פורסם 2009 בינואר 2316 שנים שלום לכל מי שקורא את הכתבה הזו אני חייב עזרה בקשר ללוח האם שלי, לוח האם שלי הוא Intel Desktop Board D975XBX2 ויש בו 8 חיבורי sata 4 מהם שחורים ו-4 נוספים כחולים. כל השחורים שלי מחוברים לכוננים קשיחים וכשרציתי לחבר את הכונן האופטי שהוא גם בתקן sata לאחד החיבורים הכחולים זה לא עובד כ-sata רגיל, לפי המפרט של הלוח כל ה-sata הכחולים הם raid האם ניתן לבטל את ה-raid ושיעבוד כ-sata רגיל? אם למישהו יש או עבד עם הדגם הספציפי הזה אשמח לקבל תשובה אם ה-raid ניתן לביטול תודה לעוזרים.
פורסם 2009 בינואר 2416 שנים לפי ההמדריך של הלוח בע"מ 63 דווקא השחורים הם לרייד וגם רשום איפה בתפריט של הביוס זה מוגדר.Advanced > Drive Configuration > Configure SATA as
פורסם 2009 בינואר 2416 שנים מחבר מכיר את ההגדרה הזו תיכננתי אותה על מצב ide ועדיין 4 הכחולים מוגדרים כ-raid של חברת marvell
פורסם 2009 בינואר 2416 שנים לפי חוברת של לוח, ע 18 :Serial ATA The desktop board supports eight Serial ATA channels, connecting one device per channel in either a RAID or a non-RAID configuration. לא מכיר RAID אוטומט. צריך תמיד לגדיר איזה רייד, ומי הקוננים שלולא מגדירים - אז אין רייד, יש סאטא רגיל.ושתדע - בלוח שלך בוט אפשר לעשות רק מאינטל. אם תחבר CD שלך למרוול לאתוחל לעשות ממנו בוט !התקנתה בכלל את הדרייבר של מרוול ? CD מופיעה בביוס ?
פורסם 2009 בינואר 2416 שנים מחבר מה הכוונה בוט אפשר לעשות רק מאינטל כאילו רק מ-4 sata השחורים שהם לא מרוול?למה אי אפשר לעשות ממרוול בוט לכונן האופטי לא הגדרתי אותם אז הם sata רגיל כמו שאתה אומר?ולא לא התקנתי את הדרייברים של מרוול כי אני לא רוצה raid מה שאתה בא להגיד לי זה שבתכלס יש לי רק ארבעה חיבורי sata רגילים וה-4 האחרים הם raid לא רלוונטי בשבילי ואם אני יקנה כרטיס pci sata adapter לא ניתן לעשות ממנו בוט?תודה על העזרה.
פורסם 2009 בינואר 2416 שנים למה אין בוט ? ככה !אני מציע אתה לקרוא ספר של לוח אם שלך, וגם לקרוא מה כתבתי על דריבר של רייד.
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.