עבור לתוכן

הצעצוע החדש - Intel X25-M

Featured Replies

פורסם

אני רוצה דיסק כזה מהרגע שהשיקו אותם :) פשוט מדהים (רק חבל שזה כלכך יקר), יש מידע לגבי אורך חיים צפוי של הדיסקים הללו ? יש שיפור לעומת התחרות בנושא הזה ?

• תגובות 46
  • צפיות 4.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

טוב, הדיסק הותקן בנייד ורץ.

אין ספק שתחושת העבודה איתו נהדרת.

זמן האתחול השתפר פלאים. זמן האתחול לפני ה-Login השתפר מעט, אבל הזמן שלוקח מרגע שמכניסים את הססמה ועד שהדסקטופ מוכן לעבודה והדיסק מפסיק לטחון התקצר ב-90% לדעתי הסובייקטיבית.

yousux,

יש שיפור במנגנוני ה-Wear Leveling וה-Write Amplification, אבל באמת שקשה לדעת.

פורסם

אין איזה הצהרת אצבע או משהו דומה של הייצרן לגבי אורך חיים ? יש בכלל כתבה שבודקת את הדברים האלו בצורה מקצועית (אורך חיים של SSD) ?

פורסם
  • מחבר

הערכת אורך החיים של הכונן של אינטל עומדת על מעל 5 שנים עם מעל 100 ג'יגה של מחזורי מחיקה/כתיבה ביום.

אם לוקחים מספר צעדים כמו ביטול אינדקסים, ביטול זכרון וירטואלי, ורישום קבצי ה-Temp על Ramdrive, אורך החיים המוערך הוא אדיר.

בכלאופן, לאחר יום עבודה על הנייד עם הכונן, ההבדל פשוט מטמטם. המחשב פשוט עובד כמו שד טזמני על סטרואידים.

אני שוקל לקנות עוד כונן גם למחשב השולחני שלי.

פורסם

זה לא במקרה הכונן היחיד המהיר ביותר שקיים? (כולל כונני SAS למיניהם)

ת-ת-ח-ד-ש! אחחח.. איזו מפלצת :)

אני אומר שתבצע מערך RAID0 עם 10 כאלו ובקר איכותי כמובן! :D

פורסם

גם לאח שלי יש אחד כזה רק של OCZ ו64GB.... מטורף מהיר בצורה מפחידה!!!

תגידו איך אני שם כאן תמונה... של זה??

פורסם

תתחדש!

אני מבין שזה כונן MLC... מהירות הכתיבה שלו קצת בעייתית...

בגלל מהירות הכתיבה קניתי כונן SLC אבל בטיפשותי לא בדקתי את מהירות הכתיבה לפני שהתקנתי עליו מערכת הפעלה.

הכונן שקניתי הוא 32GB והוא עלה לי 750 שקל כולל משלוח לפני שלושה חודשים.

אני בטוח שתהיה מרוצה מהכונן שלך, כי אני מאד מרוצה משלי. את ההבדל בביצועים אי אפשר לתאר במילים.

הכונן הזה חוסך לי המון כסף על חשמל. לפני שהיה לי אותו לא הייתי מכבה את המחשב בכלל רק בגלל שלא היתה לי סבלנות לחכות עד שהוא יעלה מחדש :)

[attachment deleted by admin]

פורסם

זה אני או שמהירות הכתיבה של הכונן ממש לא מרשימה (יחסית להרדדיסק מבוסס פלטות)? כמובן שאין מה לדבר על הקריאה.

פורסם
  • מחבר

המהירות הרציפה לא מרשימה, אבל מהירות רציפה מושגת רק בכתיבות ארוכות של בלוקים רציפים.

כאשר מדובר בכתיבות רנדומליות וקטנות יחסית, הדיסק הקשיח נופל לקרשים בעוד ה-SSD ממשיך לספק ביצועים.

פורסם

נכון, ל-SSD יש זמן תגובה אפסי ולכן ביצועי מערכת ההפעלה טובים יותר למרות שמהירות הכתיבה הרציפה שלו עשויה להיות נמוכה יותר.

פורסם

המהירות הרציפה לא מרשימה, אבל מהירות רציפה מושגת רק בכתיבות ארוכות של בלוקים רציפים.

כאשר מדובר בכתיבות רנדומליות וקטנות יחסית, הדיסק הקשיח נופל לקרשים בעוד ה-SSD ממשיך לספק ביצועים.

את זה אני יודע, פשוט ציפיתי למהירויות כתיבה גבוהות יותר. אגב, בDOKים המצב לא כך. ככל שהם גדולים מהירות כתיבת הקבצים הקטנים

יורדת בצורה קטסטרופלית - למרות שגם הם מבוססים על FLASH.

פורסם
  • מחבר

ב-SSD האלה יש בקרים הרבה יותר משוכללים מכל מה שיש ב-DOK.

פורסם

חזק תתחדש, אהבתי, נחשוב על קניה של אחד כזה.........

פורסם

מזל טוב נמסיס שיחקת אותה עם הקניה וגרמת לכולם פה לקנא.

לכל השאר אני מאחל שכוננים כאלו יכנסו למיינסטרים ויוזלו כמה שיותר מהר.

פורסם

אני גם מת לSSD אבל לא במחירים כאלו

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים