עבור לתוכן

IRAM מהיר ?

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני מחפש IRAM , שמהיר לפחות פי 2 מהארד דיסק SATA 2 סטנדרטי, שתומך ביותר מ3 סלוטים של כרטיסי זיכרון ובמחיר של עד 700 ש"ח +/-

האם קיימת חיה כזאת ?

פורסם

התקנתי פעם IRAM של גיגהבייט - הבעיה היא שהוא תומך רק עד 4 ג"ב זיכרון

וחבל - הדבר הזה מהיר כמו שד

פורסם

מבדיקה שעשיתי באתרים עולמיים אני יודע שיש IRAM 2 שתומך ב DDR2 אם אתה ממש רוצה את זה חפש באמזון

אבל לדעתי כבר כדאי היום לקנות כונן SSD קטן בנפח 8 גיגה.עדיף מכל הסירבול של IRAM

פורסם
  • מחבר

SSD אבל זה עגלה כמו כל הארד דיסק רגיל לא ?

פורסם

מאיזה פלנטה נחתת???

אתה יודע מה זה SSD בכלל???

זה כונן קשיח מבוסס פלש זיכרון ללא חלקים נעים.ה IRAM עושה את אותו דבר עם זיכרונות מחשב.

פורסם

http://www.hyperossystems.co.uk/

זה די יקר ולא נראה לי שזה בשביל מחשב ביתי משהו כמו 270 עד 400 $ רק ליחידה לא כולל הזיכרון אבל הם מדברים שם על 40000 פעולות IO לשניה. אני חושב שזה גם עובד בfull speed על 2X SATA משהו כמו 600MB בשניה בקלות. עדיין 64GB לדגם המתקדם ו48GB לדגם הפשוט שזה די מספיק. הדגם הפשוט מגיע עם SATA אחד והיקר מגיע עם 2 .

חוץ מזה אם אתה מוכן להסתפק רק בפחות יש SSD שמבוסס על nand flash שמסוגל להגיע למהירוות שאתה רוצה . ה seek time הוא בערך פי 40-100 יותר מהיר מדיסק רגיל תלוי בדגם.

אם גיגה של DDR עולה 100 שקל כונן של 64GV יעלה 6400 שקל. אם תשיג ב50 שקל לגיגה זה עדיין 3200 שקל לגיגה +1700 שקל ליחידה (לא כולל מע"מ) .

SSD לא כלכך יקר. ראיתי בnewegg שב100$ אתה קונה 170MB/100MBמהירות כתיבה/קריאה וקיבולת של 32GB . אם אתה עושה RAID0 על 4 כאילו אתה מקבל מפלצת ביצועים אומנם עם מקסימום של כ 10000 פעולות כתיבה/קריאה לשניה אבל זה עומד בדרישות שלך.

אם אולי תמצא דגמים דומים (חצי/רבע קיבולת) בחצי מחיר תוכל להכנס לתקציב ועם RAID 0 תוכל לקבל את הביצועים שאתה רוצה בתקציב שלך

פורסם

אכן נראה מדהים - אך המחיר ממש מוטרף (3K לדגם עם 80 ג"ב)

נמתין טיפה עד שההייפ ירד המחיר ירד גם כן - מעניין לראות איך הוא ראש מול ראש מול ה-IRAM

זה נראה לי מוצר מצויין ל-SQL SERVER

תודה,

גבריאל

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים