עבור לתוכן

בעיה במהירות הורדה כאשר אני מחבר את המודם ב PPTP לרואטר

Featured Replies

פורסם

בהורדה מ USENET בחיבור ישיר של המודם ( עם ה 5 נורות ALCATEL SPEED TECH HOME) למחשב אני מקבל הורדה במהירות מלאה של רוחב הפס שיש לי 4MBPS .

אבל , כאשר אני מחבר את הרואטר (EDIMAX 6504) למודם ולמחשב , אני מקבל מהירות הורדה של רק כ שליש ממהירות ההורדה - כ 1.6 MBPS .

פתחתי פורטים ברואטר והפנתי כתובות IP אבל כלום !

האים יתכן כי המודם בחיבור PPTP לראוטר לא מגיע למהירות ההורדת המקסימלית לעומת חיבור ישיר ??

אנא עזרו לפני שאתחיל בכל השינויים ברשת שלי (החלפת מודם בבזק תעזור ?).

אשמח לכול כיוןן מחשבה , תודה מראש.

פורסם

בשלב ראשון תסיר את ה-FIREWALL בתוכנה שיש לך על המחשב.

פורסם
  • מחבר

הורדתי את ה FW וכולום לא עוזר. עדיין אותה מהירות איטית יחסית אל החיבור הישיר של המודום !

בתמיכה של פיקוק אמרו לי ללכת להחיליף למודם חדש יותר ......... שתומך ב PPPOE.

האים אכן כך הדברים ?

פורסם

יתכן שהשימוש של שתי המכשירים בPPTP אינה תואמת ב100%, או שהנתב לא עובד בצורה חלקה איתו מאיזושהי סיבה.

לפני שאתה מתחיל להחליף מודמים או נתבים וכאלו, תנסה אולי להעביר את המודם שלך לעבודה עם חייגן PPPOE.

הנה מדריך: http://213.8.106.62/broadband/guides/adsl/pppoe/alcatel-pppoe-howto.asp

פורסם
  • מחבר

תודה על הלינק והמקצועיות !!

שינתי לחיבור PPPOE (איפה הייתה כל השנים :-) ) ואכן מהירות ההורדה עלתה ל 2.9 MBPS במקום 1.5 MBPS שהיה בחיבור PPTP !

כלומר שיפור של כ 100 אחוז , אבל עדיין לא מנצל את מלוא רוחב הפס שלי להורדה !

האים יש עוד משהוא לעשות ? האים שווה להחליף את המודם בבזק סטור מחר ? בפיקוק אמרו שהם מוכנים במסגרת האחריות להחליף לי ראוטר לחדש .

אשמח לקבל המלצות ועוד כיוונים לבדיקה , למרות שאין ספק שיש שיפור , אבל לא מקסימאלי.

תודה מראש,דרור.

פורסם

אני לא חושב שאתה צריך להחליף את המודם הזה, אתה פשוט יכול לקחת אחד חדש. מודם הזה ניתן רק במסלול קניה/חכירה, אם יש לך עוד מאז אז מגיע לך מודם במסלול השאלה. דבר עם התמיכה של בזק ע"מ לברר. ככה, אם קבלת מודם דפוק או שיש בעיה אחרת שצצה בגלל ההחלפה, אתה יכול לחזור למודם הזה.

אם מודם חדש לא פותר את הבעיה, אז צור קשר עם התמיכה של פיקוק להחלפה. לדעתי זאת הדרך הכי טובה להגיע למצב שהכל עובד בצורה המיטבית.

פורסם
  • מחבר

זה בדיוק מה שעשיתי היום בבוקר .

הלכתי לבזק סטור ובקשתי להחליף את המודום.

בלי לדבר הרבה ובלי לקחת לי את האלקטל , נתנו לי מודם חדש של TNN-AZTECH 600E .

בבדיקה מהירה אכן יש שיפור במהירות והוא עומד על המקסימום (נוותר להם על 30-40 KBPS שהולכים לאיבוד מהמהירות המקסימאלית).

עכשיו נישאר רק לבדוק יציבות לאורך זמן .

איך חולפת תהילת עולם (של אלקטל).

תודה על הסיוע המקצועי והמהיר , דרור.

פורסם

אין מה לעשות, לכל הדברים הטובים יש סוף.

אני שמח שעובד, תתחדש :xyxthumbs:

פורסם

מוזר, נתנו לך אותו סתם כך בחינם?

אני בזמנו חשבתי שמקור התקלה שהייתה לי הוא במודם של אלקטל, אבל לא רציתי לתת להם אותו (במקרה והתקלה אצלהם, כמו שהיא אכן הייתה)

ולכן לא רציתי בכלל להביא אותו איתי לבזקסטור, ופשוט קניתי מודם חדש

אתה טוען שאם הייתי אומר שאני רוצה "להחליף" אותו - אבל בלי באמת להחליף,

היו נותנים לי חינם?!

פורסם
  • מחבר

תראה ,יש לי את המודם הזה מעל ל 5 שנים והוא נילקח/ניקנה על קו ADSL שונה מהקו שאני משתמש בו כיום !

כאשר הפקידה בבזק סטור בדקה את הציוד שעל הקו היא ראתה כי לא מופיע מודם והיא בעצמה הציע מודם (בהתחלה ראטור אלחוטי) בהשאלה !

אני אפילו הצעתי להשאיר את האלקטל אצלהם כי באמת שאין לי מה לעשות איתו למעט מקרי חירום של.......... אבל היא התעקשה שאין לה מה לעשות איתו , כי הוא לא מופיע ברשימת הציוד שעל הקו הזה.

יתכן שזה ההסבר לכול הנושא.

זה לגבי המודם.

בכל מקרה התרחשו עוד דברים נוספים מאז אתמול,

התברר כי המודם החדש של אזקט ,יוצא מסנכרון מידי פעם על מהירות של 4 מגה , בעוד שבאלקטל זה מעולם לא קרה (אולי מה שמסביר את המהירות ההורדה היחסית איטית גם ב PPPOE ).

לאחר שיחות עם בזק יגיע טכנאי לבדיקת הקו (התגלו עליו שגיאות) ביום ראשון ואז היה מעניין לבדוק שוב את האלקטל ב חיבור PPPOE (כנראה הוא פיצה עצמו בהורדת מהירות בשביל לא לצאת מסנכרון ?!!?) והאים הוא מגיע בכל זאת למהירות ההורדה המקסימאלית בחיבור זה .

כנראה שתהילת עולם בכל זאת לא חולפת כל כך מהר !

מבטיח לעדכן ביום ראשון לאחר ביקור הטכנאי.

שהיה שבת שלום לכולנו.

פורסם

אני לא חושב שהטכנולוגיה השתנתה מספיק כדי שמישהו יצליח לייצר מוצר יותר טוב בתחום ה-ADSL מהמודם הנ"ל של ALCATEL

החסרון היחיד שלו הוא מן הסתם, הממשק המיושן והלא נוח, לעומת המודמים החדשים

מי שאוהב להתעסק במסוף (TELNET) לתוך מודמים, זה המכשיר בשבילו :)

מצד שני, בימינו אם משתמשים בנתב עם PPPOE ובמודם כ-BRIDGE, אין כמעט צורך להתעסק בכלל במודם עצמו...

אני - טוב לי עם האזטק הקטנצ'יק, ועם האלקטל כגיבוי ^_^

פורסם

היא דווקא די השתנתה ובזק תומכים היום ב-ADSL2 שנותן אפשרות לעבוד במהירויות גבוהות יותר שהאלקטל המיתולוגי לא תומך בהן.

פורסם

ואללה? לא ידעתי שכבר הכניסו את זה לארץ... מעניין למה לא שיווקו את זה אם כך בקול תרועה גדולה? :hi:

פורסם

ואללה? לא ידעתי שכבר הכניסו את זה לארץ... מעניין למה לא שיווקו את זה אם כך בקול תרועה גדולה? :hi:

ואיך אתה חושב בזק תומכים במהירות של 8MB?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים