עבור לתוכן

בעייה אתגר - {סאונד מקוטע}

Featured Replies

פורסם

אז ככה, יש לי לוח אם של ג'יגהבייט VTXH, שיש לו יציאת קול דיגיטלית מסוג SPDIF, ורמקולים של ALTEC-LANSING, עם כניסה דיגיטלית, SPDIF.

בקיצור, הכל מחובר, עם כבל איכותי (מחברים מזהב, לאוהבי האודיו...).

הבעייה, שכרטיס הקול מוציא קול מ_ק_ו_ט_ע. שומעים - לא שומעים - שומעים - לא שומעים... בערך כל שתי שניות יש קיטוע. ניסיתי הכל, הורדתי דרייברים ועשיתי כל מה שלא חשבתם עליו. שום דבר.

אז השאלתי מחבר שלי כרטיס קול live value, שיש לו יציאת קול דיגיטלית, הכנסתי אותו (וכמובן שניטרלתי את הכרטיס שעל לוח האם בהגדרות הביוס), הורדתי דרייברים מעודכנים ל XP, וכל מה שאתם רוצים.

ו...נחשו מה - ב ד י ו ק אותה הבעייה. שומעים - לא שומעים... בערך כל שתי שניות יש קיטוע.

עברתי על כל ההגדרות. הכל בסדר. הגדרתי no speakers. והגדרתי גם digital output only. וכלום.

אז נכנסתי לפורומים של כל החברות שיש להם איזשהו קשר ישיר או עקיף למה שנעשה במחשב שלי, והתחלתי להציק שם לכולם. רוב האנשים חזרו אלי עם תשובות לא רציניות, כאלה שקופות או ברורות או סתם דברים שניסיתי ועשיתי. אז שלחתי אימייל לג'יגהבייט, ואני עדיין מחכה מהם לתשובה. אולי להם יבוא איזשהו פתרון.

עכשיו אנשים, אני מבקש - אני מושך את הקטע הזה באמת הרבה זמן. אז אם למישהו ב א מ ת יש מושג למה זה קורה, תבוא עליו הברכה. אחרת, בכל הסרטים האלה כבר הייתי.

נו... מאתגר או לא ?

cKb

פורסם

בדקת את הבעיה עם מערכות הפעלה אחרות? זאת יכולה להיות בדיקה מעניינת שתיתן לך מושג די ברור אם מדובר בבעיית חומרה או בבעיית תוכנה.

רק שים לב לבטל קודם ב-BIOS את ה-Plug & Play OS, בעצם תשאיר את האופציה הזאת מבוטלת בכל מקרה- גם עם חלונות על גרסאותיה השונות.

Prog.

עריכה: cKb, עשה טובה ותשנה את הכותרת למשהו יותר אינפורמטיבי, OK?

פורסם

חשבת אולי הבעיה ברמקולים עצמם ? אולי יש משהו דפוק בהם ?

נסה לבדוק על סט רמקולים אחר עם כניסה דיגיטלית. נסה גם לודא כי הרמקולים מוגדרים נכון ( כפתורים, מצבי כניסה וכדומה - לי יש את הרמקולים של קריאייטיב - ויש אפשרות לבחור את הכניסה).

פורסם

ok

תבדוק כאשר כל הכרטיסים בחוץ.

תבדוק התנגשויות IRQ.

תבדוק ,כמו שהחבר קודם אמרת, עם רמקולים אחרים או אפילו תתחיל עם אוזניות.

פורסם

חשבת אולי הבעיה ברמקולים עצמם ? אולי יש משהו דפוק בהם ?

נסה לבדוק על סט רמקולים אחר עם כניסה דיגיטלית. נסה גם לודא כי הרמקולים מוגדרים נכון ( כפתורים, מצבי כניסה וכדומה - לי יש את הרמקולים של קריאייטיב - ויש אפשרות לבחור את הכניסה).

את העצה הזאת הוא כבר קיבל, לא ? (לא יודע אם זה היה ממך).

אם לא בדקת שבמקרה הבעיה ברמקולים אז באמת אף אחד לא יוכל לעזור לך כי אין פה הרבה אפשרויות...

פורסם
  • מחבר

רעיון חכם - לבדוק איך העסק עובד עם חלונות 98. כך אוכל לדעת אם זו בעיית חומרה או תוכנה. תודה.

בכל מקרה , אני מחפש כרגע מישהו עם רמקולים מתאימים, כך שאוכל לבדוק ;)

פורסם

א. תחבר למגבר...

או שניתן לבדוק את הOUTPUT מבלי לחבר רמקולים... תגדיר את הכרטיס שיעבוד דרך יציאת SPDIF,

אל תחבר כלום באמת.. ותבדוק את האאוט פוט דרך האקולייזר של ה LiveWare.

פורסם

אולי החיבורים בכבל דפוקים ?

::)

פורסם

אם הבעיה חוזרת על עצמה בכרטיס קול אחר..אז לפי דעתי הבעיה לא במחשב אלא במכלול מיסביב (רמקולום,כבל וכדומה)

דרך אגב יש לי עצה נוספת...במקום לחפש רמקולים אחרים לך לחבר שלך (זה שלקחת ממנו את הכרטיס קול) ותחבר את הרמקולים שלך למחשב שלו....ככה אתה תבודד את התקלה אם היא ברמקולים!

פורסם

פורסם

קשה לקחת אוזניות? ;D

פורסם

קשה לקחת אוזניות? ;D

אבל זה לא עניין של אוזניות !!!!

יש לו בעיה עם חיבור דיגיטלי ! (SPDIF)...

פורסם

D'oh

אז כנראה שהרמקולים פגומים.

אגב, מתי התחילה התופעה?

האם היא התחילה כאשר קנית את לוח האם? או את הרמקולים? או האם קנית את שניהם ביחד וכשחיברת זה היה כך?

פורסם

פורסם

נדמה לי שהוא קנה כבל חדש.. מה הסיכוי שזה יהיה דפוק ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים