עבור לתוכן

שאלה בנושא כתובות IP חיצוני של הראוטר והמחשב

Featured Replies

פורסם

צהריים טובים לכולם ,

אז ככה..המחשב שלי מחובר ישירות לראוטר האלחוטי עם כבל רשת , כש-2 המחשבים האחרים בבית מחוברים עם מתאם אלחוטי .

בבדיקת כתובות ה-IP נמצא שיש שוני בין הכתובות :

נכנסתי לראוטר לנתוני ה-IP ושם מופיעה כתובת חיצונית שונה מהכתובת אותה אני רואה באתר : WHATISMYIP .

הכתובות הפנימיות הם כמובן בטווח : 10.0.0.1-3 .

מה הסיבה לשוני בין הכתובת שאני מקבל ב-WHATISMYIP לבין הכתובת שאני רואה בראוטר עצמו ? .

תודה.

פורסם

בנתב יש מנגנון שנקרא NAT המתרגם את הכתובות הפנימיות שהנתב מחלק למחשבים מחוברים אליו לכתובת החיצונית שהתקבלה מספק האינטרנט. כאן (http://www.netcheif.com/Articles/NAT/NAT.htm) יש הסבר על הנושא.

פורסם

מה הקשר של NAT למקרה ? או שמוגדר לך איזה PROXY בדפדפן או שיש לספק שירות איזה PROXY לא שקוף.

פורסם

יש כתובות IP של הרשת הפנימית שלך, ויש את הIP החיצוני שאתה מקבל מהספקית החיצונית

פורסם
  • מחבר

ידוע לי שה-NAT מחלק כתובות פנימיות למחשבים ברשת הפנימית ..אבל זה לא עונה על השאלה שלי..היא למה הכתובת בין מה שמוצג באתר WHATISMYIP , שונה מהכתובת אותה אני רואה בראוטר שלי ...

בנושא הפרוקסי..אין לי מושג..המחשב שלי לאחר התקנה חדשה..ולמעט הגדרת מס' פורטים ב-PORT FORWARD בראוטר עבור האימיול , לא התקנתי דבר במחשב או קינפוג רשת כזה..

תודה על העזרה...אשמח לשמוע דעות .... :s05:

פורסם

תעשה RESOLVE על הכתובת שאתה מקבל בראוטר ומקבל ב WHATISMYIP ותראה מה השם שלהם (תריץ nslookup והכתובת בחלון Cmd).

פורסם

ידוע לי שה-NAT מחלק כתובות פנימיות למחשבים ברשת הפנימית ..אבל זה לא עונה על השאלה שלי..היא למה הכתובת בין מה שמוצג באתר WHATISMYIP , שונה מהכתובת אותה אני רואה בראוטר שלי ...

בנושא הפרוקסי..אין לי מושג..המחשב שלי לאחר התקנה חדשה..ולמעט הגדרת מס' פורטים ב-PORT FORWARD בראוטר עבור האימיול , לא התקנתי דבר במחשב או קינפוג רשת כזה..

תודה על העזרה...אשמח לשמוע דעות .... :s05:

שאלת מאוד עקום והצלחת לבלבל את חלקיינו.

אתה טוען שאתה רואה כתובת אחרת לרשת החיצונית בנתב ממה שאתה מקבל ב whatismyip ?

למה לא צירפת צילום מסך או את הנתונים המלאים ???

אם אתה מחובר דרך הכבלים למשל אתה מקבל IP ברשת הכבלים מ DHCP בכבלים ( על הרגל החיצונית) ומעליו קיים חייגן שבעזרתו אתה מקבל IP ברשת האינטרנט ,הוא ה IP שמופיע כאשר בודקים מה ה IP החיצוני בעזרת whatismyip.com

תן פרטים מלאים.

פורסם
  • מחבר

תודה..

אני מחובר ADSL עם ספק בזקבינלאומי . המחשב שלי מחובר ישירות לראוטר של LEVELONE 3407 .

מכאן עלתה השאלה , מדוע ה-IP שאנ ירואה ב-WHATISMYIP שונה מה-IP שאני רואה בקונפיגורציה של הראוטר . אולי בכלל זה אמור להיות כך ואני לא יודע..

אם צריך פרטים נוספים , אז אני אעלה .

תודה על הרצון לעזור וסליחה אטם בילבלתי..

פורסם

כן, צריך, ואמרו לך מה הם כבר.

פורסם

אם צריך פרטים נוספים , אז אני אעלה .

תודה על הרצון לעזור וסליחה אטם בילבלתי..

הכל בסדר :)

אבל תן את כל הפרטים ...

פורסם
  • מחבר

שלום :hi:

ראשית מצטער שלא הגבתי לאשכול..הייתי חולה יותר משבוע..

בכל מקרה, נראה שהסתדר לי , בדקתי כעת שוב את הכתובת IP , גם באתר WHATISMYIP וגם במה שמופיע בהגדרות הראוטר , ויש תאימות . הכתובת זהה.

לא ברור לי מה הייתה הבעיה לפני , אך כבר לא משנה.

תודה לכולם בכל אופן על העזרה וחג פורים שמח :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים