עבור לתוכן

שאלה לגבי העברת קבצים בין שני מחשבים

Featured Replies

פורסם

שלום, יש לי מחשב נייח שעליו מותקן וינדוס XP ומחובר לראוטר באופן חוטי, וכן מחשב נייד עליו מותקן ויסטה שמחובר לראוטר באופן אלחוטי.

אני מעוניין להיות מסוגל להעביר קבצים בין שני המחשבים, בעיקר להשתמש בנייד בתור "כונן גיבוי" למחשב הנייח. מה שאומר העברת קבצים גדולים למדי (למשל ספריית המוזיקה של 50ג"ב)

עכשיו, אני יודע שיש כמה אפשרויות, אפשר להשתמש בכבל רשת מוצלב ולחבר את המחשבים פיזית, או שאפשר להקים רשת בין שני המחשבים שבמילא מחוברים לראוטר ואז לבצע שיתוף קבצים בין השניים. קראתי קצת על הנושא וראיתי שיש כל מיני אפשרויות, וכל מיני סוגים של רשתות. ככה שבסוף יצאתי די מבולבל.

השאלה שלי היא מה הכי עדיף במקרה שלי שגם מדובר בהעברת קבצים גדולים למדי, וגם בשני מחשבים עם מערכות הפעלה שונות?

אני מניח שהשאלה הזאת בטח נשאלה לא פעם, אבל אני אשמח אפילו אם רק אקבל תשובה לגבי האפשרות העדיפה בשבילי, לגבי מדריכים איך לבצע את זה אני כבר אסתדר. תודה!

פורסם

כיוון שיש לך נתב שמחבר את שני המחשבים לאינטרנט, הכי פשוט שתקים רשת בינהם כפי שמוסבר כאן -- http://www.netcheif.com/Articles/HomeNet/HomeNet.htm

פורסם
  • מחבר

אחלה תודה רבה, אני אנסה.

אני מבין שהאופן הזה בסדר גם אם אני מעוניין להעביר קבצים גדולים מאוד?

פורסם

אין שום הגבלות של גודל קובץ או כמות קבצים.

פורסם
  • מחבר

כן אני מבין, התכוונתי לגבי מהירות ההעברה בהשוואה לחיבור חוטי.

פורסם

כן אני מבין, התכוונתי לגבי מהירות ההעברה בהשוואה לחיבור חוטי.

כבל usb מיוחד.

כמה עשרות שקלים.

הכי מהיר.

הכי פשוט.

פורסם

ולמה בדיוק הוא צריך לבזבז את הכסף על הכבל הזה כששני המחשבים שלו מחוברים לאותה רשת בבית?

פורסם
  • מחבר

כבל usb מיוחד.

כמה עשרות שקלים.

הכי מהיר.

הכי פשוט.

האמת שיש לי כבל כזה, קניתי את זה מזמן כשקניתי מחשב נייח חדש ורציתי להעביר אליו את הקבצים שעל הישן. הבעיה, כשחיברתי את שני המחשבים נוצר קצר בבית וכמעט דפק לי את המחשב. אז מאז אני מעדיף לא לגעת בזה.

פורסם

שים לב כאשר אחד המחשבים מחובר אלחוטית מהירות העברת הקבצים יורדת פלאים

אם תחבר גם את הנייד בכבל ETHERNET ב(במהיקות לפחות 100 מגהביט) זה יהיה מהיר דיו (אין לי ספק כי USB2 יותר מהיר אבל זה סתם ניג'וס)

כל טוב,

גבריאל

פורסם

ולמה בדיוק הוא צריך לבזבז את הכסף על הכבל הזה כששני המחשבים שלו מחוברים לאותה רשת בבית?

זה כלום כסף.

הרבה יותר מהר.

יותר פשוט ויותר אמין.

אין צורך להיכנס להגדרות

וגם טוב אם הרשת נופלת ויש בעייה כולשהיא.

אחלה בתור גיבוי.

האמת שיש לי כבל כזה, קניתי את זה מזמן כשקניתי מחשב נייח חדש ורציתי להעביר אליו את הקבצים שעל הישן. הבעיה, כשחיברתי את שני המחשבים נוצר קצר בבית וכמעט דפק לי את המחשב. אז מאז אני מעדיף לא לגעת בזה.

פעם ראשונה שאני שומע על מקרה כזה.

תגיד קנית אותו בשוק הפישפשים ביפו.

אפילו בדוכני רחוב בסין לא מוכרים כבלים גרועים כאלה שעלולים להביא לתוצאה כפי שתיארת.

נראה לי יותר שהייתה לך בעיית חומרה רצינית באחד או שני המחשבים גם יחד ולכן זה בכלל לא אשמת הכבל.

פורסם

עדיף להתאמץ קצת ולהגדיר פעם אחת שיתוף קבצים,

מאשר שייצטרך בכל פעם לחבר כבל USB.

פורסם

עדיף להתאמץ קצת ולהגדיר פעם אחת שיתוף קבצים,

מאשר שייצטרך בכל פעם לחבר כבל USB.

יש היגיון בדברייך אלא שאתה מגזים בטירחה הכרוכה בחיבור כבל USB .

כמו כן מי שלא יגדיר נכון את שיתוף הקבצים חושף את עצמו לפריצה של קרקרים מהאינטרנט למחשבו הפרטי.

פורסם
  • מחבר

זה כלום כסף.

הרבה יותר מהר.

יותר פשוט ויותר אמין.

אין צורך להיכנס להגדרות

וגם טוב אם הרשת נופלת ויש בעייה כולשהיא.

אחלה בתור גיבוי.

פעם ראשונה שאני שומע על מקרה כזה.

תגיד קנית אותו בשוק הפישפשים ביפו.

אפילו בדוכני רחוב בסין לא מוכרים כבלים גרועים כאלה שעלולים להביא לתוצאה כפי שתיארת.

נראה לי יותר שהייתה לך בעיית חומרה רצינית באחד או שני המחשבים גם יחד ולכן זה בכלל לא אשמת הכבל.

חחח, טוב לא קניתי את זה בשוק הפשפשים אלא בחנות מחשבים רגילה. אבל זה באמת לא היה מחברה מוכרת עד כמה שאני זוכר, אז יש מצב שמדובר באיכות גרועה. אני לא חושב שהיו לי בעיות חומרה במחשבים עצמם, הם סה"כ היו די איכותיים ולא הייתה לי אף פעם בעיה דומה.

אולי באמת אני אקנה כבל כזה מחברה מוכרת ואנסה שוב פעם. אני מבין שהאופציה הזאת (חיבור USB לעומת חיבור רשת) הרבה יותר מהיר וגם יותר מבחינת הגדרות וכדומה (במיוחד שאני עובד עם שתי מערכות הפעלה שונות)?

פורסם

חחח, טוב לא קניתי את זה בשוק הפשפשים אלא בחנות מחשבים רגילה. אבל זה באמת לא היה מחברה מוכרת עד כמה שאני זוכר, אז יש מצב שמדובר באיכות גרועה. אני לא חושב שהיו לי בעיות חומרה במחשבים עצמם, הם סה"כ היו די איכותיים ולא הייתה לי אף פעם בעיה דומה.

אולי באמת אני אקנה כבל כזה מחברה מוכרת ואנסה שוב פעם. אני מבין שהאופציה הזאת (חיבור USB לעומת חיבור רשת) הרבה יותר מהיר וגם יותר מבחינת הגדרות וכדומה (במיוחד שאני עובד עם שתי מערכות הפעלה שונות)?

אל תישכח שבחיבור וusb ,אכן מועבר מתח של 5 וולט ויש באמת פוטנציאל לנזק במקרה שאתה רוכש זבל.

לכן קנה כבל מחברה מוכרת והכי חשוב במקום אמין שלא מתעסק עם זבל סיני סוג ז' וחצי מקולקל.

הכי חשוב תקפיד שהכבל נתון באריזה סגורה הרמטית שלא ניפתחה מעולם.

אני קניתי את שלי באופייס דיפו ב-100 שקל כי לא היה לי זמן להתחיל לחפש,אבל אתה יכול למצוא יותר זול.

אל ,אל תעיז לקנות כבלים זולים בעשרים -שלושים שקל.

ב-99 אחוז מהמקרים מדובר בזבל מזוקק....

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים