עבור לתוכן

למורעלים שביננו...

Featured Replies

פורסם

לכל מי שמורעל כמוני ורוצה לדעת ולאסוף כמה שיותר מידע על הסיירות של צה"ל ואיך להגיע אלהם אז שיתן פה מידע מועיל שיכול לעזור, לשמשל כמו הקישור הזה http://www.idf2000.co.il/corps/elite.htm.

אז אם יש לכם בעיקר מידע על איך להתקבל לסיירת מטכ"ל, סיירת דובדבן, סיירת יעל.

וגם כן יש למישהו מושג מהי סיירת רימן? (כי אני לא הצלחתי למצוא מידע עלייה)

• תגובות 55
  • צפיות 4.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

לפי מה שאני יודע סיירת רימון התפרקה, אז היא לא רלוונטית בשבילך.

סיירת מטכ"ל -עושה יום סיירות, מקבל מטכ"ל, עובר פסיכולוג, עובר גיבוש, עובר מסלול.

יחידת דובדבן - עושה גיבוש צנחנים, אם אתה טוב, אתה הופך להיות מאותר דובדבן, בטרום טירונות של צנחנים אתה עושה גיבוש דובדבן,ועובר מסלול.

יעל - מתגייס להנדסה, אם אתה רוצה עובר גיבוש יעל, עובר מסלול.

פורסם
  • מחבר

מכיר את האתר כבר אבל תודה בכל מקרה :P .

קדימה עוד אנשים תגובות מה אתם היית רוצים להיות בצבא? מה הפרופיל וכו...

פורסם

אני רק בן 16 עדיין אין לי פרופיל אבל אני רוצה להגיע לסיירת עדיפויות ראשונות שייטת 13 וסיירת מטכ"ל עם אני לא אתקבל לאף אחד משניהם אז לסיירת אחרת משהו בכיוון של סיירת צנחנים..

פורסם

ככה..בן 18..

בקרוב גיוס..

הפרופיל עומד בספק...

המטרה שלי היא להגיע לימ"ס (יחידת המסתערבים של מגב)

או לפחות לאחד מקורסי הלו"טר(לוחמה בטרור) שלהם,

אם אני אתקבל ללו"טר אני רוצה לשרת בתור הדרכה..

אבל בזמן האחרון עקב סיבות אישיות יכול להיות

הפורפיל ירד עמוק עמוק למטה.... :-\

פורסם
  • מחבר

וואלה משתתף בצערך אחי, אם זה היה קורה לי לא יודע מה הייתי עושה................................................

פורסם

אני בן 16 ועוד לא היה לי צו ראשון, ככה שאין לי עדיין פרופיל קב"א וכו'...

בהתחלה חשבתי ללכת על יחידת מחשבים (משהו כמו לשרת בממר"ם או להיות תכנת), אבל החלטתי בסופו של דבר שאני אנסה להיות קרבי.

השאיפה שלי היא להגיע לשייטת 13, אם כי הסיכויים קלושים ביותר (אני ריאלי) .

במידה ולא אצליח להכנס לשייטת, כנראה שאלך חזק לכיוון יחידת החילוץ 669 או לסיירת אגוז.

נ.ב- הקב"א נקבע בצו ראשון ?

פורסם
  • מחבר

לא נקבע בצו הראשון אלא אחריו אחרי שמספיקים לבדוק את המבחנים שתעשה.

אה וגם אתה בחיים לא תדע את הקב"א שלך, אלא אם כן אתה מכיר מישהו שיוכל להוציא לך אותו מהמחשבים של הצבא... (ולא כל חייל יכול להוציא אותו)

פורסם

אני יכול :-X (לא אמרתי כלום, וחסר למי שרק ישלח לי הודעה בפרטי)

פורסם

איזה מצחיק זה לראות את כול מי שעדיין לא היה לו צו ראשון אפילו אומר 'אני רוצה שייטת', 'אני רוצה מטכ"ל', 'אני רוצה 669'..

;D

פורסם

איזה מצחיק זה לראות את כול מי שעדיין לא היה לו צו ראשון אפילו אומר 'אני רוצה שייטת', 'אני רוצה מטכ"ל', 'אני רוצה 669'..

מה כ"כ מצחיק? ::)

אומרים את השאיפות... מה הקשר לעובדה של 'קיבלתי צו ראשון' או 'עוד לא קיבלתי צו ראשון' ?!

פורסם

אני רק בן 16 עדיין אין לי פרופיל אבל אני רוצה להגיע לסיירת עדיפויות ראשונות שייטת 13 וסיירת מטכ"ל עם אני לא אתקבל לאף אחד משניהם אז לסיירת אחרת משהו בכיוון של סיירת צנחנים..

לשייטת 13 אפשר להגיע גם דרך גדנ"ע צלילה. אחרי כיתה י"א אתה יכול לנסות להתקבל לגדנ"ע צלילה (הם מפרסמים את זה בעיתון נראה לי) ואז אחרי זה יש לך גיבוש שייטת. אם אתה לא עובר את הגיבוש במסלול הזה עדיין אפשר לנסות לקבל שייטת ביום סיירות.

מה כ"כ מצחיק? ::)

אומרים את השאיפות... מה הקשר לעובדה של 'קיבלתי צו ראשון' או 'עוד לא קיבלתי צו ראשון' ?!

זה אולי קשר עקיף אבל באופן כללי אם לא עברת עדיין צו ראשון אין לך שום דרך לדעת אם בכלל יש לך סיכוי להגיע למקומות שאתה רוצה. שאיפות זה טוב אבל הכי חשוב זה מוטיבציה לשרת בכלל, אפילו אם לא תקבל תפקיד שאתה רוצה (ואף תפקיד שאתה לא רוצה כלל וכלל).

פורסם

זה אולי קשר עקיף אבל באופן כללי אם לא עברת עדיין צו ראשון אין לך שום דרך לדעת אם בכלל יש לך סיכוי להגיע למקומות שאתה רוצה. שאיפות זה טוב אבל הכי חשוב זה מוטיבציה לשרת בכלל, אפילו אם לא תקבל תפקיד שאתה רוצה (ואף תפקיד שאתה לא רוצה כלל וכלל).

למה מה כבר צו ראשון קובע ?! פרופיל ?! זה הכל !!

ולפי ניסיון של חברים שלי, כל אחד מקבל פרופיל 97, אלא אם כן יש לו מחלה מיוחדת או בעיות עיניים וכו'... טפו טפו טפו, בינתיים אין לי דברים כאלו. אז רוב הסיכויים שאקבל פרופיל גבוה.

פורסם

בצו הראשון נקבעת גם הקב"א...

אבל זה לא העניין, הנתונים מעטים שנקבעים בצו הראשון מלווים אותך לאורך כל המיונים שלך וקובעים לאן אתה עלול להתאים ולאן לא.

הצו הראשון קובע מאוד, לא כולם מתאימים ליחידות מסויימות, רבים מקבלים סעיפים פוסלים כאלו ואחרים. אתה יכול לקבל 97 אבל סעיף אחד יפסול אותך מלהשתתף ביום סיירות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים