עבור לתוכן

בעיה חמורה במחשב נייח - אנא ערתכם

Featured Replies

פורסם

אהלן חבר'ה,

יש לי בעיה מוזרה במחשב הנייח, בתקופה האחרונה לעיתים קרובות כשאני מדליק את המחשב, הוא נדלק אבל לא מעלה את מערכת ההפעלה וישנה הודעה שאומרת כי יש לבחור boot device מתאים, בביוס הכל בסדר, הגדרתי כבוט את ההארד דיסק ואחריו את הסידי וההיפך - שום דבר לא עוזר.

אם אני מוציא מהחשמל ומחזיר ומדליק שוב - לרוב הבעיה "נפתרת" (עד לפעם הבאה) והווינדוס עולה עכשיו משום מה בנוסף לכל זה, כשהמחשב עולה הוא ממש תקוע... לא זז בכלל, שעה עד שהוא מגיב לכל לחיצה הכי קטנה ואילו כשהוא פועל במצב בטוח safe mode הוא מגיב יחסית בסדר

אני אציין כי זו לא בעיה של חום או זכרונות וככל הנראה גם לא מעבד (לפי בדיקות שרכתי)

החשד שלי הוא ספק הכח, הוא אמנם לא ג'נרי (HEC) אבל החשד העיקרי נעוץ בו כיוון שלפי שתיארתי קודם, שכשאני מדליק את המחשב והוא לא עולה - בדיוק ברגע שהוא מאבד את הבוט ומקפיץ את ההודעה של הboot device אני שומע איזה "טיק" קטן שלא יכול לנבוע משום מקום במארז חוץ מספק הכח!

מי שמכיר את התופעה או את תופעות הלוואי של ספק תקול - אנא עזרתכם

תודה

נתונים נוספים: מעבד פנטיום 4 630, לוח אם אסוס p5ld2-deluxe, כרטיס מסך ג'יפורס 7300, זכרונות ddr2 של קינגסטון, ספק כח HEC 420W

פורסם

קונן קשיח שלך "קשה" לו להידלק והוא מנסה עד שמצליח.

99 אחוז בגלל קונן. תבדוק כבל חשמל שלו שיושב טוב.

פורסם

כן..הייתי ממליץ להוציא את המחשב ולנתק, לנקות ולחבר מחדש את כל החיבורים של הארד דיסק וכו' גם זיכרונות למרות שלא נראה לי.. אולי משהו רופף..

ונראה לי הגיוני שגם הארד דיסק שנדפק קצת יוכל לעשות איזה רעש לא?.. \: וחוץ מזה בעיות של ספק זה בדר"כ ריסטרטים וכאלה..

פורסם

אתה שומע רעש מההרדיסק כמו שחיקת סכינים?

יכול להיות שהבעיה נובעת מהספק תנסה לבדוק אותו עם מולטי מתח

אם הספק תקין אז הייתי פונה להרדיסק

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים