עבור לתוכן

רשת בין 3 מחשבים ללא נתב - אפשרי?

Featured Replies

פורסם

שלום רב,

יש לי מחשב אחד שמחובר למודם דרך USB.

אל המחשב מחובר מחשב נוסף בכבל רשת.

האם ניתן להוסיף כ. רשת נוסף למחשב שרת ולחבר אליו מחשב נוסף?

סה"כ 2 מחשבים מחוברים למחשב אחד.

תודה רבה! ;-)

פורסם

זה אפשרי, אפשר גם לשרשר את המחשב השלישי למחשב קליינט השני, ואז שהשני יהיה גם קליינט וגם סרבר.

אבל בכל מקרה כל החיבורים האלה לא מומלצים.

אם אתה מחובר על תשתית של הכבלים, לפעמים אפשר לחבר את המודם ל2 מחשבים, אחד דרך USB ואחד דרך כרטיס רשת,

זה תלוי אם אתה מחובר עם חייגן או בלי חייגן.

ובכל מקרה עדיף כבר לקנות Switch פשוט באיזה 80 שקל שיעשה את העבודה טוב יותר ויעיל יותר מכל השרשורי p2p האלה.. :P

פורסם
  • מחבר

אני מנסה לחסוך כסף, ולא לקנות ראוטר אלחוטי + 3 כרטיסי רשת = לפחות 500 ש"ח.

נבדוק את האפשרויות...

תודה רבה על התשובה הזריזה,

שבת שלום :xyxthumbs:

פורסם

נתב בסיסי וטוב יעלה לך 200 ש"ח בסה"כ. אתה לא חייב לחבר אותם אלחוטית, בעיקר אם גם ככה אתה מתכנן על חיבור קווי. אני בספק אם למחשבים שלך אין כרטיס רשת קווי, ואם לא אז אחד עולה 30 ש"ח... אתה לא עובר את ה250 ש"ח, השקעה מאוד קטנה בשביל רשת.

אם אתה בתשתית של בזק, יש לך מודם USB ואתה באמת רוצה לחסוך כסף, תדבר עם בזק להחלפה למודם רשת. את המודם הזה אתה יכול להפוך לנתב, לחבר אותו למתג (switch) שאתה יכול לקנות ב70-80 ש"ח ולחבר את כל המחשבים. ככה החיבור לא תלוי במחשב שמחובר למודם (חייב שיהיה דולק ומחובר).

רק שתדע שעל כל חיסכון בכסף שאתה עושה פה אתה מעלה את הזמן שצריך להשקיע בהקמה ותחזוקת הרשת ואת כמות וסיבוכיות התקלות האפשרויות.

פורסם
  • מחבר

או קיי הבנתי עכשיו קצת יותר...

אני יכול לחבר לראוטר אלחוטי - גם כבל רשת?

אז נניח ויש לי ראוטר, אני מחבר אותו ל-2 מחשבים בעזרת כבל רשת ומחשב שלישי בצורה אלחוטית.

אפשרי?

פורסם

כן, אפשרי. אפשר לחבר עד 4 מחשבים בצורה חוטית, ועד 253 (תאורטית) בצורה אלחוטית.

פורסם
  • מחבר

מעולה...!

יש המלצה לנתב טוב?

הבנתי שאדימקס זו חברה טובה...

פורסם

אם אתה מחפש משהו זול וטוב, אני ממליץ על הBR-6204WG של אדימקס. אפשר למצוא אותו בסביבות ה200 ש"ח ומטה וברמת מחיר הזאת אין נתב אחר שהייתי הולך עליו. כרטיס רשת אלחוטי, אם אין לך, יעלה עוד 80-90 ש"ח. פה פחות קריטי התוצרת כל עוד זאת תוצרת מוכרת וטובה(אדימקס, d-link, levelone, לינקסיס) ובתחום המחירים שרשמתי הוא יעשה את העבודה. אני ממליץ, אם אתה יכול, ללכת על כרטיס PCI, אבל גם USB יתפקד ללא הבדל במחשבים חדשים.

פורסם
  • מחבר

המון תודה!

שיהיה שבוע טוב :xyxthumbs::yelclap:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים