עבור לתוכן

רשת ביתית חצי אלחוטית

Featured Replies

פורסם

שלום !

בבית שלי כבר הרבה שנים יש רשת ביתית בכבל מוצלב בין שני מחשבים נייחים שלי ושל אחי.

לאחרונה אני ואבא שלי קנינו מחשבים ניידים, שאותם אנחנו גם רוצים לחבר לאינטרנט הביתי מבלי לפגוע בניידות שלהם בבית.

המעבר לרשת אלחוטית לחלוטין יהיה מסורבל, שכן אנחנו צריכים לקנות כרטיסים מיוחדים למחשבים הנייחים... סתם בלגאן.

השאלה שלי: האם קיים איזה שהוא מתאם שמתחבר למודם, ומספק רשת אלחוטית?

תודה,

תומר

פורסם

שני אופציות:

1) לקנות מתאם Wireless Access Point ולחבר לאחד המחשבים הנייחים - וכך לשדר אינטרנט אלחוטי.

2) לקנות נתב אלחוטי ולחבר למודם. המחשבים הנייחים יתחברו חוטית לנתב. (עדיף).

פורסם
  • מחבר

הבנתי. איזה פתרון עדיף מבחינת נוחות ומחיר?

אפשר אולי לינק למוצר מומלץ? הידע שלי שואף לאפס בדברים האלה..

פורסם

אני חושב שאופציה 2 היא הפשוטה יותר. בכל מקרה היא גם הסטנדרטית, ויש לה את היתרון שהקישור לאינטרנט לא תלוי באף אחד מהמחשבים.

פורסם

הבנתי. איזה פתרון עדיף מבחינת נוחות ומחיר?

אפשר אולי לינק למוצר מומלץ? הידע שלי שואף לאפס בדברים האלה..

אם הידע שלך בנושא קלוש, כדאי שתקרא מדריך שיתן לך רקע -- http://www.netcheif.com/Articles/Router/router.htm

פורסם
  • מחבר

מאמר מאלף! תודה!

אבל לצערי לא עוזר לי. החיבור של הבית שלי לאינטרנט בכבלים מתבצע מהחדר שלי - ממ"ד.

לפי מה שהבנתי מהמאמר, לא תהיה קליטה ברחבי הבית אם הנתב נמצא בממ"ד, ועוד כשהדלת סגורה.

יש למישהו אולי פתרון גם לבעיה הזאת?

תומר

פורסם

במצב שאתה מתאר תצטרך להשקיע קצת יותר כסף ולרכוש נתב בתקן N כמו ה-6504 או ה-6524 של EDIMAX. אני לא מבטיח לך שזה יתן פתרון מוחלט כי סביר להניח שבניידים יש כרטיסי רשת בתקן G (הסבר על התקנים יש במדריך), אבל זה בטוח עדיף על נתב סטנדרטי בתקן G. אם יש אפשרות למקם את הנתב מחוץ לממד ולחבר את המחשב הנייח אליו בכבל, זה הפתרון האידיאלי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים