עבור לתוכן

בעיה מוזרה עם מהירות הורדה מאתרים בחו"ל

Featured Replies

פורסם

אהלן חברים,

אני מחובר בחבילה של 5M בכבלים+014.

עד לפני כמה ימים הייתי מחובר בחיבור MPLS (ללא חייגן). בחודשים האחרונים שמתי לב שבהורדה מחו"ל אני מקבל קצב נמוך של עד 100K (במקום 650K כנדרש).

ביצעתי את הבדיקות מול אתר SPEEDTEST, מאתרי הורדה נפוצים (DOWNLOAD.COM לדוגמא) ומהאתר של 014.

יש לציין, שהבדיקות של התשתית (הורדה משרתים של HOT) היו תקינות , והורדה מאתרים אחרים בארץ תקינה גם כן.

פניתי לשירות לקוחות של 014, לאחר שיחות ארוכות עם התמיכה (ושוב כל הבדיקות שתיארתי קודם), החלטנו לנסות חיבור עם חייגן L2TP (כמובן לאחר הגדרות מתאימות ב- HOT).

להפתעתנו (שלי ושל הנציג 014), קיבלתי מהירות הורדה הרבה יותר גבוהה (400-500K). הוא לא ידע להסביר מדוע יש השפעה כה מהותית של סוג החיבור על מהירות ההורדה שלי מחו"ל.

החלטתי לבסוף להישאר עם החייגן, אך בכל זאת הייתי מעוניין לדעת למה יש כזה הבדל... יש רעיונות?

פורסם

לא רשמת את דגם הנתב שלך אבל אני מרשה לעצמי לנחש שיש לך 3COM. האמנם?

פורסם
  • מחבר

אין לי בכלל נתב. המחשב מחובר ישירות למודם מוטורולה SB5101

פורסם

יש בשבוע וחצי האחרונים בעיות עם בזק בינ"ל שנפתרות ע"י חיבור מחדש אליהם, כנראה בגלל סדרת שדרוגים/שינויים שהם מבצעים (לפחות על פי מה שאני יודע).

אני משאר שלא המעבר לL2TP הוא שפתר את הבעיה, אלא פשוט הניתוק משרתי החברה וההתחברות חזרה.

יתכן שאני טועה, אבל על פניו לא צריך להיות שינוי כזה בין חיבור ללא חייגן וחיבור חייגני. במיוחד אם לא מעורב נתב בסיפור.

פורסם
  • מחבר

במהלך הבדיקות שערכתי עם הנציג של 014, עברנו לחיבור עם חייגן, אך לא הצלחתי להתחבר (הנציג שכחנו לעשות ריסט למחשב).

לכן חזרנו לחיבור MPLS. רק לאחר בדיקות נוספות, חזרנו שוב לחייגן והפעם הכל עבד.

אני מניח שבמעבר הראשון לחייגן וחזרה כן נותקתי וחוברתי מחדש לשרתי 014. לאחר החזרה ל- MPLS בדקתי שוב את המהירויות, ודבר לא השתנה.

רק לאחר המעבר המוצלח לחייגן המהירויות השפתרו.

חבל שאי אפשר להגדיר גם MPLS וגם חייגן שאוכל להשתמש בו בעת הצורך.

היה לי את זה מזמן (לפני יותר משנה), אך לאחר כמה חודשים זה הפסיק לעבוד משום מה... :-\

פורסם

היה לי את זה מזמן (לפני יותר משנה), אך לאחר כמה חודשים זה הפסיק לעבוד משום מה... :-\

זה תהליך הדרגתי שבזק בנלאומי עוברים :)

עכשיו רוחב פס לחול וDNS מפסיקים לעבוד :)

פורסם

שדרוגים/שינויים שהם מבצעים (לפחות על פי מה שאני יודע).

אז זה שדרוגים או שינויים? כי שינויים זה לא בהכרח טוב.. או שזה שניהם?

פורסם

לא יודע... אני לא עובד שם, אני מקבל את המידע שלי מצד שלישי. והשאר אני עושה 1+1.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים