עבור לתוכן

שדה תעופה בצפון

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

אתה חושב שזה לא ייצא לפועל?

עוד כמה שנים תושבי העמק יראו ליד הבית שלהם בואינגים

• תגובות 94
  • צפיות 9.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

במידה וזה באמת יצא לפועל, הייתי מהמר שזה יקח 10-15 שנה.

פורסם

שאף אחד לא יצפה לשתיקה מתושבי העמק, את תוואי רכבת העמק כבר שינו בגלל שהוא היה אמור לעבור פה באמצע של אחד השדות, אני בספק שהקמת נמל תעופה באיזור תעבור חלק.

פורסם
  • מחבר

SCORN,נמל תעופה=פרוייקט גדול יותר=הרבה יותר קשה לשנות

דבר שני:כביש 6 לא מפריע לתושבי העמק?

כאילו ועוד רוצים להאריך אותו לאיזור של רמת ישי שם ואפילו צפונה יותר לנהריה

פורסם

התוכנית המקורית הייתה לנהריה. ואתה ממש לא יכול להשוות בין כביש מהיר לבין שדה תעופה לעניות דעתי.

אבל הבעייה בשדה תעופה בנגב הוא שיש בדואים,ומה יעשו איתם?מה לעשות הם תושבי המדינה ולהעיף אותם אנחנו לא יכולים...

מה הבעיה?

יש שם מספיק שטח כדי לבנות שדה גדול בלי להתקרב לאזורים של הבדואים, וגם אם אתה בכל זאת רוצה לבנות ליד ישובים של בדואים, רובם לא ישובים חוקיים ככה שאין שום מניעה חוקית לפנות אותם. יש הבדל קצת בין לגרש אותם מהארץ לבין לפנות אותם מבית הפח שלהם שנבנה באופן לא חוקי, לא?

פורסם
  • מחבר

ברור

למה שינו את התוכנית להגיע עם כביש לנהריה?

ואם שינו תוכנית כזו יכולים לשנות גם תוכנית של שדה תעופה,רק שזה יקח זמן.לדעתי הקמת שדה תעופה בצפון זה משהו שמתוכנן כבר המון זמן,וכל קברניטי המדינה "חמים" על זה,וזה ייצא לפועל מהר

פורסם

מה עדיף?לנסוע לשדה תעופה שעה או לנסוע לשדה תעופה חצי שעה?ולא לצאת מהבית 3 שעות לפני הטיסה כדי להגיע בזמן לטיסה

אז אני שואל שוב, למה לא לממן מטוס פרטי לכל אזרח? ככה בכלל לא תצטרך לנסוע לשדה תעופה.

פורסם
  • מחבר

למדינה אין תקציבים בלי סוף,לא מספיק יש בעיית ביטחון גם מטוס לכל אחד?!

פורסם

מה לעזאזל עבר לך בראש כשענית על השאלה הזאת ברצינות?

פורסם
  • מחבר

אני יודע שזה היה ציניות מה שהוא רשם...

רגע אבל שדה תעופה בעמק לא יתרום לפיתוח של העמק מבחינה תיירותית וכלכלית?

פורסם

אני אשאל אותך שאלה אחרת- .......מישהו מעוניין בזה?

בעמק אין המון מקומות עבודה, כי אף אחד לא רוצה פה המון מקומות עבודה. העמק נחשב כיום לאיזור מגורים עם רמה גבוהה, שכל הנקודה שלו היא להתרחק מלהיות מטרופולין. להתרחק מהרעש, מהזיהום, מהפקקים, ושאר ירקות.

תיירות? מה יש לראות פה? שדות? זה לא ממש שיש הרבה אתרי תיור בנגב (חוץ מאיזה מוזיאון שוקולד או מרציפן פה ושם), ואותם אנשים שינחתו בשדה התעופה פה לא באים בשביל לטייל בעמק עצמו.

אם יתקעו פה שדה תעופה, זה יהרוס בערך את כל הנקודה של האיזור הזה, ויפיל את ערכי הבתים לרצפה.

רוב הישובים שקרובים לנתב"ג למעשה נבנו שם -אחרי- נתב"ג. אנשים ידעו למה הם עוברים אם הם עוברים לשם.

בעמק הבתים יקרים, ולא מעט אנשים עבדו חצי מהחיים שלהם בשביל לעבור לפה, אם עכשיו תוקעים פה שדה תעופה, ערכי אותם בתים יעשו צניחה מטאורית, מעניין אותי מי אמור לפצות את כל התושבים על זה, ועל השינוי הקריטי שרוצים לכפות על סגנון החיים שלהם.

זו הבעיה הגדולה בהוצאה לפועל של התכנית הזו- הממשלה לא יכולה להוציא אותה לפועל עד שלא ימצאו פתרון לבעיות שרשמתי למעלה, במיוחד לצניחת ערכי הבתים.

מה שהכי מעצבן אותי בכל הקטע הזה הוא שאם יבנו את אותו שדה תעופה שאף אחד לא רוצה פה, יהיה רשום עליו "חיפה". יונה יהב רוצה שיהיה רשום עליו חיפה? תתקע אותו בחיפה, לא על הראש שלנו.

פורסם
  • מחבר

SCORN בעמק הבתים יקרים??לא שידוע לי דבר כזה

ידוע לי שבחיפה הבתים מאוד יקרים,ואנשים שרוצים בגלל זה בית פרטי,ברחו מדניה שמכסחת את הכיס ברמות,והלכו ובנו להם בית בעמק,למשל ברמת ישי ששם בית פרטי עולה בערך חצי ממה שהוא עולה בעיר

העמק נחשב לאיזור פחות מרכזי מהעיר עצמה,ולכן זה מה שמוריד מהמחירים של בניית בתים שם

אתה יודע איזו סכנה תיהיה לנו בחיפה אם ישימו לנו שדה תעופה עם בואינגים?אתה יודע איזו סכנה מרחפת מע להראש שלנו אם מטוס בואינג בא לנחיתה ונכנס באחד המיכלים של הבתי זיקוק?ואתה יודע את הדבר הכי חשוב:מטוס שנכנס בבתי זיקוק הנזק שנגרם הוא לא רק לחיפה,הוא יגיע בצורה חמורה מאוד גם לעמק,שנמצא מזרחית לבתי הזיקוק ולכן חוטף בצורה גדולה עד מאוד את כל ה"מתנות" של המפרץ

אני רוצה לספר לך שמקומות עבודה לא חסרים בעמק-תחשוב על זה שיש את צומת אלונים,תחשוב שיש בתוך היישובים חנויות ומסעדות וכו'.אני לא יודע אם יש צימרים(?)

יש לי משפחה ברמת ישי,אז אני יודע על העמק לא מעט...(אני גם יודע שמזג האוויר שם נוראי בקיץ חם יותר גרוע מהחום באילת ובחורף קור אימים)

פורסם

אני מציע לך -דחוף- לבדוק מחירי נדל"ן :screwy:

העמק זול?

ביחס לצפון ת"א, כן. ביחס ל70% מהארץ, ממש לא.

להגיד "חיפה" זו קצת בעיה- בית בדניה יעלה לך פי 10 ממה שאותו בית יעלה לך בחליסה. מה שבטוח, ממש לא זול פה, גם השטחים, גם הדיור, וגם הארנונה.

זה לא שאני פוסל את הנקודה ששדה תעופה בחיפה טומן בחובו סיכון, אבל לתקוע אחד באמצע העמק זה צעד שחד וחלק פוגע בכל אוכלוסיית העמק.

ולגבי מקומות העבודה- אתה שם לב שאתה רק נותן חיזוק למה שאני אומר, כן?

יש ביקנעם ריכוז של הייטק וסטארט-אפים, ליד רמת ישי ואלונים יש ריכוז של מקומות בילוי, במגדל העמק יש איזור תעשיה עם כמה מפעלים, אבל אין פה שום דבר גרנדיוזי- ואף אחד לא רוצה פה שום דבר גרנדיוזי.

פורסם
  • מחבר

נכון אתה צודק ששדה תעופה יהיה משהו יותר מידי גנדיוזי בעמק.זה לא עיר גדולה כמו תל אביב,אין ריכוז גדול מאוד של תושבים,ושם מחפשים שקט ואיכות חיים לדברי התושבים

ומצד שני,אתה לא חושב שבגלל שיש הרבה מפעיל הייטק ביוקנעם,שלפי מה שידוע לי אנשי הייטק טסים המון לחול,יעדיפו שימקמו שדה תעופה קרוב לביתם ביוקנעם שיהיה להם נוח יותר להגיע לשדה התעופה?

חוץ מיזה,שדה תעופה בעמק זה אומר שדה תעופה לכל הצפון,זה אומר שכל האיזור יפגע,יכול להיות שגם הגליל ורמת הגולן יפגעו,מכיוון שהגליל התחתון גובל בעמק,וגם חיפה צמודה אפילו מאוד צמודה לעמק....-קח את זה בחשבון גם כן

פורסם

תגיד לי, ועכשיו ברצינות-

אתה אמיתי? :screwy:

ואם אתה אמיתי-

אתה מסתכל בכלל מה אתה מוציא לדפי הפורום? :kopfpatsch:

ברצינות, אחותי הקטנה הצליחה לתת לי דעה מנומקת, עניינית ואינטיליגנטית יותר לגבי העניין.

עד שלא תסתכל טוב על הדברים הבאים:

-המרחק בין יקנעם/העמק בכלליות לנתב"ג

-המיקום של מגידו (המקום המיועד לאותו שדה תעופה, אם הפרויקט יאושר ויצא לפועל) ביחס לשאר הישובים בעמק ונתב"ג

-מסלול נחיתה אופייני של מטוס סטנדרטי בגודל של בואינג 757

-הגודל של טרמינל 2 בנתב"ג בלבד, השדה המתוכנן אמור להיות משהו בסגנון הזה

-כמה רעש מטוס מסחרי עושה בכל גובה לקראת הנחיתה

-פני השטח והטופוגרפיה של מגידו והאיזור

עד שלא תסתכל על -כל- אלו, פשוט אל תגיב. אתה סתם עושה לעצמך בושות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים