עבור לתוכן

מחפש ראוטר נתב וHUB (סוויץ') צריך עזרה

Featured Replies

פורסם

שלום, אני עומד להחליף את כל המערך רשת שלי בבית.

עד עכשיו היינו על רשת אלחוטית עם מלא בעיות.

החלטנו לעבור לקווית ולהעביר כבלי רשת בצינורות.

מספר מחשבים - 5

+ פקס+ סטרימר + מכשיר נוסף.

ז''א 8 מכשירים יחוברו ברשת.

אני זקוק להמלצה לראטור שהוא יהיה גם אלחוטי (שתהיה אפשרות ) שתומך בג'יגה תעבורה קווית + סוויץ' מומלץ שתומך בג'יגה תעבורה קווית.

אני חסכתי מספיק אז אשמח להמלצות מפורטות.

בנוסף אשמח להמלצות על כבלים איכותים שטובים למרחק ארוך.

תודה. אם יש דעות המלצות נוספות או שינוי תוכניות - יתקבלו בברכה.

ad112

פורסם

גם אני עברתי את התהליך הזה לפני כמה חודשים. החלפתי את כל הכבלים בבית לכבלי CAT5E (הארוך ביותר הוא באורך של 75 מטר). אני משתמש בנתב 6574 של EDIMAX -- זה נתב בתקן DARFT 2 N שתומך ב-4 כניסות של 1G. כיוון שגם לי יש יותר מ-4 התקנים קווים, אני משתמש ב-SWITCH ה-1G של EDIMAX -- ה-ES5500P. הציוד עובד אצלי בלי שום בעיה. המלצה אחת לגבי הנתב -- הוא מגיע עם STAND המאפשר למקם אותו באופן אנכי ואני מאוד ממליץ להשתמש בו ולא להניח את הנתב על השולחן כיוון שהוא פולט חום רב והעמידה האנכית שלו מאפשרת קירור טוב יותר.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על ההמלצה,

קודם כל עברתי על האתר שלך, למדתי ממנו הרבה, תודה רבה!

לא מצאתי בZAP את הראוטר של הדגם הנ''ל, בחרתי בו אחרי שבדקתי באתר של אדימקס ובאמת שהוא היחיד שתומך בגי'גה.

בארץ לא מצאתי, אשמח אם תוכל לכוון אותי לחנות במרכז שמצאת.

אשמח לקישור גם של הסוויץ'.

למה בחרת דווקא בראוטר של אדימקס ולא של חברה אחרת?

לגבי הסווי'ץ והראטור יחד, ניתן לחבר גם לסוויץ כבלים וגם לראוטר כבלים בו זמנים?

שאלות נוספות:

1. ברשותי 2 כבלים של cat6 , מה ההבדל בינו לבין cat5e?

2. האם לא אצטרך בכלל כבלים מוצלבים?

3.איך אני מבדיל לפי העין בין כבל מוצלב לכבל רגיל? יש לי בבית מספר כבלים ואין לי מושג איך אני מבדיל אם הם מוצלבים או רגילים.

תודה!

פורסם

2.לא, הנתב והסוויצ יודעים להחליף לפי הצורך.

3.פשוט תשים את הראשים אחד ליד השני ותראה אם סדר החוטים (לפי הצבע כמובן) זהה או הפוך.

פורסם

תודה רבה על ההמלצה,

קודם כל עברתי על האתר שלך, למדתי ממנו הרבה, תודה רבה!

לא מצאתי בZAP את הראוטר של הדגם הנ''ל, בחרתי בו אחרי שבדקתי באתר של אדימקס ובאמת שהוא היחיד שתומך בגי'גה.

בארץ לא מצאתי, אשמח אם תוכל לכוון אותי לחנות במרכז שמצאת.

אשמח לקישור גם של הסוויץ'.

למה בחרת דווקא בראוטר של אדימקס ולא של חברה אחרת?

לגבי הסווי'ץ והראטור יחד, ניתן לחבר גם לסוויץ כבלים וגם לראוטר כבלים בו זמנים?

שאלות נוספות:

1. ברשותי 2 כבלים של cat6 , מה ההבדל בינו לבין cat5e?

2. האם לא אצטרך בכלל כבלים מוצלבים?

3.איך אני מבדיל לפי העין בין כבל מוצלב לכבל רגיל? יש לי בבית מספר כבלים ואין לי מושג איך אני מבדיל אם הם מוצלבים או רגילים.

תודה!

1. יש לא מעט חנויות שמוכרות את ה-BR-6574 -- למשל אלה -- http://www.zap.co.il/search.aspx?keyword=br-6574 וגם אצל SKYPC בראשון לציון ראיתי אותו.

2. לגבי ה-SWITCH אותו כנ"ל -- http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=714140

3. בחרתי ב-EDIMAX מכמה סיבות --

א. תקו N עדין אינו סופי ואף אחד לא יכול להבטיח שלכל הספקים יהיו עדכוני קושחה לגרסא הסופית שבכל מקרה לא תהיה לפני 2010. לכן לתקופה של שנתיים, נראה לי שההשקעה בנתב הזה (שהוא די זול יחסית למה שהוא נותן), היא סבירה מאוד.

ב. לגבי ה-SWITCH, סה"כ כל SWITCH-י ה-1G הם די דומים, אבל הלכתי גם על ה-SWITCH שלהם כי מבחינה עיצובית הם דומים...

ג. יש לי ניסיון טוב עם מוצרי EDIMAX (למען הסר ספק -- אני לא עובד שם ולא מוכר את הציוד שלהם)והם גם נותנים אחריות ל-3 שנים.

ד. יש להם תמיכה טובה והם מוציאים עדכונים לקושחות באופן שוטף. הנציגות בארץ טובה ויציבה.

4. כבל CAT6 מתאים יותר למהירות של 1G, אבל גם CAT5E יהיה בסדר -- אני משתמש בכבלים הללו בלי שום בעיה ב-1G.

5. תעזר במדריך הזה -- http://www.netcheif.com/Articles/Cabeling/cabeling.htm

פורסם
  • מחבר

אוקיי הבנתי מה ההבדל בין מוצלב ללא מוצלב.

פשוט להתסכל על שני הראשים, אם הצבעים מסודרים באותו סדר - כבל לא מוצלב.

לגבי סוויץ', איזה עוד המלצות לסוויצ'ים יותר רציניים "וחכמים" אפשר? לשימוש ביתי כמובן לצורכי גיבוי ושיתוף קבצים בין מחשבים.

פורסם

לשימוש בייתי ה-SWICTH הפשוטים ממש מספיקים -- אתה לא צריך SWICTH עם אפשרות ניהול. SWITCH של 1G לשימוש בייתי עולה סביב 200 שקל -- אם תרצה SWITCH מנוהל כזה, זה כבר יעלה בלפחות 4 ספרות...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים