עבור לתוכן

צריך שרת גיבוי לכמה מחשבים חשבתי לבנות לבד אם אפשר עזרה..-1000-1500 שקל

Featured Replies

פורסם

אני צריך לגבות הרבה עבודה מהרבה מחשבים ולכן חשבתי ש... יש לי מחשב ישן קצת {היה עובד עד לפני חצי שנה} חשבתי לחבר אליו כמה כוננים קשיחים וככה לעשות לי שרת גיבוי... איך אני עושה את כל העסק

ואיך אני בדיוק גורם לזה שכל מה שנעשה במחשב א/ב./ג. ישמר במחשב הזה אם אפשר קצת רקע לדברים

אני מוכן להשקיע בזה בין 1000-1500 שקל

יש שרת גיבוי סביר במחיר הזה?

פורסם

אם יש לך ממש הרבה עבודה שאתה צריך לגבות בסביבות ה-1TB תקנה הארד דיסק חיצוני ותחבר אותו FIREWIRE או משהו כזה אני מאמין שתוכל למצוא כאלה בכל גודל וכמעט בכל תקציב .. יש כאלה גם שיש להם חיבורי רשת .. הכי הרבה תתקשר לחנות מחשבים ותתייעץ.

פורסם

אתה יכול לקנות כמה הארדיסקים, להתקין FREENAS או משהו בסגנון ולחבר לרשת בתור שרת איכסון.

לחילופין, אתה יכול לקנות בכסף הזה מכשיר יעודי שיעשה אותה עבוד ויצרוך הרבה פחות חשמל.

פורסם
  • מחבר

אפשר עזרה איזה מכשיר...?

אני חשבתי לקחת כמה הרדיסקים איזה 2 של 500GB ולשים על מחשב ישן לשים איזה XP או משו קליל ולחבר ברשת ואיכשהוא לגרום לכל הנתונים להגיע אליו

אז רציתי עזרה בדרך הזאת כי היא יותר זולה {ואולי גם יותר פשוטה...}

פורסם

הנחת היסוד היא שכל המחשבים שאתה רוצה לגבות מחוברים לרשת אחת ואתה רוצה לחבר לאותה הרשת מכשיר, שאליו תגבה את כל המחשבים האחרים. מה שאתה רוצה זה NAS מכשיר איחסון שמחובר לרשת במקום ישירות למחשב בודד.

אם כבר יש לך מחשב קיים ואתה רוצה לעשות בו שימוש אז, כמו שכבר כתבו לך, תתקין עליו את FreeNAS מ: http://www.freenas.org. מדובר במערכת הפעלה שכוללת את כל הכלים ליצירת שרת איחסון וגיבוי שמחובר לרשת.

היתרון הוא בשימוש בחומרה קיימת, התקנה די קלה שדורשת רק כמה עשרות מגה בייטים.

החסרון הוא במערכת שתופסת יותר מקום וצורכת יחסית הרבה חשמל, בשביל העבודה הקלה שהיא צריכה לעשות וזאת בהשוואה למערכות יעודיות.

ישנן מערכות מוכנות שיתרונן הוא בצריכת אנרגיה נמוכה ובגודל פיסי קטן וחסרונן הוא במחיר. במידה ומכשיר עם דיסק בודד מספיק לך אז תוכל למצוא במחירים שרשמת. אם תרצה מערכת מבוססת 2 דיסקים או יותר אז תצטרך להוציא יותר כסף.

היתרון במערכת בעלת 2 דיסקים או יותר הוא בהגדרת מערך raid (שיכול להיות 0 או 5, תלוי במספר הדיסקים) שנותן שרידות גבוהה יותר לנתונים שלך.

פורסם
  • מחבר

כלומר מה שאני עושה עכשיו זה קונה 2 דיסקים של 500GB או TB ומתקין עליו את מערכת ההפעלה הזאת.... מה הלאה... המחשב יעבוד אני רק מכניס אותו לרשת וזהו..? הוא יודע לקחת לבד את כל הנתונים מהמחשבים שמחוברים לרשת?

פורסם

זה לא כזה פשוט, התוכנה (מ"ה) לא יודעת לבד איזה נתונים אתה רוצה להעתיק.

אני מציע שמצא פיתרון שיתאים לך בצורה קלה - אני מציע פתרון אחראבל ייתן לך פיתרון למענה, פשוט תחפש בגוגל איך עובדים עם ROBOCOPY ותתפור לך סקריפט לפי הצרכים שלך.

לחילופין אתה יכול לעשות INCREMENTAL IMAGE עם ACRONIS או תוכנה אחרת.

פורסם

ב1500 ש"ח אתה קונה שרת NAS יעודי כמו זה

http://www.plonter.com/detailz.tmpl?sku=MS3211&affiliate=zap

או זה

http://www.goldtop.co.il/show_details.asp?prod_id=24513#details

(לא המלצה, סתם דוגמאות שמצאתי)

ובכסף שנשאר לקנות דיסק טרה.

להקים שרת כזה כפרוייקט עצמי זה דבר נחמד, אבל לשימוש הפרקטי עדיף לדעתי לקנות מכשיר יעודי.

פורסם

הוא יודע לקחת לבד את כל הנתונים מהמחשבים שמחוברים לרשת?

כמובן שאחרי ההתקנה הוא לא ידע מה אתה רוצה לגבות.

ראשית אם יש לך מחשב שעובד אבל לא בשימוש אתה תמיד יכול לשחק איתו ולעשות נסיונות לפני שאתה הולך ורוכש דיסקים חדשים. אין בעיה לעשות את הנסיונות על דיסק קיים. אם לא הולך תמיד תוכל לנטוש את העניין ולרכוש NAS יעודי.

מה שאתה צריך לעשות אחרי ההתקנה של המערכת עצמה זה לגשת למחשב באמצעות ממשק ניהול, שפועל דרך הדפדפן, ממחשב אחר ברשת. מה שעושים זה פשוט להקליד את מספר ה-IP של המחשב בשורת הכתובת של הדפדפן ואז מופיע מסך עם בקשה לשם משתמש וסיסמה ראשונים. מה שצריך לעשות זה לפרמט את הדיסקים (אם יש יותר מאחד אז אפשר להגדיר מערך raid), לפתוח חשבון משתמש ולהגדיר תיקיה פעילה (אפשר כמובן יותר מאחת). יש באתר שלהם מדריכים שמסבירים איך לעשות את זה. בסך הכל זה לא מאד מסובך.

מה שאתה מקבל בסוף זה דיסק איחסון שהגישה אליו היא דרך הרשת. אתה אמור לראות אותו כמחשב נוסף ברשת המקומית שלך ואמורה להיות בו התיקיה שהגדרת בשלב מוקדם יותר דרך ממשק הניהול. את הגיבוי אתה עושה אל התיקיה שהגדרת.

מה אתה צריך לעשות בשביל לגבות למערכת שיצרת? בכל מחשב שאתה רוצה לגבות אתה מגדיר גיבוי אוטומטי שיפעל כל X זמן (פעם ביום/שבוע או אחרת) באמצעות תוכנת גיבוי. תוכנת הגיבוי יכולה להיות זאת שמובנית ב-Windows (נדמה לי שרק בגרסת ה-Pro) או להתקין אחת אחרת (אני אוהב את Cobian).

לגביי המאמר ב-Ynet. בגדול הם מסבירים בדיוק את כל מה שאתה רוצה רק שהם משתמשים ב-XP כמערכת הפעלה לשרת (גם הם מציעים להשתמש ב-Cobian רק שמאז יש כבר גרסה 9). עקרונית אין עם זה בעיה. תתקין XP תפתח תיקיה ותגדיר אותה לשיתוף ברשת וזהו. זה רק קצת מיותר להשתמש במערכת הפעלה כל כך כבדה בשביל שרת האיחסון שאתה רוצה, במיוחד אם המחשב הישן שלך ישן במיוחד ו-XP יהיה כבד עליו.

פורסם
  • מחבר

ניראה לי שהיעודי סבבה ועוד במחיר הזה יעשה לי ראש שקט.. יש משו יותר מומלץ מ 2 אלו שהצעת....? בערך במחיר הזה עדיף עד 1000 שקל..

פורסם

אין שום דבר רע בשרת יעודי והרבה פעמים זה אפילו עדיף. הכל עניין של עלויות והאם אתה אוהב לעשות דברים בעצמך ככה שיש לך יותר שליטה.

אני לא מכיר את הדגמים שבלינקים ש-Czar_salad הציע אבל צריך לדעת שיש שונות רבה בין שרתי NAS.

ההבדל בינהם הוא בשני דברים: 1. מהירות העברת נתונים, 2. פיצ'רים/ תכונות נוספים.

אם הדרישות שלך הן רק גיבוי אז זה לא באמת משנה מה המהירות, אלא אם היא ממש נמוכה כמו בדגמים ישנים של Western Digital שהיו בלתי שמישים.

שרת פופלרי מאד (יש לנו כאלו בעבודה) הוא - D-Link DNS-323. מחירו הוא כ-1000 ש"ח ללא דיסקים (יש לו שני מפרצים).

אפשרות אחרת היא - Maxtor Central Axis. מדובר בשרת שכולל דיסק והגרסא של 1TB עולה כ-1200 ש"ח. דגם קודם שלו קיבל ביקורת די טובה.

פורסם
  • מחבר

בשרתים שהוא הציעה שעולים 700-850 יש 1.5TB ו.2TB איך אתה מסביר את ההבדל במחירר...

פורסם

את מה שאני הבאתי הבאתי כדוגמא, כמו שאמרתי. אין לי נסיון ספציפי איתם.

בנוסף, כמו שציינתי, הם לא כוללים דיסקים. דיסק טרה עולה בסביבות 500-600 ש"ח אאל"ט, לכן ביחד הם עולים בערך אותו דבר.

פורסם
  • מחבר

אוייש איזה ראש יש לי השרת זה לעבודה של אבא שלי ואני שלחתי לו את זה במיל הוא אמר שזה בלי דיסקים ואני ראיתי כתוב שזה עם 1.5TB ואחד 2TB...

טוב...אז זה אומר 700+700 זה כבר 1400 שקל מיניומום...

ואם אני אעשה את זה לבד חסכתי לפחות 700 שקל... הלא כן...

טוב ניראה מה אבא שלי יש לו לאמר על העניין ואז נחליט...

תודה רבה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים