין דגמים חדשים, והזמינות יורדת ויורדת. 2007FP עולה 2200 שקלים כיום, בעוד שלפני כשנה וחצי קניתי אותו ב-2000! המחירים של האחרים (כמו ה-HP וה-LG) ירדו קצת, לסביבות ה-1700-1800, וה-2209WA גם הוא מרחף שם איפשהו, אבל עדיין אין פה בשורה של ממש או שינוי מהותי במצב.

פורסם
  • מחבר

מסך 22 אינץ של סמסונג-קריאת טקסט,סרטים,תכנת אדריכלות פנים T220P או 2243BW

לקחתי את 2243 EWX -אבל אין לו את הארגונומיה שכתוב בהמלצה אני יכול להחליף אותו בחנות-

בהנחה שהמחיר לא חשוב מה תמליצו

אני מעוניין לקנות מסך 22 אינץ שימוש עיקרי גלישה באינטרנט, תוכנת AUTO CAD (דו מימד) תמונות וסרטים.

-2243BW בגלל הארגונומיה

-T220P

- T220

יש לי כרטיס מסך 8600GT

תודה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים