עבור לתוכן

המלצה למארז RAID

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אני זקוק להמלצה למארז RAID בכדי שאוכל לישון בשקט.

אז ככה, בבית שלי מותקנת רשת עם 3 HDD חיצוניים (500G כל אחד) שעליהם נשמר מידע שאני ממש לא רוצה לאבד ולכן חלקו (החשבו ביותר) מופיע בלפחות משני HDD.

כעת אני צריך עוד נפח ואני לא רוצה HDD נוסף.

אני מחפש מארז שיוכל להכיל לפחות שלושה HDD (כי מארז עם שני HDD ושיכפול (RAID1) נראה לי לא חסכוני - אולי תשכנעו אותי אחרת...) לטובת גיבוי מידע.

אין לי בעיה שהמארז ירעיש קצת (הוא בחדר עבודה ולא ליד טלויזיוה) ויהיה גדול.

לעומת זאת, מאוד חשוב לי שהמידע ישמר לנצח (אני פנרואיד...) ושהמארז יכול לעבוד הרבה זמן רצוף (למרות שאני מחזיק עליו רק גיבויים ולא משתמש בו לעשות הזרמת סרטים ברשת, אני לא רוצה להדליק אותו רק בכל פעם שאני צריך ממנו מידע אלא אני מצפה ממנו שיעבוד כל זמן שהמחשב שלי עובד)

לא משנה לי איך הוא יתחבר למחשב (נראה לי ש USB עדיף על LAN - אני חושב לחבר אותו למחשב יחיד ולא לכל הרשת) אבל חשוב לי שיהיה ניתן להוסיף לו HDD נוסף בהמשך בכדי להגדיל את הנפח.

בכל מקרה, אני מאוד אשמח לקבל המלצות והתרשמות מהנסיון שלכם.

תודה מראש,

יובל

פורסם

בקיצור הפתרון העדיף לדעתי בשביל זה NAS יעודי או שרת קבצים פשוט

השאלה היא מה התקציב שלך

פורסם
  • מחבר

בקיצור הפתרון העדיף לדעתי בשביל זה NAS יעודי או שרת קבצים פשוט

השאלה היא מה התקציב שלך

הי,

תודה על התשובה המהירה.

הסתכלתי וראיתי ש NAS טוב קצת יקר בשבילי (2000 ש"ח ומעלה..).

אני כנראה אלך על שרת קבצים, ולשם כך השגתי תחנת עבודה של DELL שכרגע רצה עליו "ויסטה" והוא מחובר לרשת הביתית.

השאלה הבאה: מה עוד חסר לי ??

האם כל מה שנשאר לי לעשות זה לחבר כרטיס RAID ואת ה HDD-ים ??

האם יש כרטיס מומלץ ??

שוב תודה,

יובל

פורסם

אם אתה רוצה לבנות מערכת שמבוססת על מחשב קיים אז תתחיל בלקרוא את השרשור הזה:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=390592.0

במיוחד את החלק שמתייחס ל-FreeNAS. המערכת תומכת בraid של תוכנה אם אני לא טועה ולא מחייבת כרטיס יעודי. צריך לקחת בחשבון שאם רוצים מהירות גבוהה של כתיבה/קריאת נתונים אז צריך מחשב חזק יחסית או כרטיס יעודי. כרטיסים יעודיים טובים (למשל של promise) עולים המון.

לא כתבת מה הוא נפח האיחסון שאתה רוצה. עבור raid 1 תצטרך זוג דיסקים בנפח זהה (רצוי גם שיהיו אותו דגם), שנפח כל אחד מהם הוא כנפח האיחסון שאתה רוצה, היות ודיסק אחד מהווה גיבוי (מראה) של השני. עם raid 5 תבזבז פחות מהנפח הכולל אבל תצטרך לפחות 3 דיסקים. תעשה לבד את החשבון מה יותר זול בשבילך 3 דיסקים בנפח קטן לעומת 2 דיסקים בנפח גדול.

דבר נוסף. אתה רוצה אמינות גבוהה (...שישמר לנצח...). בשביל זה רצוי לרכוש דיסקים בעלי (MTBF (Mean Time Between Failures גדול, זאת אומרת דיסקים שמיועדים למערכי raid/שרתים. דיסקים כאלו יקרים יותר מדיסקים סטנדרטים בעלי נפח דומה.

לעניין העלות. אין מה לעשות מערכת טובה, אמינה, ועם נפח גדול עולה כסף.

לגבי הרחבה עתידית. כאן נראה לי שישנה בעיה מסויימת. ברגע שמדובר במערך raid לא נראה לי שאפשר להרחיב ע"י הוספת דיסק נוסף, בטח לא כשמדובר ב-raid 1. האופציה היחידה היא להחליף את כל הדיסקים של המערך. אם מדובר רק על גיבוי אז זה פחות קריטי כי העותק המקורי נשמר עדיין. אם מדובר באיחסון בנוסף לגיבוי אז אתה צריך למצוא מקום לאחסן את כל הנתונים בזמן החלפת הדיסקים.

נזכרתי בעוד דבר חשוב.

מערך raid לכשעצמו לא מהווה גיבוי מספק במידה והוא מקור הנתונים היחיד. זאת אומרת שאם כל הנתונים שלך ישבו רק על מערך raid אז בעצם אין לך גיבוי.

כל מה שמערך ה-raid נותן לך זה ביטחון כנגד קריסת דיסק בודד בתוך המערך עצמו. זה לא מגן מפני קריסת המערך כולו בגלל רכיב חומרה כללי שנדפק ויש בעיה להחליפו, או במקרה של קצר חשמלי שמשפיע על כמה מרכיבי המערך, או מקרים קיצוניים יותר כגון גניבה של השרת או שריפה.

אם החומר באמת חשוב לך אז אתה צריך לגבות את השרת כולו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים