עבור לתוכן

Samsung 2443BW VS DELL 2209WA - תקציב 2000 ש"ח

Featured Replies

פורסם

אהלן,

מחפש מסך LCD אשר ב70% ממנו יהיה קריאת טקסטים + גלישה באינטרנט ועוד 30% הנותרים סרטים (משחקים כמעט ולא ממש פעמים בודדות בשנה כאשר יוצא משהו מעניין).

השאלה היא מה העדיפות ל22 או 24? פאנל TN יספק אותי? את האמת אני כל החיים הייתי עם מסכי פאנל TN ולומר את האמת לא מבין מה אנשים מבקשים יותר מזה, אולי זה כי לא הייתי עם פאנל אחר או ראיתי פאנל אחר אי פעם בחיים.

אשמח להצעות למסכים חוץ מה2 בכותרת (אם יש בכלל - איך ה W2442PA של LG ד"א?)

תודה :xyxthumbs:

פורסם

ה-2209WA הוא הבחירה המועדפת עליי (וכנראה על רוב חברי הפורום).

היתרון של ה-2443BW לשימושיך הוא רק הגודל הפיזי, שעשוי לאפשר לך לצפות בסרטים ממרחק רב יותר באותה הנאה. מצד שני, ה-2209WA הוא מסך IPS עם זוויות צפיה עדיפות, שיספק חוויית צפייה עדיפה ממגוון של כיוונים (נניח כמה אנשים יושבים מסביב למסך).

פורסם
  • מחבר

ה-2209WA הוא הבחירה המועדפת עליי (וכנראה על רוב חברי הפורום).

היתרון של ה-2443BW לשימושיך הוא רק הגודל הפיזי, שעשוי לאפשר לך לצפות בסרטים ממרחק רב יותר באותה הנאה. מצד שני, ה-2209WA הוא מסך IPS עם זוויות צפיה עדיפות, שיספק חוויית צפייה עדיפה ממגוון של כיוונים (נניח כמה אנשים יושבים מסביב למסך).

תודה על התשובה :

1. לעיתים נדירות יושבים אנשים ליד המסך (כמה)

2. המסך מולי כל הזמן ואין לי בעיה של זוויות או צורך בהזזה

3. האם חוץ מעניין הזווית יש עדיפות לפאנל IPS כדוגמא בניגוד ל TN?

פורסם

עומק צבע עדיף ולרוב כיול צבעים טוב יותר מהקופסה. העניין עם זוויות הצפייה גורם לכך שהצבעים נראים אחידים על כל המסך, בניגוד למסכי TN שבהם החלק התחתון לעולם ייצא בהיר יותר מהעליון (לעיתים באופן מורגש יותר, לעיתים פחות).

פורסם

QTTP, אל תשכח את הדבר החשוב ביותר פה

70% יהיה קריאת טקסטים+גלישה באינטרנט...

משמע שהוא הולך לקרוא הרבה מהמחשב.

ומניסיוננו, TN לא מתאים לכל אחד בנושא הזה.

פורסם

הנה שוב זה מתחיל =] TN vs IPS

אוקיי אז מה שאני חושב הוא ככה,

לפי דעתי רוב האנשים יסתפקו בפאנל TN רגיל, הייתה לי את ההטלבטות הזאתי וזה שיגע אותי עד שהחלטתי ללכת על מסך TN.

אני לא מכיר הרבה אנשים שקונים מסך LCD ואומרים שהם לא מצליחים לקרוא טוב או שיש להם זליגות אור וכדומה.

אם אתה קורא הרבה מסמכי טקסט אני לא אמליץ לך ללכת על מסך כמו T220P, כי הרזולוציה שלו גבוהה ביחס לגודל של המסך,

וזה גורם לטקסט להיראות קטן, הרזולוציה המדוברת היא 1920X1200, והיא לא מומלצת למסכים בגודל 22" בשביל קריאת טקסט.

אם אתה בכל זאת רוצה מסך Full Hd אני ממליץ לך ללכת או על ה T240 שהוא מאוד מומלץ או על ה 2333Sw.

פורסם
  • מחבר

הנה שוב זה מתחיל =] TN vs IPS

אוקיי אז מה שאני חושב הוא ככה,

לפי דעתי רוב האנשים יסתפקו בפאנל TN רגיל, הייתה לי את ההטלבטות הזאתי וזה שיגע אותי עד שהחלטתי ללכת על מסך TN.

אני לא מכיר הרבה אנשים שקונים מסך LCD ואומרים שהם לא מצליחים לקרוא טוב או שיש להם זליגות אור וכדומה.

אם אתה קורא הרבה מסמכי טקסט אני לא אמליץ לך ללכת על מסך כמו T220P, כי הרזולוציה שלו גבוהה ביחס לגודל של המסך,

וזה גורם לטקסט להיראות קטן, הרזולוציה המדוברת היא 1920X1200, והיא לא מומלצת למסכים בגודל 22" בשביל קריאת טקסט.

אם אתה בכל זאת רוצה מסך Full Hd אני ממליץ לך ללכת או על ה T240 שהוא מאוד מומלץ או על ה 2333Sw.

ה 1900 על ה 1200 זה מסך 24 שדיברתי עליו בכותרת SAMSUNG

פורסם

הכי קל בשבילך זה לנסוע לחנות, ולראות את המסכים בעיניים שלך.

תצטרך לנסוע קצת הרבה, אבל זה יהיה משתלם לך.

דרך אגב, אם התקציב, וההבדל הקטן (יחסית) במחיר, אפשר, ומשתלם, אז אין טעם לקנות TN לעומת IPS.

בנוסף לכך, הכל תלוי בצפייה בסרטים, נגיד אם המיטה שלו נמוכה מאשר המסך, אז יראו באופן דרסטי את ההבדלים בין המסכים...

ועוד.

פורסם
  • מחבר

יש מקומות עם תצוגה של מסכים בפאנלים שהם לא TN באזור ראשל"צ?

הקטע ב DELL שיש אותו רק בפנדה וזה דמי משלוח ואם משהו לא יהיה בסדר לך תחפש אותם אחרי זה בבאר שבע או בקיסריה (והזמנתי מהם לא פעם אחת אבל בעיקר ציוד היקפי קל ולא משהו רציני)

פורסם

תוכל לראות בדיון שפתחתי את התגובה הזאת http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=394293.msg3395135#msg3395135

עד עכשיו לא הועבר שום מסך עם פיקסל שרוף.

בכל מקרה, מימוש אחריות של מסכי דל, מתבצע במעבדה של דל שנמצאת בתל אביב.

אז לא תצטרך את פנדה בשביל זה.

מבחינת חנות שמציגה מסכים שהם לא TN, שאלה טובה.

פורסם

יש באופיס דיפו ליד מתחם מגה מסך סמסונג 19" 971P עם פאנל MVA

שווה לראות לדעתי

פורסם
  • מחבר

עוד שאלה קטנה ואחרונה, תודה ד"א על ההבהרה שיש אחריות רישמית מ DELL ישראל למי שקונה בפנדה...

האם מסך 24 יהיה גדול מידי (ולא נוח) לקריאת טקסטים וגלישה באינטרנט?

פורסם

לקריאת טקסטים הוא יכול להיות נוח מאוד, אם יושבים במרחק מתאים (לא קרוב מידי) ואם מציגים שני עמודים זה לצד זה.

לגלישה באינטרנט רוב השטח בצדדים יתבזבז, אז אפשר להקטין את החלון של הדפדפן לקצת יותר מחצי מסך.

פורסם
  • מחבר

המרחק ביני לבין המסך הוא מטר עד מטר ו20, האם זה קצת מידי למסך 24?

פורסם

יש מקומות עם תצוגה של מסכים בפאנלים שהם לא TN באזור ראשל"צ?

יש בפתח-תקווה את החנות הזו:

http://notebookclub.co.il/

דבר איתם ותשאל אילו צגים יש להם בתצוגה.

כשאני רציתי לקנות צג הלכתי אליהם כי היתה להם תצוגה של צגי Dell.

המרחק ביני לבין המסך הוא מטר עד מטר ו20, האם זה קצת מידי למסך 24?

זה עניין מאוד אינדיבידואלי.

אני עם צג 24" ברזולוציה 1920*1200, ובמרחק של מעל מטר קשה לי לקרוא. אני מעריך שאני יושב בערך 70-80 ס"מ מהצג.

לקריאת טקסטים הוא יכול להיות נוח מאוד, אם יושבים במרחק מתאים (לא קרוב מידי) ואם מציגים שני עמודים זה לצד זה.

עד כמה שאני מכיר - מה שמשנה זה גודל הפיקסל ולא גודל הצג, ולכן אני לא רואה בעיה גם אם יושבים קרוב לצג גדול עם רזולוציה גבוהה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים