עבור לתוכן

'iWind Touch' Project - *עדכון* 25.3.09 - DECAL סופי ולוגויים

Featured Replies

פורסם

איך אפשר לדעת מבלי לפתוח את הוינד איזה טאצ'פאד יש לי?

אם זה האיכותי יותר או הנחות?

מה נותן לי מולטיטאצ' ואיפה מוצאים דריברים פרוצים?

• תגובות 88
  • צפיות 39.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

יפה אני מחכה להמשך

אתה מתכנן צביעה אולי?

וכמה עולה להזמין לוגו בבית דפוס?

פורסם

גם אני העברתי את ה NETBOOK שלי מסכת שידרוגים.

זה EEEPC דגם 701

הם כל כך קטנים שלהלחים ללוח האם את החיבורים למסך נגיעה לקח לי משהו כמו 5 שעות...

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה לכולם. אתם בהחלט מקור חיובי(או שלילי?) למוטיבציה. שלילי היות ובמקום ללמוד למבחני סוף הסמסטר אני חורש את הווינד ;).

אם זה רק הסרט והוא מתנתק משני צדדיו- צד אחד מהפסטיקה שלו (משטח מגע) ומצד השני שזה בלוח אם או משהו דומה לזה אז אתה יכול להישתמש בטיפ הבא בתקווה ואולי זה יעזור לך...

כך כונן CD פשוט וכשר למהדרין, קרע לו ת'צורה ותמצא בפנים כמה "סרטים" כאלה שאחד מהם עשוי להיות שימושי בשבילך. אם אתה לא מוצע שם משהו טוב אני מאמין שבכל חנות אלקטרוניקה שמכבדת את עצמה עשוי להיות סרטי גידים למסכים ודברים שונים שכאלה.

בהצלחה ומקווה לראות עוד המשך למוד הנחמד הזה! ;)

נ.ב-

שאלה ששאלת את עצמך כבר ממקודם, איך בדיוק תנצל את המסך מגע? אין לך אופציה להפוך את המחשב לטאבלט ולממש את הטאבלט באמת..

תוכל לצייר עם אתה משטיח את המסך כ"דף נייר"?

על הגב של הווינד אתה תכין לוגו של אפל בלבן זרחני? ::)

ציטטתי אותך אך אני מעריך את התגובות של כולם. נראה כי הצלחתי להלחים ארבעה חוטים נפרדים לסרט, ועושה רושם שהכל עובד(ההסתייגות על מנת להמנע מנאחס בעתיד :D ).

בעניין הטאבלט - ובכן, זהו לא טאבלט. הטאבלט היחידי שקיים היום בשוק הנטבוקים הוא הג'יגהבייט(ובקרוב האסוס), אך הוא בעל מסך 8.9" בלבד והוא גם מכוער ומגושם לטעמי. חוץ מזה, כל הכיף הוא להרכיב מסך מגע בעצמך, ולדעת שאתה היחיד(או כמעט היחידי) עם דבר שכזה 8) .

חוץ מזה, נושא הטאבלט לא משנה לי בכלל. אני די בטוח שגם אם היה מדובר בטאבלט של ממש, הייתי נמנע מלעבור למצב ללא מקלדת. לא התברכתי בכשרון ציור, ולמסך המגע שלושה שימושים עיקריים אצלי - חוויית גלישה ועבודה שוטפת מהנה יותר, שרבוט משוואות במסנג'ר, וכמובן לרוץ לספר לחבר'ה כמו כל גבר טוב עם פטיש לדברים קטנים ומולחמים.

למי שזקוק למסך מגע שישמש גם לשרטוט מדוייק, הרי שהוא חייב טאבלט של ממש ורצוי שגם יהיה משהו רציני יותר מנטבוק בגודל 9-10".

בנוגע ללוגו של אפל. היה אדם אחד שממש חתך את גב מארז הווינד בצורת הלוגו של אפל, יצר תפוח באותם מימדים מפרספקס והלביש אותו. התוצאה היא לוגו אפל שזוהר בזכות התאורה האחורית של מסך ה-LED. בדקתי את הנושא לעומק והבנתי שהוא פשוט לא ישים בכלי עבודה ביתיים. הבחור השתמש בציוד CNC כבד לצורך המשימה. נתקלתי ברשת בעוד אדם או שניים שניסו לעשות דבר דומה(לא על ווינד, אך העקרון זהה) אך עם ציוד ביתי(דרמל למשל) והתוצאה הייתה גועלית במיוחד.

למי ששאל - עלות הדפסת הלוגוים בבית דפוס הייתה 25 שקלים למדבקה שקופה בגודל A4 שמלאה בהם. השתמשתי בלוגו וקטורי שהוכן לטובת קהילת הווינד, אך למרבה הצער גיליתי כעת שהתוצר קטן מדי בשביל לכסות את כל הלוגו של MSI. האפשרות היא או להסיר את הלוגו המקורי לחלוטין, או ללכת להדפיס מחדש את הלוגו בגודל המתאים.

אני גם לא מתכנן צביעה כי לדעתי צביעת נייד היא פשע. התוצר הסופי פשוט לא יפה, פרט למקרים באמת נדירים. מאותה סיבה אני גם נגד הדפסות מדבקות vinyl שלמות שמכסות את הנייד(למשל מה ש-skinit עושים) כי זה לא יפה לטעמי. רואים שזה מזוייף.

[br]פורסם בתאריך: 30.01.2009 בשעה 10:45:54

גיא, ריגשת אותי :xyxthumbs:

לא ידעתי שאתה מתכנן כאלו דברים מעניינים על ה-Wind שלך.

תודה ;). אין כמו לקנות מחשב חדש ולדחוס לתוכו מלא ג'אנק שהולחם ונעטף בשיטת הגרילה.[br]פורסם בתאריך: 30.01.2009 בשעה 10:49:59

איך אפשר לדעת מבלי לפתוח את הוינד איזה טאצ'פאד יש לי?

אם זה האיכותי יותר או הנחות?

מה נותן לי מולטיטאצ' ואיפה מוצאים דריברים פרוצים?

למיטב הבנתי אין דרך של ממש לוודא איזה טאצ'פאד ברשותך. אתה יכול להניח בקירוב רב בהתאם ל'התנהגות' המכשיר. הנה ת'רד שעוסק בנושא:

http://forums.msiwind.net/mac/how-determine-which-touchpad-have-t8088.html

מדובר בעיקר על שיטת הגלילה. אם אף אחת מהן לא עובדת(כמו אצלי), אז אני מניח שגם לך את הטאצ'פאד האיכותי יותר, של Synaptics

לגבי דרייברים פרוצים, יש גם כאלה שם. תחפש בפורום hacks-and-mods או Windows באתר הנ"ל. על אחריותך כמובן.

ועוד הערה: מחוות מולטי-טאץ'(וואו, זה נשמע רע בעברית. טוב, חצי עברית) עדיין מוטלות בספק. יש דרייברים פרוצים ל-XP ולמאק אבל עדיין לא הצלחתי להבין כמה מהאפשרויות עובדות. בגדול זה מאפשר לך לעשות כל מיני דברים מגניבים, כמו למשל שהטאצ'פאד יגלול אוטומטית את המסך ברגע שאתה משתמש בשתי אצבעות, או כל מיני אפשרויות להגדיל, להקטין, לסובב אלמנטים(בדומה ל-Iphone. בכלל רוב המחוות עובדות במערכת מאק).

פורסם

פרויקט מאוד יפה באמת.

אולי אחד היותר מושקעים שראיתי פה בזמן האחרון .

פורסם
  • מחבר

תודה רבה ;).

ובכן, הנה עדכון.

אחרי מאמצים באמת כבירים, הצלחתי להלחים לסרט ה-ribbon של הפאנל 4 חוטים נפרדים. שמתי תמונה של ההלחמה הסופית (לפני בידוד וסידור כאבלים, דבר שלקח עוד זמן רב) אך אני חייב להודות שהתמונה מטעה. הסרט במציאות כל כך קטן שזה לא יאומן שהלחמה של 4 חוטים נפרדים בכלל עבדה. עבדתי ברציפות עם מולטימטר וגם עם המחשב דולק על מנת לבדוק שאין קצרים(והיו הרבה עד שנפתרתי מכולם) ושקיימת רציפות לזרם.

תמונה ההלחמה הסופית:

IMG_5204.JPG

ותמונה שממחישה את השימוש במסך המגע (שאגב, פשוט תענוג לעבוד איתו):

IMG_5273.JPG

הספקתי לבצע גם עוד כמה דברים. בתור מחשב זול, לא הופתעתי לגלות שמקש הרווח לא מגיב כראוי. לצערי היה מדובר בסיוט שכן כמעט כל שתי מילים רצופות יצאו מחוברות, בגלל הקשות הסרק שעל הרווח.

לכן מה שעשיתי, הוצאתי את המקלדת לגמרי, באמצעות פאן חיממתי את את הכאבל(למעשה סרט ribbon דק גם כן) שמודבק מתחת למקלדת ממש על מקש הרווח. חשוב לציין שהחלק האחורי של המקלדת הוא פלטת מתכת(כפי שניתן לראות בתמונות להלן) המיועדת להולכה חשמלית של הקלט המתקבל מהמקלדת. לכן, הדבקתי מתחת למקש הרווח נייר 'כסף' והדבקתי עליו שוב את כאבל ה-Ribbon.

התוצאה מצויינת - מקש הרווח מגיב ב-100% כעת. ייתכן ואף אחתוך מלבן של נייר כסף בגודל המקלדת כולה. אומנם שאר המקשים מגיבים היטב פחות או יותר, אך להזיק זה לא יכול.

תחתית המקלדת(כשהיא הפוכה) והכאבל שהרמתי. ניתן לראות את שאריות הדבק שהחזיקו אותו דבוק

IMG_5214.JPG

הכנסת פיסת נייר כסף שקופל לכמה שכבות ובגודל המתאים

IMG_5215.JPG

הדבקה ובידוד של הכל

IMG_5220.JPG

לאחר מכן, והודות לכך שקיבלתי סוף סוף את הסינקים הקטנים מנחושת שהזמנתי, שיפצרתי את הקירור של הווינד.

הווינד לפי שדרוג הקירור. האיזולירבנד כמובן מבודד ומסדר את בקר מסך המגע(ומפצל היו אס בי הפנימי) ואת החוטים הרלוונטיים. עבודה נקייה יותר תתאפשר עם Kapton tape ונגזרותיו שאני אזמין מ-DX וייתכן ואז גם אבצע מקצה שיפורים.

IMG_5221.JPG

הסינקים והקירור המקורי של הווינד מנותק. כפי שניתן לראות מדובר פשוט בפיסת אלומיניום בעובי של דף נייר.

IMG_5224.JPG

IMG_5227.JPG

עוד תמונות קלוז-אפ של השבבים. ראשון האטום:

IMG_5243.JPG

ושני הגשר הצפוני(גדול בהרבה):

IMG_5244.JPG

והתוצאה לאחר מריחת AS5(במקום הדרעק התרמי שהם שמים במפעל) והרכבת הסינקים. התמונה האמת עושה עוול לתוצאה היות והיא יצאה מאוד אסתטית ואפילו מושכת לעין. עם זאת, ממילא מדובר בנייד סגור אז אין זה משנה כלל וכלל.

IMG_5251.JPG

ולסיום, כמו שהבטחתי, איך אפשר לקבל iWind Touch בלי להתקין מקינטוש? אז בבקשה, OSX על הווינד:

IMG_5263.JPG

פורסם

פששש אחי יפה מאוד, תתחדש דבר ראשון ואחלה עבודה.

דבר שני מאיפה הזמנת את הסינקים?

פורסם

נראה פרוייקט כייפי :xyxthumbs::yelclap:

מחכה לראות אותו גמור ובהצלחה בבחינות...

פורסם

המממ

אם כבר הלכת על THEME של APPLE למחשב (ולמרות שאני מתעב את החברה הזאת), :2girls:

אז למה לא החלפת את הציור על מקש "חלונות" וכ"ו שיתאימות למקשי מק?

(אם זה בתיכנון, אנא התעלם מפוסט זה... :lol:

פורסם

מדהים.

לא חשבתי שאפשר לעשות כזה מוד למחשב נייד, ועוד להוסיף לוח של מסך מגע...

כל הכבוד!

פורסם

בן אדם,

אתה כישרוני! איזה יופי של עבודה...תותח!

כל הכבוד!! :yelclap: :yelclap:

עכשיו כל המערכת שלך עובדת על מגע?? איזה יופי של דבר...הבנתי שגם וינדוס 7 יודע לעשות את זה לא??

:xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

פששש אחי יפה מאוד, תתחדש דבר ראשון ואחלה עבודה.

דבר שני מאיפה הזמנת את הסינקים?

תודה. הנה קישור. מדובר בסינקים פשוטים לזיכרון ה-RAM, אך בארץ דרשו על חבילה אחת כ85 שקלים

http://cgi.ebay.com/Copper-Heat-Sink-For-DDR-DDR2-DDR3-RAM-Memory-RHS-03_W0QQitemZ140288867051QQcmdZViewItemQQptZLH_DefaultDomain_0?hash=item140288867051&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=72%3A1205|66%3A2|65%3A12|39%3A1|240%3A1318|301%3A1|293%3A1|294%3A50

ל-JonyPony - אני לא חושב שאנסה זאת. הדבר דורש מקש אפל בערך באותו הגודל, ואין לי מקבוק.

לחלפינו - כן המערכת עובדת על מגע. עדיין לא התקנתי כאן ווינדוס 7 למרות שאני שוקל זאת. הדרייברים מתאימים לכל מערכות ההפעלה ממילא.

פורסם

סחתן גיא!

קבל ח''ח

כל הכבוד על ההלחמות זה באמת עניין מסובך..

מה לגבי צבע? יש על מה לדבר? ;D

פורסם

אללה גיא! על זה בדיוק אני מדבר! :D

יפה וטוב מאוד!

בסוף איך גילית את החוטים של הסרט? בשיוף? אי אפשר לפצל אותם על ידי חיתוך באמצע של כל חוט באמצע?

בהמשך אתה מתכנן לשבור את המקשים של העכבר לשתיים או שאתה שומר על זה שחתיכה אחת?

אהבתי את ה-OSX מאוד! :yelclap: יפה ומגניב מאוד עם הלוק הלבן של הווינד! איך התקנת? בעזרת USB BOOT? (זה האקינטוש נכון?)

אני חייב לציין שהקטע של ה-4 סינקים על האטום שיעשוע אותי במיוחד וסה"כ אחלה של עבודה!

אבירם, בנוגע לצבע גיא כבר ציין שהצבע הלבן ישאר כמו במקור..

אז מה התכנונים הבאים?

פורסם

פשוט מדהים ממש אהבתי את מה שעשית.

איך הOSX (זה לאופרד האחרון או גרסא אחרת ?) יחד עם עבודה על מסך מגע ? יש בה את כל מה שיש בווינדוס החדש כמו שינוי גודל חלון בעזרת 2 אצבעות וכו' ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים