עבור לתוכן

שדה תעופה בצפון

Featured Replies

פורסם

יש לך שדה תעופה שעה מחיפה, אתה רוצה עוד אחד?

יואב, כבר יש שדה תעופה בינ"ל באילת למטוסים עד גודל בואינג 757 שיכול להביא תיירים מאירופה, תיירים מצפון אמריקה יכולים לטוס לנתב"ג ומשם לטוס לאילת.

• תגובות 94
  • צפיות 9.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

חן מ, אולי שהמדינה תממן לכל אזרח מטוס פרטי? ככה לא תצטרך לנסוע לאף שדה תעופה.

יש מדינות שבהן כדי להגיע לשדה תעופה בינלאומי צריך לנסוע 12 שעות. תפסיקו להתבכיין על שעת נסיעה.

פורסם
  • מחבר

תסכימו איתי על הנקודה הבאה:שדה תעופה בצפון יצור יותר תנופת פיתוח לצפון,כי ירצו יותר לגור כאן,וזה גם יצור מקומות עבודה

פורסם

מי ירצה לגור ליד שדה תעופה?

פורסם

ממש לא, זה פרויקט תשתית שיעלה מיליארדים. המיליארדים האלה לא גדלים על עצים.

פורסם
  • מחבר

קחו לדוגמא את אור יהודה.אנשים לא גרים שם?!בטח שגרים

והם ממש קרובים לנתבג,מטוסים עוברים ממש מעל הבתים שלהם בנחיתה בשדה

ונדמה לי שפעם הראו שמרוב רעש של מטוסים הקירות של הבתים מתקלפים שם

אבל זה בגלל בנייה לא טובה

אם בונים היום בתים כמו שצריך,בונים אותם בטח עם קירות שמונעים רעש וכו'

תראו אני לא גר בעמק ולכן די קשה למישהו שלא גר בעמק להבין את המצב שלהם,אבל בחיפה אין לי התנגדות לשדה בין לאומי

פורסם

ועוד פעם, בשביל מה עוד שדה תעופה? יש לך אחד כזה שעה מהבית.

פורסם
  • מחבר

מה עדיף?לנסוע לשדה תעופה שעה או לנסוע לשדה תעופה חצי שעה?ולא לצאת מהבית 3 שעות לפני הטיסה כדי להגיע בזמן לטיסה

פורסם

ובשביל זה לבזבז (כן, לבזבז) מיליארדי שקלים, במקום להוציא אותם במקומות שבאמת צריכים אותם (רווחה, חינוך, בריאות וכו')?

ועוד שבצפון אין יותר מידי תיירות זרה (לצערי), וגם אם תהיה, העלות לא מוצדקת. אנחנו מדברים על שעה. היית אומר 7-8 שעות נסיעה, הייתי מבין. אבל שעה מסכנה, אפשר לחשוב.

יואב, כבר יש שדה תעופה בינ"ל באילת למטוסים עד גודל בואינג 757 שיכול להביא תיירים מאירופה, תיירים מצפון אמריקה יכולים לטוס לנתב"ג ומשם לטוס לאילת.

השדה באילת לא יכול (ולא תוכנן לכך למען האמת) לטפל ביותר מכמה אלפים בודדים של נוסעים ביום. שדה תעופה כמו נתבג מטפל בסביבות ה-10 מיליון נוסעים בשנה שהם כמעט 30 אלף נוסעים ביום. כמובן שבחודשי הקיץ, שהתנועה הרבה יותר גדולה, יש הרבה יותר מ-30 אלף נוסעים ביום. מה גם שכבר היום מגיעים מטוסים הרבה יותר גדולים מ-757 ומקביליו לעובדה בשביל להביא תיירים לאילת. השדה באילת לא מסוגל פיזית לקלוט מטוסים כאלה, מה גם שהוא תקוע באמצע העיר (ליטרלי), ומעבר לסכנה, הוא מונע את הפיתוח שלה.

קחו לדוגמא את אור יהודה.אנשים לא גרים שם?!בטח שגרים

והם ממש קרובים לנתבג' date='מטוסים עוברים ממש מעל הבתים שלהם בנחיתה בשדה

ונדמה לי שפעם הראו שמרוב רעש של מטוסים הקירות של הבתים מתקלפים שם

אבל זה בגלל בנייה לא טובה

אם בונים היום בתים כמו שצריך,בונים אותם בטח עם קירות שמונעים רעש וכו'

תראו אני לא גר בעמק ולכן די קשה למישהו שלא גר בעמק להבין את המצב שלהם,אבל בחיפה אין לי התנגדות לשדה בין לאומי

[/quote']

אתה רוצה לגור במקום שכל בוקר ב-5 מטוסים ממריאים לך מעל הבית ונוחתים עד 00:00, אם לא אחרי? לא נשמע כיף. אי אפשר לבודד רעש של מנועים של ג'מבו או 777 בהמראה (או בנחיתה אגב, שגם שם מנצלים את הדחף של המנוע בשביל לקבל בלימה ועושים את זה בשימוש בכל הכוח של המנועים). לפחות לא בעלות שאנשים רגילים יכולים לעמוד בה.

פורסם
  • מחבר

לא מדובר על אילת והדרום כרגע

מדובר על אופציה של המדינה להקים שדה תעופה בעמק,שזה או יכול להרוס את המקום מצד אחד או לתרום לו בצורה כלשהי שאין לי משוג מה תיהיה התרומה

להקים שדה תעופה גדול בנגב זה יכול להיות סבבה,כי יש בנגב מלא שטחים פתוחים שהם נגישים לכולם

מה גם שיש רכבות לדרום ככה ששזו לא בעייה,אם תשתית הרכבות בארץ תתפתח זה יהיה מעולה,כמו שבחול יש רכבות שמגיעות מכל מקום בעיר לשדה תעופה,ואפילו זה הרכבות האלה שנוסעים על מסילות מעל העיר שכחתי איך קוראים לזה(משהו מונו)

אבל הבעייה בשדה תעופה בנגב הוא שיש בדואים,ומה יעשו איתם?מה לעשות הם תושבי המדינה ולהעיף אותם אנחנו לא יכולים...

פורסם

jaman,בשביל הנושא באיזה מקום בעמק אתה גר?

השדה תעופה יהיה באיזור שאתה גר בו?

בכפר החורש, בין מגדל העמק לנצרת. יש מצב שהמטוסים יעברו מעלי, לא יודע..

פורסם

להקים שדה תעופה גדול בנגב זה יכול להיות סבבה' date='כי יש בנגב מלא שטחים פתוחים שהם נגישים לכולם

מה גם שיש רכבות לדרום ככה ששזו לא בעייה,אם תשתית הרכבות בארץ תתפתח זה יהיה מעולה,כמו שבחול יש רכבות שמגיעות מכל מקום בעיר לשדה תעופה,ואפילו זה הרכבות האלה שנוסעים על מסילות מעל העיר שכחתי איך קוראים לזה(משהו מונו)

אבל הבעייה בשדה תעופה בנגב הוא שיש בדואים,ומה יעשו איתם?מה לעשות הם תושבי המדינה ולהעיף אותם אנחנו לא יכולים...

[/quote']

ולחיפה אין רכבות? :screwy:

כן אין אפילו מטר ריק בנגב, הבדואים גרים שם בצפיפות מטורפת, כמו בתל אביב.

פורסם

3 עמודים ועדיין לאף אחד אין מושג אם באמת יש תוכנית כזאת

יש למישהו לינק למקור אמין שבאמת שוקלים דבר כזה?

פורסם
  • מחבר

כן אכן זה אמיתי זה לא סתם דיבורים,וכמו שאני יודע אצלנו עושים מהר מה שאומרים בנושאי בנייה

http://www.nrg.co.il/online/1/ART1/851/231.html

תראו איזו כותרת מפוצצת

פורסם

כן אכן זה אמיתי זה לא סתם דיבורים,וכמו שאני יודע אצלנו עושים מהר מה שאומרים בנושאי בנייה

:lol: :lol:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים