עבור לתוכן

ראוטר ביתי יכול לתת כתובת ליותר ממחשב אחד כשכל המחשבים מחוברים ליציאה אחת שלו?

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם

יש לי שאלה

נניח ואני מחבר מספר מחשבים (בעזרת SWITCH) אל יציאה אחת!! של ראוטר ביתי - של TPLINL,3COM, האם הראוטר יודע להתמודד עם מצב כזה או שלכל יציאה של ראוטר ניתן לחבר רק מחשב אחד?

אשמח לתשובה

ski farm

פורסם

כן.

פורסם
  • מחבר

אם כך הדבר אז עד כמה מחשבים אני יכול לחבר ליציאה בודדת של ראוטר ביתי?

פורסם

כך שיקבלו כתובות משרת ה DHCP של הראוטר?

בסביבות ה 250 (בכל מקרה מעל 200, ובכל מקרה הרבה מעבר לכמות המחשבים שיש בבית ממוצע).

כמובן שאם אתה מתכנן רשת בסדר גודל של מעל כמה עשרות מחשבים, אולי עדיף להשקיע בנתב עם יכולות QOS וקו אינטרנט עסקי ייעודי.

אבל אם כל מה שאתה צריך זה עוד מספר מחשבים בודדים לבית, נתב רגיל יוכל להתמודד איתם בקלות מבחינת חלוקת כתובות.

אבל העובדה שנתב ביתי רגיל מסוגל להתמודד עם כמות כזו של מחשבים שמחוברים אליו ולספק להם שירותי רשת,

לא אומרת שהוא יוכל לעמוד בעומס החיבורים בין הרשת הפנימית לעולם החיצוני.

זכור שכמה שיותר מחשבים ברשת ביתית = יותר חיבורים לשניה מכל מחשב,

מה שעלול לגרום לנתב לקפוא מדי פעם, באם המחשבים כולם למשל ישתמשו בתוכנות P2P (כמו אימיול, ביטורנט וכו').

(אם מדובר בגלישה ודואר אלקטרוני בלבד , סביר להניח שהכל יהיה תקין).

אם תפרט מה בדיוק המטרה שלך, כמה מחשבים אתה רוצה לחבר, לאיזה צורך, מה ירוץ על המחשבים האלה-

תוכל לקבל עצות טובות יותר.

פורסם
  • מחבר

אני מעוניין לחבר 4 מחשבים כרגע ובעתיד אולי להוסיף (לא יותר מ8 בסיכום הכללי),

יש לי מצב שבוא 2 מחשבים יכולים להתחבר כל אחד ליציאה אחרת של הראוטר ואילו עוד 2 מחשבים שרחוקים יותר אני רוצה לחברם יחד לאותה יציאה בראוטר, כולם צריכים לקבל כתובת מהDHCP של הראוטר וליצור רשת ביתית עצמאית וכן עם גישה לאינטרנט (רק 2 מחשבים יהיו מחוברים קבוע ו2 אחרים יהיו מחוברים אך לא ברצף).

את 2 המחשבים הרחוקים (שאני אני רוצה לחברם יחד לאותה יציאה בראוטר) אני יכול לחבר לSWITCH ואותו לראוטר - זה הבנתי שאפשר אבל האם ניתן לחבר את 2 המחשבים ללא SWITCH? לאותו כבל ואת הכבל הזה לחבר ליציאה אחת של הראוטר? האם זה אפשרי? כלומר כאילו יהיו לי 2 שקעי רשת שמחוברים לאותו כבל בצד אחד וצידו השני של אותו כבל הולך ישירות אל היציאה של הראוטר - האם כך עדיין אקבל את אופן העבודה שאני רוצה (רשת ביתית ואינטרנט) כאשר 2 המחשבים מחוברים פיזית קבוע ל2 שקעי הרשת? או שחיבור של 2 מחשבים לאותה יציאה של ראוטר יכולה להעשות רק ע"י SWITCH ? ?

אשמח לתשובות

SKI FARM

פורסם

לא מתאים לך SWITCH ,

קשר 8 אתה מכיר ?

:)

השתמש בSWITCH.

פורסם

האופציה העדיפה היא כמובן להתקין מתג (SWITCH) ולחבר באמצעותו את שני המחשבים המרוחקים

אבל יש לך אופציה של כבל 8 גידים ולחבר בכל קצה של הכבל שני חיבורי רשת

צד אחד הולך לשני המחשבים, וצד שני הולך לשני שקעים בנתב(או במתג כל שהו)

שים לב שכל שקע דורש 2 זוגות גיידים, וכמובן לא להתבלבל בזוגות

פורסם

אתה יכול להשתמש באלמנט הזה

http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.2685

בכד ליצור את הפיצול.

אתה זקוק לזוג שכזה, אחד בכל קצה.

פורסם

האופציה העדיפה היא כמובן להתקין מתג (SWITCH) ולחבר באמצעותו את שני המחשבים המרוחקים

אבל יש לך אופציה של כבל 8 גידים ולחבר בכל קצה של הכבל שני חיבורי רשת

צד אחד הולך לשני המחשבים, וצד שני הולך לשני שקעים בנתב(או במתג כל שהו)

שים לב שכל שקע דורש 2 זוגות גיידים, וכמובן לא להתבלבל בזוגות

אני מנסה להבין, כי זה נשמע לי קצת מוזר,

אבל האם הפתרון של כבל 8 גידים אינו זהה פשוט לפתרון של העברת שני

כבלי רשת שונים? (מלבד העובדה שאתה מעביר כבל אחד, ולא שני כבלים שעוברים באותו מקום)

פורסם

כן זה כמו שני כבלים, אבל לא תמיד יש בקיר או בתעלה מקום לשני כבלים, וגם העלות של שניים היא כפולה

ואם מעבירים מחוץ לקיר שניים יותר מכוער מאחד

פורסם

כן, זה אותו דבר. חיבור של 100 מסל"ש זקוק רק ל4 גידים מתוך ה8 שיש בכבל רשת סטנדרטי, לכן אפשר להשתמש בשני הסטים של 4 כדי לחבר שני "כבלים".

Ski Farm, אתה לא יכול להשתמש באותה מבואה בנתב/מתג לשני מחשבים שונים ללא שירשור מתאים. במקסימום תוכל לחבר כל אחד מהם בכל פעם.

כיום שמתג 5 מבואות פשוט עולה גרושים (אזור 50 ש"ח), אתה יכול לקנות אחד שיחבר את שני המחשבים המרוחקים וממנו תעביר כבל אחד לנתב או למתג ראשי. ככה אתה עובד עם כבל אחד ושומר על חיבור טוב ויציב.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים