עבור לתוכן

שאלה על AP בנתב

Featured Replies

פורסם

שלום.

יש לי שני מחשבים ברשת הביתית, וגם שני נתבים מבזק.

הגדרתי את שני הנתבים כ AP והכל עובד מצוין :hi:.

הנתב הראשון מחובר בכבל רשת למחשב הראשון(שלי), והנתב הזה משדר לנתב אחר שנמצא בחדר אחר.

הנתב השני שמשמש כגשר AP משדר למחשב השני, שנמצא מטר לידו. האם אני יכול להעביר כבל רשת מהנתב השני למחשב עצמו ולבטל שימוש בכרטיס רשת אלחוטי שנמצא במחשב השני(זה שנמצא מטר ליד הנתב השני)?

האם הדבר אפשרי, והנתב השני יתן למחשב כתובת תקינה?

תודה

פורסם

בוודאי -- אין עם זה שום בעיה. אתה מחבר כבל בין הנתבים (יציאת LAN ליציאת LAN) ובנוסף בנתב שמשמש כ-AP אתה צריך לבטל את מנגנון ה-DHCP וה-NAT. הסבר מלא יש כאן -- http://www.netcheif.com/Articles/RouterAsAP/RouterAsAP.htm

פורסם
  • מחבר

בוודאי -- אין עם זה שום בעיה. אתה מחבר כבל בין הנתבים (יציאת LAN ליציאת LAN) ובנוסף בנתב שמשמש כ-AP אתה צריך לבטל את מנגנון ה-DHCP וה-NAT. הסבר מלא יש כאן -- http://www.netcheif.com/Articles/RouterAsAP/RouterAsAP.htm

לחבר כבל בין הנתבים? אולי לא הבנת אותי נכון, אני יסביר שוב.

אז ככה, יש לי שני נתבים שכבר מוגדרים כ AP והכול עובד מצוין(כבר הגדרתי הכול). הנתב השני רחוק מן הנתב הראשון(נתב ראשון = מחובר לקו הטלפון).

הנתב השני נמצא בחדר אחר והוא קרוב מאוד למחשב השני. במחשב השני יש כרטיס רשת אלחוטי, כלומר הוא קולט את האות מן הנתב השני כדי שיהיה אינטרנט.

השאלה שלי היא, האם אני יכול להוציא את כרטיס הרשת האלחוטי ולחבר כרטיס רשת רגיל(PCI) במקום, ולחבר כבל רשת בין הנתב השני ישר לכרטיס הרשת הרגיל במחשב השני. וכך למעשה אני מבטל את השימוש בכרטיס רשת אלחוטי. האם הדבר אפשרי? המחשב יקבל כתובת תקינה?

תודה ושבת שלום :xyxthumbs:

פורסם

אני מניח שהנתבים שאתה מדבר עליהם הם סימנס ו/או רוטל, שהם בעצם אותו נתב של דיינלינק.

אני לא זוכר אם האפשרות אסוציאציה האלחוטית שבהם מבוססת על WDS או בכלל מה היא עושה בדיוק, אך על זה חז"ל אמרו "אין חכם כבעל ניסיון". תנתק את הכרטיס האלחוטי, תחבר את הנתב המשורשר עם כבל למחשב ותנסה.

אני רק לא מבין דבר אחד, אם הנתב השני מספיק קרוב למחשב ע"מ לחבר אותו עם כבל בקלות, למה אתה לא מתחבר אלחוטית ישירות לנתב הראשון. השירשור הזה, במקרה הטוב, מוריד לך את קצת התעבורה ברשת האלחוטית לחצי.

פורסם
  • מחבר

אני מניח שהנתבים שאתה מדבר עליהם הם סימנס ו/או רוטל, שהם בעצם אותו נתב של דיינלינק.

אני לא זוכר אם האפשרות אסוציאציה האלחוטית שבהם מבוססת על WDS או בכלל מה היא עושה בדיוק, אך על זה חז"ל אמרו "אין חכם כבעל ניסיון". תנתק את הכרטיס האלחוטי, תחבר את הנתב המשורשר עם כבל למחשב ותנסה.

אני רק לא מבין דבר אחד, אם הנתב השני מספיק קרוב למחשב ע"מ לחבר אותו עם כבל בקלות, למה אתה לא מתחבר אלחוטית ישירות לנתב הראשון. השירשור הזה, במקרה הטוב, מוריד לך את קצת התעבורה ברשת האלחוטית לחצי.

שמתי את הנתב השני מכיוון שבחלק מהבית אין קליטה במחשב הנייד, וכך אפשר להתחבר לנתב השני.

ומה באמת זה מוריד לי את קצב התעבורה ברשת האלחוטית לחצי?, באמת שמתי לב שבמחשב השני הורדות ישירות מורידות על 300 במקום 500.(יש לי 4 מגה באינטרנט, ועשיתי את בדיקת מהירות ההורדה הישירה דרך האתר של בזק בינלאומי.)

פורסם

בחצי במקרה הכי טוב. רשת WIFI היא half duplex, כלומר תחנה יכולה "לדבר" או "להקשיב", אבל לא לעשות את שני הדברים יחדיו. בנוסף תחנת בסיס (כדוגמאת AP) יכולה רק "להקשיב" או "לדבר" עם תחנה אחת אחרת בכל פעם. לכן כל "קפיצה" בדרך בתוך רשת אלחוטית תוריד את הקצב בחצי.

מכאן שהקפיצה הראשונה אצלך היא מהנתב לAP, כלומר 54/2=27 מגה ביט לשניה. נוריד תקורת רשת, נגיד 10%, 27*0.9=24.3 מגה ביט. הקפיצה השניה היא השניה היא מהAP למחשב, כלומר 24.3/2=12.15 מגה ביט. נוריד את התקורת רשת - 12.15*0.9=11~ מגה ביט. זה חישוב לקצב אידיאלי ברשת "מושלמת", מה שאומר שקצב התעבורה שלך ברשת הוא לכל היותר 11 מגה ביט לשניה. זה מספיק בשביל לשאת חיבור אינטרנט של 4 מגה ביט. אבל, ככל שיש יותר קפיצות כאלו יש יותר איבודי פאקטים והרשת עצמה יותר איטית, מה שיכול בהחלט להשפיע לרעה על ביצועי האינטרנט.

ועם אתה מתכוון להמשיך את הדיון, אני מבקש שלא תצטט את ההודעה שמעליך אם אתה לא מכוון את התגובה שלך לחלק ספציפי בה. זה מפריע לקריאת הדיון. אני אישיתי לא מתכוון להשתתף בדיונים כאלו, גם אם הנושא מעניין אותי. לתשומת ליבך.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה חבר, אבל מזה בדיוק "תקורת רשת" שציינת? לא הנבתי מזה.

אחרי ההסבר שלך, הבנתי ש AP משפיע לרעה על ביצועי האינטרנט, ואני כבר לא רוצה להשתמש ב AP הזה.

יש לך הצעה אחרת שאני יכול לעשות כדי שתיהיה לי קליטה גדולה וטובה יותר למחשב השני. מכיוון שהמחשב השני לא קולט מן הנתב הראשון(קולט על הגבול).

דרך אגב יש לי את הנתב asus am 604 g

אני ממש מודה לך :xyxthumbs:

פורסם

כשאתה מעביר מידע בתור רשת או טווח מסויים לא כל הביטים שאתה שולח משמשים להעברת המידע. בתקשורת מחשבים בדר"כ המידע נשלח בחבילות שנקראות פאקטים, בתוך הפאקטים הללו יש מידע שקשור להעברה ולא למידע עצמו שאתה רוצה להעביר, כמו הכתובת של מי שאתה שולח אליו, הכתובת שלך ופרמטרים נוספים. כל המידע הנוסף הזה נקרא overhead או תקורה בעברית.

לדוגמא, נגיד שיש לך רוחב פס של 1000 ביט לשניה והפקאטים שאתה שולח הם בגודל 1000 ביט, אתה יכול לשלוח פאקט אחד בשניה. אם בכל פאקט כזה יש 200 ביט של מידע רשת (נגיד לאיפה אתה שולח, מי שולח ובדיקת שגיאות) אז בכל פאקט נשאר לך מקום רק ל800 ביט למידע שלך, כלומר בכל שניה תוכל לשלוח מקסימום של 800 ביט.

ביחד עם כל הביטים ש"מבוזבזים" בתוך הפאקטים יש לך גם פאקטים שלמים שלא מכילים כלל את המידע שלך, אלו פאקטים לבקרה. למשל בTCP יש לך פאקטים שאיתם אתה מקים את הקשר ופאקטים שבעזרתם הנמען מודיע לשולח אם כל המידע שהוא שלח באמת הגיע.

כל הביטים האלו או המידע הזה שהוא נוסף למידע שאתה מנסה לשלוח או לקבל נקראה תקורת הרשת. ברשתות WIFI בתוך התקורה הזאת מסתתרים דברים נוספים כמו מנגנוני גילוי ותיקון שגיאות והצפנה. סה"כ התקורה ברשתות WIFI היא דיי גבוהה והיא משתנה בהתאם לאיכות החיבור והאפשרויות המופעלות.

לגבי מה ניתן לעשות, אם יש לך קליטה אבל גבולית, תנסה לבנות מרכז אות פשוט כמו שיש בסטיקי. אתה תתפלא כמה קצת קרטון ונייר כסף יכולים לשפר את המצב.

דבר נוסף יהיה לנסות לחבר את המחשב לנתב שהפכת לAP, כמו מה ששאלת מקודם. אני בספק אם זה יעבוד כי רוב הנתבים לא תומכים באופציה הזאת של גישור אלחוטי, אבל קל לבדוק ואם זה עובד מצבך הרבה יותר טוב.

עוד דבר שאתה יכול לעשות זה לקנות אנטנה בשבח גבוה ולחבר אותה לנתב במקום האנטנה שלו (האנטנה של הנתב הזה מתפרת אם אני לא טועה).

דבר אחרון זה לנסות ולשנות את המיקום של הנתב, לא צריך בהרבה, אפילו מטר וכיוון מסויים יכול לשפר את הקליטה בכמה אחוזים.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה עזרת לי מאוד.

דרך אגב אם אני קונה אנטנה בעלת כבל דיי ארוך של כמה מטרים ומחבר אותה במקום האנטנה הקודמת של הנתב, האם הכבל הארוך שמחובר לאנטנה משפיע לרעה על האות שידור? בגלל האורך.

פורסם

שבת שלום

סליחה שאני מגיב בלי קשר לנושא ההודעה

Czar_salad

מאוד אהבתי את הדברים כתבת ובצורה המופשטת הפשוטה להבנה ,

הוספתי למועודפים. כשניתקל בבעיה בעתיד, יש פה הסברים מצויינים

פורסם

תודה רבה עזרת לי מאוד.

דרך אגב אם אני קונה אנטנה בעלת כבל דיי ארוך של כמה מטרים ומחבר אותה במקום האנטנה הקודמת של הנתב, האם הכבל הארוך שמחובר לאנטנה משפיע לרעה על האות שידור? בגלל האורך.

כן, לכבל ארוך יש ניחות, אבל הניחות הזה הוא יחסית קטן ובשימוש עם אנטנה בעל שבח גבוה (מיוצג ע"י מספר הdbi שמפורסם על האנטנה) יהיה קיזוז. זה מטפל בעניין השידור, בגלל שזה משפיע גם על הקליטה כדאי להוסיף מרכז אות לאנטנה אם עדיין יש בעיה.

ד"א, לפי מה שראיתי כבל מוכן עולה הרבה כסף. אני הייתי מנסה קודם את השיטות הזולות שהצעתי. אולי דברים כמו מרכז אות נראה משהו חובבני, אבל תמורת שקלים בודדים אתה יכול להגיע לתוצאות מעולות.

שבת שלום

סליחה שאני מגיב בלי קשר לנושא ההודעה

Czar_salad

מאוד אהבתי את הדברים כתבת ובצורה המופשטת הפשוטה להבנה ,

הוספתי למועודפים. כשניתקל בבעיה בעתיד, יש פה הסברים מצויינים

שמחתי לעזור :xyxthumbs:

פורסם

כשאתה מעביר מידע בתור רשת או טווח מסויים לא כל הביטים שאתה שולח משמשים להעברת המידע. בתקשורת מחשבים בדר"כ המידע נשלח בחבילות שנקראות פאקטים, בתוך הפאקטים הללו יש מידע שקשור להעברה ולא למידע עצמו שאתה רוצה להעביר, כמו הכתובת של מי שאתה שולח אליו, הכתובת שלך ופרמטרים נוספים. כל המידע הנוסף הזה נקרא overhead או תקורה בעברית.

לדוגמא, נגיד שיש לך רוחב פס של 1000 ביט לשניה והפקאטים שאתה שולח הם בגודל 1000 ביט, אתה יכול לשלוח פאקט אחד בשניה. אם בכל פאקט כזה יש 200 ביט של מידע רשת (נגיד לאיפה אתה שולח, מי שולח ובדיקת שגיאות) אז בכל פאקט נשאר לך מקום רק ל800 ביט למידע שלך, כלומר בכל שניה תוכל לשלוח מקסימום של 800 ביט.

ביחד עם כל הביטים ש"מבוזבזים" בתוך הפאקטים יש לך גם פאקטים שלמים שלא מכילים כלל את המידע שלך, אלו פאקטים לבקרה. למשל בTCP יש לך פאקטים שאיתם אתה מקים את הקשר ופאקטים שבעזרתם הנמען מודיע לשולח אם כל המידע שהוא שלח באמת הגיע.

כל הביטים האלו או המידע הזה שהוא נוסף למידע שאתה מנסה לשלוח או לקבל נקראה תקורת הרשת. ברשתות WIFI בתוך התקורה הזאת מסתתרים דברים נוספים כמו מנגנוני גילוי ותיקון שגיאות והצפנה. סה"כ התקורה ברשתות WIFI היא דיי גבוהה והיא משתנה בהתאם לאיכות החיבור והאפשרויות המופעלות.

לגבי מה ניתן לעשות, אם יש לך קליטה אבל גבולית, תנסה לבנות מרכז אות פשוט כמו שיש בסטיקי. אתה תתפלא כמה קצת קרטון ונייר כסף יכולים לשפר את המצב.

דבר נוסף יהיה לנסות לחבר את המחשב לנתב שהפכת לAP, כמו מה ששאלת מקודם. אני בספק אם זה יעבוד כי רוב הנתבים לא תומכים באופציה הזאת של גישור אלחוטי, אבל קל לבדוק ואם זה עובד מצבך הרבה יותר טוב.

עוד דבר שאתה יכול לעשות זה לקנות אנטנה בשבח גבוה ולחבר אותה לנתב במקום האנטנה שלו (האנטנה של הנתב הזה מתפרת אם אני לא טועה).

דבר אחרון זה לנסות ולשנות את המיקום של הנתב, לא צריך בהרבה, אפילו מטר וכיוון מסויים יכול לשפר את הקליטה בכמה אחוזים.

כל הכבוד על ההסבר..נכון מאוד :xyxthumbs:

תקשיב,אתה יכול עדין להשאר בתצורה של 2 נתבים,רק פשוט במקום לחבר אותם אלחוטית,תחבר בניהם כבל רשת מוצלב(הסברים יש לך במאמר של צי'ף) וככה התעבורה של הרשת לא תפגע.ככה לפחות אני עובד די הרבה זמן וזה עובד מעולה.

פורסם
  • מחבר

אבל שני הנתבים רחוקים אחד מן השני, ולכן הם עובדים בצורה אלחוטית.

אני ינסה לעשות את המרכז אות לנתב הראשון, ולבטל את השני. יחזור עם תוצאות.

תודה לכולם

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים