פורסם 2009 בפברואר 216 שנים שלוםהאם לדעתכם יש הבדל משמעותי בין מעבד מסוג dual core לבין מעבד מסוג Core 2 Duo (המשפיע על ביצועיי המחשב)?מה קורה אם מעבד מסוג dual core מגובה בזיכרון של 2GB או 3GB ? האם גם אז הוא פחות טוב (באופן משמעותי) ממעבד core 2 Duo ?אני מחפש מחשב שיוכל להריץ ביעילות יישומי אופיס וגלישה (הרבה חלונות במקביל) וקצת צפייה וסרטים (ללא גיימינג בכלל) - האם ניתן להסתפק במעבד הישן יותר ? - אני שואל שאלה זו משום שרוב המחשבים מתחת ל-4000 ש"ח מכילים את המעבד הישן יותר - האם ניתן להסתפק בהם ?תודה
פורסם 2009 בפברואר 216 שנים עריכה: עקב שלא ראיתי שזה בפורום ניידים, וסטלת צהוריים והרצאות פיזיקה, התגובה לשלי לא במקום
פורסם 2009 בפברואר 216 שנים יש סטיקי מעבדים שמתייחס להבדלים בין Core 2 Duo ל-Pentium Dual Core.Pentium Dual Core הוא לא מעבד ישן יותר. הוא פשוא מעבד זול וחלש יותר. ההבדל המשמעותי הוא שיש לו רק 1MB מטמון (לעומת 2MB ב-Core 2 Duo הבסיסיים ו-3-6MB במתקדמים יותר). זה כן יכול להיות משמעותי, בעיקר בעבודה עם תוכנות שניגשות הרבה לזיכרון ובריבוי משימות. גם אופיס וגלישה יכולים להיות מושפעים, אבל רק במקרים קיצוניים של ממש הרבה חלונות פתוחים במקביל.ברוב המקרים זיכרון יהיה יותר חשוב מההבדל בין המעבדים.ניתן להסתפק בכל דבר. ככל שמשקיעים יותר, מקבלים יותר. השאלה היא כמה רוצים/יכולים להשקיע, ומזה גוזרים את ההמלצות.
פורסם 2009 בפברואר 216 שנים Pentium Dual Core הוא לא מעבד ישן יותר. הוא פשוא מעבד זול וחלש יותר. ההבדל המשמעותי הוא שיש לו רק 1MB מטמון (לעומת 2MB ב-Core 2 Duo הבסיסיים ו-3-6MB במתקדמים יותר). זה כן יכול להיות משמעותי, בעיקר בעבודה עם תוכנות שניגשות הרבה לזיכרון ובריבוי משימות. גם אופיס וגלישה יכולים להיות מושפעים, אבל רק במקרים קיצוניים של ממש הרבה חלונות פתוחים במקביל.לא כ"כ מדוייק לדוגמא המעבד הזה: E5200 הוא עם 2MB, אבל אין כל ספק שהסידרה Pentium Dual Core היא יותר חלשה מסידרת Core 2 Duo
פורסם 2009 בפברואר 216 שנים מחבר תודה על התגובה.אני מחפש מחשב בפחות מ-4000 ש"ח ונראה לי שכל המחשבים בטווח הזה, מהחברות הידועות (dell, lenovo, hp), מכילים את המעבד הזול יותר. נראה לי שאני אחפש את השילוב של המעבד הזול עם מהירות יחסית גבוהה (2ghz ומעלה) וזיכרון של לפחות 2GB .
פורסם 2009 בפברואר 216 שנים http://www.skypc.co.il/pl_product~71516~14~0.htmתשקול את המחשב הזה אחלה מחשב קניתי אחד כזה ואני מאוד מרוצה ממנו, אני ממליץ לך עליו למרות שזה לא מה שכתבתה
פורסם 2009 בפברואר 216 שנים לא כ"כ מדוייק לדוגמא המעבד הזה: E5200 הוא עם 2MB, אבל אין כל ספק שהסידרה Pentium Dual Core היא יותר חלשה מסידרת Core 2 Duo מן הסתם מדובר כאן על מעבדים ניידים, לא שולחניים.
פורסם 2009 בפברואר 216 שנים dual core הוא שם כללי למעבדים כפולי ליבה Core 2 Duo זו סדרת מעבדים שנכנסים תחת קטגורית כפולי הליבהזה כמו ש"מכוניות משפחתיות" זה שם כללי וlancer זה זה אוטו משפחתי
פורסם 2009 בפברואר 216 שנים זה נכון, אבל כשאומרים Dual Core במובן הזה הכוונה היא בדר"כ לסדרה הספציפית של אינטל ש-Qttp ציין - מה שהם מכנים רשמית Pentium Dual Core.http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Intel_Pentium_Dual-Core_microprocessorsברבים ממפרטי המחשב והחנויות ההתייחסות למעבדים מסדרה זו היא כ-Dual-Core, ללא הפנטיום (שזה לא מפתיע).
פורסם 2009 בפברואר 216 שנים tgolin, אם אני לא טועה המעבדים מהסידרה החדשה של הDual Core, כלומר הT3200/3400 הם Core 2 Duo בבסיסם (פחות זיכרון ועוד שינויים שנעשו למען ההוזלה/הורדת הביצועים אבל עדיין עם אותה ארכיטקטורה של core 2 ). אז אולי בכלל היה עדיף אם הם לא היו נקראים פנטיום בשום מקום, כדי לא ליצור בלבול נוסף על הבלבול הגדול מדי שגם ככה קיים בשוק המעבדים לניידים.או שאני טועה ואז זה לא באמת משנה :-)
פורסם 2009 בפברואר 316 שנים אתה לא טועה. למעשה גם ה-Pentium Dual Core הקודמים (T2310/T2330/T2370/T2390) הם נגזרות של Core 2 Duo.גם לי לא ממש ברור למה אינטל בחרה לקרוא להם Pentium. כנראה העדיפו למחזר שם מותג ישן מאשר להמציא אחד חדש.
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.