עבור לתוכן

בעיה בפתיחת פורטים.. משהו שלא קורה הרבה, מוזר...

Featured Replies

פורסם

היי,

כפי שהכותרת אומרת, יש לי בעיה בתפיחת פורטים.

ברשותי ראוטר TP-LINK , אני משתמש בו כבר קרוב לשנה, ובנתיים זאת הפעם הראשונה שמשהו כזה קורה לי...

הבעיה היא כשאני פותח פורטים לאייפי הפנימי של הראוטר (אצלי למשל זה 192.168.1.100) הפורטים אמורים להיפתח והמידע בהם אמור לעבוד בלי בעיה...

אבל לא הפעם, אין לי מושג למה, אבל כשאני פותח פורטים (כולל הפורטים שכבר כללתי ברשימה) הם פשוט לא "נפתחים"...

היום למשל ניסיתי לפתוח את 4500 בשביל תוכנת שיתוף קבצים מסויימת, וכשבדקתי את הפורט זה הראש לי שהוא עדיין חסום...

ניסיתי לפתוח פורטים גם לאייפי 192.168.1.1 בתקווה אולי זה יעבוד משום מה, אבל גם זה לא עבד...

עלה לי הרעיון שאולי בזק חוסמת אותי כי אני מוריד די הרבה חומרים מהאינטרנט, אבל שוב, אין דרך להוכיח את זה...

תודה לעוזרים :)

מספר דגם הראוטר: TL-WR541G

פורסם

לא כל כך ברור מה אתה אומר,

כתובת הIP הפנימית של הראוטר הינה 192.168.1.1, וכתובת הפנימית של המחשב משום מה 192.168.1.100 למרות שבדרך כלל הראוטר מתחיל לחלק כתובות נמוכות אלא אם כן אתה משתמש בIP סטטי.

כל הקטע של ה"פתיחה" זה לא בדיוק "פתיחה" אלא הפניה, כאשר הראוטר מקבל חבילה עבור פורט מסויים הוא אינו יודע לאיזה כתובת IP פנימית לנתב אותה ולכן מבצעים ניתוב.

כדי שהניתוב יהיה מוצלח שים לב שאין שני כתובות IP שמבוצע להם ניתוב עבור פורטים זהים.

פורסם
  • מחבר

לא כל כך ברור מה אתה אומר,

כתובת הIP הפנימית של הראוטר הינה 192.168.1.1, וכתובת הפנימית של המחשב משום מה 192.168.1.100 למרות שבדרך כלל הראוטר מתחיל לחלק כתובות נמוכות אלא אם כן אתה משתמש בIP סטטי.

כל הקטע של ה"פתיחה" זה לא בדיוק "פתיחה" אלא הפניה, כאשר הראוטר מקבל חבילה עבור פורט מסויים הוא אינו יודע לאיזה כתובת IP פנימית לנתב אותה ולכן מבצעים ניתוב.

כדי שהניתוב יהיה מוצלח שים לב שאין שני כתובות IP שמבוצע להם ניתוב עבור פורטים זהים.

אוקיי,

קודם כל אני משתמש באייפי סטטי.

וכן, הכתובת הפנימית של הראוטר היא 192.168.1.1 ושל המחשב 192.168.1.100, כל הזמן הזה, (וזה פעל ללא בעיה, עד עכשיו) ניתבתי פורטים לאייפי הפנימי של המחשב, אבל לפתע זה התחיל פשוט "לא לנתב" (הפורטים למעשה כן מנותבים, מוגדרים בראוטר, אבל "בשטח" הם אינם...), למשל - ניתבתי את X בראוטר, כשאני הולך לאתר לבדיקת פורטים, הוא מראה לי שהוא למעשה לא מנותב , וזאת ה-בעיה שלי.

מקווה שהבהרתי כמה דברים, מצטער של השפה הדלה, אין לי ממש מושג לגביי כל המושגים הנכונים :)

פורסם

אולי יש לך FIREWALL בתוכנה בו הפורטים חסומים? ה-FIREWALL של WINDOWS אולי?

פורסם

אני לא מכיר את הנתב הזה, אבל אולי יש שם איזה V שצריך לסמן? או לעשות ENABLE איפשהוא?

תנסה גם לפתוח פורטים אחרים אקראיים. עדיף עם מספרים גבוהים.

פורסם

פשוט אל תתיחס לבדיקת HTTP ,

יש לה נטיה לא תמיד לעבוד .

האם אתה מקבל HIGH ID ?

האם עשית שינוי כלשהו ?

פורסם
  • מחבר

זהו, מצאתי מה הייתה הבעיה - לא הפעלתי את תוכנת השיתוף בזמן שבדקתי את הפורטים, בגלל זה הם תמיד נראו כ"לא מנותבים" כשהתוכנה הייתה סגורה , כי צריך להפעיל אותה (שתנתב כנראה את הפורט) ואז לבדוק...

תודה לעוזרים בכל זאת, כמו תמיד לא אכזבתם :)

פורסם

פשוט מאוד - אם אין משהו שמאזין בצד השני אז גם לא תבוא תשובה. :nixweiss:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים