פורסם 2009 בינואר 3116 שנים אהלן חברים,אני מחובר בחבילה של 5M בכבלים+014.עד לפני כמה ימים הייתי מחובר בחיבור MPLS (ללא חייגן). בחודשים האחרונים שמתי לב שבהורדה מחו"ל אני מקבל קצב נמוך של עד 100K (במקום 650K כנדרש).ביצעתי את הבדיקות מול אתר SPEEDTEST, מאתרי הורדה נפוצים (DOWNLOAD.COM לדוגמא) ומהאתר של 014.יש לציין, שהבדיקות של התשתית (הורדה משרתים של HOT) היו תקינות , והורדה מאתרים אחרים בארץ תקינה גם כן.פניתי לשירות לקוחות של 014, לאחר שיחות ארוכות עם התמיכה (ושוב כל הבדיקות שתיארתי קודם), החלטנו לנסות חיבור עם חייגן L2TP (כמובן לאחר הגדרות מתאימות ב- HOT). להפתעתנו (שלי ושל הנציג 014), קיבלתי מהירות הורדה הרבה יותר גבוהה (400-500K). הוא לא ידע להסביר מדוע יש השפעה כה מהותית של סוג החיבור על מהירות ההורדה שלי מחו"ל.החלטתי לבסוף להישאר עם החייגן, אך בכל זאת הייתי מעוניין לדעת למה יש כזה הבדל... יש רעיונות?
פורסם 2009 בפברואר 216 שנים יש בשבוע וחצי האחרונים בעיות עם בזק בינ"ל שנפתרות ע"י חיבור מחדש אליהם, כנראה בגלל סדרת שדרוגים/שינויים שהם מבצעים (לפחות על פי מה שאני יודע).אני משאר שלא המעבר לL2TP הוא שפתר את הבעיה, אלא פשוט הניתוק משרתי החברה וההתחברות חזרה.יתכן שאני טועה, אבל על פניו לא צריך להיות שינוי כזה בין חיבור ללא חייגן וחיבור חייגני. במיוחד אם לא מעורב נתב בסיפור.
פורסם 2009 בפברואר 216 שנים מחבר במהלך הבדיקות שערכתי עם הנציג של 014, עברנו לחיבור עם חייגן, אך לא הצלחתי להתחבר (הנציג שכחנו לעשות ריסט למחשב). לכן חזרנו לחיבור MPLS. רק לאחר בדיקות נוספות, חזרנו שוב לחייגן והפעם הכל עבד. אני מניח שבמעבר הראשון לחייגן וחזרה כן נותקתי וחוברתי מחדש לשרתי 014. לאחר החזרה ל- MPLS בדקתי שוב את המהירויות, ודבר לא השתנה.רק לאחר המעבר המוצלח לחייגן המהירויות השפתרו.חבל שאי אפשר להגדיר גם MPLS וגם חייגן שאוכל להשתמש בו בעת הצורך. היה לי את זה מזמן (לפני יותר משנה), אך לאחר כמה חודשים זה הפסיק לעבוד משום מה... :-\
פורסם 2009 בפברואר 216 שנים היה לי את זה מזמן (לפני יותר משנה), אך לאחר כמה חודשים זה הפסיק לעבוד משום מה... :-\ זה תהליך הדרגתי שבזק בנלאומי עוברים עכשיו רוחב פס לחול וDNS מפסיקים לעבוד
פורסם 2009 בפברואר 216 שנים שדרוגים/שינויים שהם מבצעים (לפחות על פי מה שאני יודע).אז זה שדרוגים או שינויים? כי שינויים זה לא בהכרח טוב.. או שזה שניהם?
פורסם 2009 בפברואר 316 שנים לא יודע... אני לא עובד שם, אני מקבל את המידע שלי מצד שלישי. והשאר אני עושה 1+1.
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.