עבור לתוכן

האם כדאי לקנות כרטיס Physx ?

Featured Replies

פורסם

ראיתי את הביקורות כאן באתר ועוד ביקורות נוספות והאפקטים שהכרטיס מוסיף למשחקים מסויימים דיי מרשים.

השאלה היא האם כדאי להוסיף את זה ,איזה חברות מיצרות את הכרטיסים האלו כיום ומה העלות?

גם איזה משחקים היום ואולי שיצאו משתמשים בטכנולוגיה?

*אני יודע ש Nvidia קנו Ageia . האם ATI משלבת טכנולוגיה דומה גם אצלם?

פורסם

יקר מאוד ולא כדאי לדעתי.

1000 ש"ח ראיתי את הכרטיס ה AGEIA PHYSICS הזה נמכר במחיר הזה...

במחיר כזה אני יקח 9800GTX+ שנותן את האופציות האלו.

עריכה:

http://www.trg.co.il/Product.asp?Pid=BAGEIA128&Cat2Cat1ID=8&Cat2ID=0&aff=Zap〈=HE

יקר בטירוף בשביל כרטיס כזה לדעתי עדיף לקחת כרטיס מסך נורמלי.

מה שהבנתי הוא גם מוריד את ה FPS בשימוש שלו.

אגב הנה סרטון שמראה את היכולות שלו, זה נראה לא רע ויפה מאוד אבל ממיטב הבנתי המחיר שלו עושה אותו לא כדאי..

פורסם

א.הכרטיס עולה 100 דולר באיביי.

ב.עדיף לקנות כבר NVIDIA (כאילו כרטיס מסך) - יותר חזק מATI ועם PHYSX

ג.לפחות חצי מאנשי ATI יגידו לך שזה שטויות ושזה עובד SOFTWARE- רק להזכיר שגם DX יכול לעבוד SOFTWARE ואף אחד לא אוהב אותו ככה !

ד.אני לא חושב שהוא שווה 100 דולר לכן לא נקנה במערכת הקודמת שלי -הכרטיס לבד תומך ATI - אבל לא שווה את ה100 דולר שכן יש מעט משחקים שעובדים איתו.

הוא עובד בכל כרטיסי המסך של NVIDIA שתומכים CUDA עם לפחות 256 מגה כמו סדרת ה8000 והלאה.

אני הייתי אם כבר משקיע כסף אז בקניית כרטיס מסך NVIDIA חדש ומדליק , למשל כמו שלי

פורסם

^

אני אתעלם מכל התגובה שלך שכולה בנוייה משטויות בגדול.

על כל פנים, כפי שהבנת כבר, לא שווה לקנות כזה כרטיס מאחר והוא לך נותן שום מענה ,עד שתצא כמות סבירה של משחקים שיתמכו בטכנולוגייה הזאת כבר הפיזקס שלך יהפוף לאנדרטה יפה ומלאה באבק, יש כרטיסים מספיק טובים של שתי החברות ATI ו - NVIDIA שיודעות כל אחת בדרכה שלה לספק אחלה תצוגות ובשלב זה נסתפק ברמה הגראפית והפיזית שקיימת .

מקווה שאני מספיק ברור.

פורסם

לא משתלם לקנות את הכרטיס הזה. בזבוז של כסף על כלום בעצם.

הקונספט דווקא היה מגניב ומאד התלהבתי ממנו כשקראתי עליו לראשונה. לצערי לא יצא מזה יותר מדי בפועל.

מה שעוד יותר לא מצדיק אותו זו העובדה שהטכנולוגייה נקנתה על ידי NVIDIA והיא כבר מייושמת בכרטיסי מסך שלה (אולי לא ב 100 אחוז אבל זה עדיין מגיע חינם אין כסף).

פורסם

ממש לא.

הPhysx בנוי בCUDA בכרטיסים של Nvidia.

אם כבר ראיתי Benchmark של Cryostasis שרץ על כרטיסי Nvidia הרבה יותר טוב מכרטיסים מקבילים של ATI רק בגלל הCUDA.

גם היה שיפור ביצועים גדול בהוספה של כרטיס geforce 9600 ששימש את חישובי הפיזיקה בלבד.

פורסם

אין צורך ברכישה נפרדת של כרטיס פיזיקלי,כרטיסי סידרה 8\9 כבר בנויים לכך.

פורסם

המשחקים ברשימה הזאת תומכים בהאצת חומרה (PPU - כרטיסי Ageia PhysX יעודיים)

נכון להיום רק מעטים תומכים בהאצת GPU (כרטיסי geforce) מאחר והטכנולוגיה המאפשרת זאת חדשה יחסית- משחקים שיצאו לפני התבססו על

ה-PPU בלבד. דריבר חדש או פאץ' של המפתחות יכול להוסיף תמיכת GPU למשחקים ישנים אבל זה פחות רלוונטי - המשחקים החדשים שיצאו

יתמכו וזה יותר חשוב.

לפי מה שאני יודע, המשחקים הבאים (2 מהם עדיין demo) כבר תומכים בהאצת GPU ל-PhysX

Warmonger, GRAW2, MKZ, Nurien, UT3, Crazy Machines 2+, Cryostasis, Mirror's Edge, Race Driver GRID

ואולי פספסתי בודדים... ונכון, הרשימה צנועה כרגע אבל היא תתפתח עם הזמן.

פורסם
  • מחבר

הכרטיס ממש זול בEBAY .

והוא רק Pci

האם הוא ירוץ עם ATI בצורה טובה ?

האם היו שיפורים טכנולוגיים במעבד הזה מאז היציאה שלו ?

פורסם

הכרטיס ממש זול בEBAY .

והוא רק Pci

האם הוא ירוץ עם ATI בצורה טובה ?

האם היו שיפורים טכנולוגיים במעבד הזה מאז היציאה שלו ?

שום שיפור, AGEIA נקנתה על ידי NVIDIA וכל העבודה התמקדה בשילוב PHYSX בכריטיסי המסך. אם בא לך כ"כ לבזבז כסף לאוויר אז קנה כרטיס מסך מסדרת 8 ומעלה, לפחות לא כל הכסף יעוף סתם.

פורסם
  • מחבר

סבבה :) הבנתי שלא משתלם בינתיים :silly:

פורסם

סבבה :) הבנתי שלא משתלם בינתיים :silly:

לא בינתיים, בכלל. יש PHYSX בכרטיסי NVIDIA נקודה.

פורסם

וכדי להמחיש לך איזה בזבוז יהיה לרכוש כרטיס Ageia PhysX (למרות תמיכתו הרחבה יותר במשחקים ישנים),

אפשר לראות בהשוואה זאת שכרטיס Geforce 8800GT לבדו משיג תוצאות גבוהות יותר מאשר 8800gt בשילוב עם Ageia PPU

(ולצורך העניין גם גבוהות משילוב 4870 + Ageia PPU)

עריכה:

הכרטיס של ageia יכול לתרום במשחקים שמכבידים יותר על כרטיס המסך כמו במקרה של Mirror's Edge,

אבל באותה מידה כרטיס 9600gt יעודי ל-physx יביא תוצאות דומות

פורסם

רעיון מעולה הם עשו עם זה...

ז"א בעתיד אפילו עם איזה 8800GTX תוכל להשתמש בתור כרטיס לפיזיקה בלבד?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים