עבור לתוכן

הגבלת רוחב פס ברשת ביתית

Featured Replies

פורסם

אני מתכוון לקנות ראוטר שאליו יהיו מחוברים PC בחיבור קווי, ולפטופ בחיבור אלחוטי.

רציתי לדעת האם ישנה דרך להגביל ו/או להגדיר את רוחב הפס שיוקצה לטובת הלפטופ?

למשל, שהפיסי יוכל לנצל תמיד עד שליש מרוחב הפס שיש בבית ואילו הלפטופ יוכל לנצל תמיד עד שני שליש מרוחב הפס שיש בבית.

במילים אחרות, לחלק בצורה פשוטה וכללית את רוחב הפס בין שני המחשבים בצורה קבועה ומוגדרת, ללא צורך להתעסק בהגדרות מסובכות או להיות טכנאי מחשבים :)

האם עלי לחפש משהו מסוים בראוטר שאני קונה?

לחלופין, האם קיימת תוכנה שיכולה ליצור מצב כזה?

תודה רבה מראש!

פורסם

אני משתמש בתוכנה NetLimiter 2 Pro.

התכונה מאפשרת להקצות לכל תוכנה הפעולת במחשב את רוחב הפס.

אך החיסרון הוא שאין לה מעקב על הרשת, כלומר צריך להתקין את התוכנה הזאת על כל מחשבי הרשת ולהקצות רוחז פס בכל מחשב ומחשב.

פורסם

אני מתכוון לקנות ראוטר שאליו יהיו מחוברים PC בחיבור קווי, ולפטופ בחיבור אלחוטי.

רציתי לדעת האם ישנה דרך להגביל ו/או להגדיר את רוחב הפס שיוקצה לטובת הלפטופ?

למשל, שהפיסי יוכל לנצל תמיד עד שליש מרוחב הפס שיש בבית ואילו הלפטופ יוכל לנצל תמיד עד שני שליש מרוחב הפס שיש בבית.

במילים אחרות, לחלק בצורה פשוטה וכללית את רוחב הפס בין שני המחשבים בצורה קבועה ומוגדרת, ללא צורך להתעסק בהגדרות מסובכות או להיות טכנאי מחשבים :)

האם עלי לחפש משהו מסוים בראוטר שאני קונה?

לחלופין, האם קיימת תוכנה שיכולה ליצור מצב כזה?

תודה רבה מראש!

אם אתה מחפש תכונה כזו בנתב, אתה צריך לחפש נתב שתומך ב-QOS בערוץ היורד. QOS בערוץ העולה יש לדי הרבה נתבים אך זה לא מה שאתה מחפש -- אתה מחפש תמיכה ב-QOS בערוץ היורד!

פורסם
  • מחבר

אם אתה מחפש תכונה כזו בנתב, אתה צריך לחפש נתב שתומך ב-QOS בערוץ היורד. QOS בערוץ העולה יש לדי הרבה נתבים אך זה לא מה שאתה מחפש -- אתה מחפש תמיכה ב-QOS בערוץ היורד!

מה הכוונה ערוץ יורד / ערוץ עולה? מה ההבדל ועל מה זה משפיע?

כיצד התכונה הזו נקראת בלועזית? (כדי שאדע כיצד לחפש אותה במפרטים של הנתבים השונים :))

פורסם

ערוץ יורד --> תעבורה מהאינטרנט אל הרשת שלך. באנגלית DOWNLOAD.

ערוץ עולה --> התעבורה מהרשת שלך אל רשת האינטרנט. באנגלית DOWNLOAD.

התכונה זו קיימת בנתבים החדשים של EDIMAX, בלינקסיס עם קושחה צד ג' כמו DD_WRT ואולי בעוד נתבים.

פורסם
  • מחבר

ערוץ יורד --> תעבורה מהאינטרנט אל הרשת שלך. באנגלית DOWNLOAD.

ערוץ עולה --> התעבורה מהרשת שלך אל רשת האינטרנט. באנגלית DOWNLOAD.

התכונה זו קיימת בנתבים החדשים של EDIMAX, בלינקסיס עם קושחה צד ג' כמו DD_WRT ואולי בעוד נתבים.

עשיתי קצת קריאה בנושא, כולל את המאמר שכאן -

http://www.netcheif.com/Reviews/6216MG/6216MG.htm

וראיתי שבנתבים של EDIMAX יש להכניס את כתובת ה IP של המחשבים אליהם יתייחסו הכללים שאני מגדיר.

אני כיום מתחבר באמצעות ADSL (מחשב נייח אחד ללא ראוטר), לא בחיבור תמידי לאינטרנט, ובכל פעם שאני מתחבר/מחייג המחשב בעצם מקבל IP חדש.

אני מבין שכאשר קיים ראוטר, הוא למעשה זה שמקבל את כתובת ה IP, ואילו שאר המחשבים ברשת (חוטיים ואלחוטיים) מקבלים מעין "תתי-כתובות-פנימיות" ממנו. [האם אני מבין נכון?]

השאלה שלי היא זו:

האם בכל התחברות/התנתקות מהאינטרנט, כתובת ה IP של הראוטר משתנה או שהיא נשארת קבועה?

מה קורה לגבי כתובות ה IP של כל אחד משני המחשבים ברשת (נייח בחיבור חוטי ונייד בחיבור אלחוטי), בכל פעם שמבצעים מהם חיוג/ניתוק מהאינטרנט?

האם הן משתנות גם, או שהן נשארות קבועות ביחס לראוטר, והראוטר תמיד ימשיך "לראות אותם" אותו הדבר?

"שאלת המשך" נוספת:

מה קורה כאשר שני המחשבים לא מחוברים לאינטרנט? האם הראוטר עדיין "מחובר ומדבר" עם העולם החיצון?

האם נכון לומר שהוא תמיד מחובר/מחויג, ואילו שני המחשבים למעשה רק מתחברים ומתנתקים ממנו?

כמו שאתם בטח רואים, כל נושא הרשתות מאוד חדש עבורי, ולכן אני אשמח לכל עזרה / הסבר שיעזור לי לפזר את מסך הערפל... :)

תודה!

פורסם

הכתובות הפנימיות נשארות ללא שינוי בלי קשר לחיבור לאינטרנט.

הנתב כל הזמן מחובר כל עוד הוא מוגדר לכך (שזה תמיד ככה כברירת מחדל).

פורסם

ערוץ עולה --> upload.

אופס...[br]פורסם בתאריך: 4.02.2009 בשעה 18:40:55

עשיתי קצת קריאה בנושא, כולל את המאמר שכאן -

http://www.netcheif.com/Reviews/6216MG/6216MG.htm

וראיתי שבנתבים של EDIMAX יש להכניס את כתובת ה IP של המחשבים אליהם יתייחסו הכללים שאני מגדיר.

אני כיום מתחבר באמצעות ADSL (מחשב נייח אחד ללא ראוטר), לא בחיבור תמידי לאינטרנט, ובכל פעם שאני מתחבר/מחייג המחשב בעצם מקבל IP חדש.

אני מבין שכאשר קיים ראוטר, הוא למעשה זה שמקבל את כתובת ה IP, ואילו שאר המחשבים ברשת (חוטיים ואלחוטיים) מקבלים מעין "תתי-כתובות-פנימיות" ממנו. [האם אני מבין נכון?]

השאלה שלי היא זו:

האם בכל התחברות/התנתקות מהאינטרנט, כתובת ה IP של הראוטר משתנה או שהיא נשארת קבועה?

מה קורה לגבי כתובות ה IP של כל אחד משני המחשבים ברשת (נייח בחיבור חוטי ונייד בחיבור אלחוטי), בכל פעם שמבצעים מהם חיוג/ניתוק מהאינטרנט?

האם הן משתנות גם, או שהן נשארות קבועות ביחס לראוטר, והראוטר תמיד ימשיך "לראות אותם" אותו הדבר?

"שאלת המשך" נוספת:

מה קורה כאשר שני המחשבים לא מחוברים לאינטרנט? האם הראוטר עדיין "מחובר ומדבר" עם העולם החיצון?

האם נכון לומר שהוא תמיד מחובר/מחויג, ואילו שני המחשבים למעשה רק מתחברים ומתנתקים ממנו?

כמו שאתם בטח רואים, כל נושא הרשתות מאוד חדש עבורי, ולכן אני אשמח לכל עזרה / הסבר שיעזור לי לפזר את מסך הערפל... :)

תודה!

בקושחות החדשות של הנתבים הללו ניתן להנות משני העולמות -- ניתן להשאיר את הההגדרות במחשב לקבלת כתובת IP אוטומטי, אך עם זאת לקבוע בנתב כתובת IP קבועה עבור ה-MAC של כרטיס הרשת. ככה אם המחשב מתנייד בין רשתות שונות הוא יוכל לקבל כתובות מאותם רשתות אבל בבית את אותה כתובת קבועה.

פורסם
  • מחבר

אופס...[br]פורסם בתאריך: 4.02.2009 בשעה 18:40:55

בקושחות החדשות של הנתבים הללו ניתן להנות משני העולמות -- ניתן להשאיר את הההגדרות במחשב לקבלת כתובת IP אוטומטי, אך עם זאת לקבוע בנתב כתובת IP קבועה עבור ה-MAC של כרטיס הרשת. ככה אם המחשב מתנייד בין רשתות שונות הוא יוכל לקבל כתובות מאותם רשתות אבל בבית את אותה כתובת קבועה.

נשמע טוב,

תוכל לרשום בבקשה אילו דגמים של EDIMAX תומכים ביכולת זו?

או לחלופין: האם כל דגם שאקנה (של אדימקס) יתמוך ביכולת זו לאחר ביצוע עדכון קושחה רשמי מאתר היצרן?

אז אם אני מבין נכון, אני אוכל להכניס בממשק ניהול ה QOS של הראוטר כתובת IP, שתמיד תהיה קבועה ע"פ ה MAC של המחשב, ולכן לא תשתנה בכל פעם שאתחבר/אתנתק מהאינטרנט. במילים אחרות: אפשר לומר שזה מעין זיהוי לפי MAC ולא לפי IP, נכון?

פורסם

שוב, אין פה ום קשר לחיבור שלך לאינטרנט.

אתה יכול לקבוע כתובת IP סטאטית לכל מחשב וזה מה שרצוי לעשות במידה ואתה יוצר חוקים למחשבים האלו בתוך הנתב.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים