עבור לתוכן

התלבטות בין נתב אדימקס לנתב DLINK

Featured Replies

פורסם

היי

אני מחפש נתב אלחוטי שישמש אותי בעיקר לחיבור קווי ואולי בעתיד אלחוטי.

איזה נתב עדיף?

האדימקס הזה:

http://www.speed4u.co.il/Product.asp?Pid=BR6524N&Cat2Cat1ID=62&Cat2ID=139&aff=Zap〈=HE

או ה DLINK הזה:

http://www.pandas.co.il/product_info.php?advertisor=zap&products_id=22850

אני נוטה יותר לכיוון האדימקס אבל אשמח להמלצות אחרות בתחום של עד 300 שקל.

תודה

פורסם

יש לי את ה3COM ובאמת הוא פועל ללא בעיות. אבל לא חושב שהיום הייתי מסתפק ב54MB.

פורסם
  • מחבר

אני מבין מתשובתך שאתה עובד בעיקר אלחוטית?

ההתלבטות שלי היא יותר עתידית כי כרגע אני רוצה לחבר סטרימר HD בצורה קווית כי זו הצורה היחידה כרגע שאפשר להריץ HD בצורה טובה.

אולי תקן N גם מאפשר זאת אבל אני לא יודע.

חשובים לי מאוד אמינות וביצועים.

פורסם

תקן N הוא לא רלוונטי, לפחות עד שהוא יהיה תקן אמיתי, כרגע זה רק ישום של הטיוטא האחרונה, שום דבר לא מבטיח לך שהוא יתאים לתקן הסופי, אז אם אתה לוקח N מתוך מחשבה עתידית, אין לזה הצדקה.

פורסם
  • מחבר

אני מתאר לעצמי שכשיגיע הזמן נתבים שכרגע הם בתקן דראפט N ניתן יהיה לעדכן לתקן הרשמי.

אני טועה?

פורסם

אולי כן, ואולי לא, אני לא יכול להתחייב בשם אדימקס וכו', והם לא התחייבו לשום דבר.

פורסם
  • מחבר

אני בכל זאת חושב על תקן N בגלל ההפרש הקטן.

פורסם

גם אם לא יהיה ניתן (מה שלא נראה סביר) לעדכן נתבים שעובדים ב-DRAFT 2 N לגרסא הסופית, הרי שהנתבים הללו ימשיכו לעבוד עם הקושחות שיש להם היום. מחירי הנתבים הפשוטים בתקן N הם כבר די זולים (סביב 300 שקל) וזו נראית לי השקעה לא רעה כאשר נתב בתקן G עולה היום קצת פחות מ-200 שקל. הכיסוי של תקן N ושיפור המהירות (בתנאי שיש לך כרטיס אלחוטי תואם) מצדיק לדעתי את ההשקעה הזו.

פורסם
  • מחבר

על זה בדיוק חשבתי בקשר לתקן N.

איך הנתבים של אדימקס בכלל ובפרט דגמי ה N כמו דגם 6504 ודגם 6524?

מהם ההבדלים בכלל בין שניהם?

האם ה DLINK עדיף?

תודה

פורסם

ההבדל בין ה6504 ל6524 הוא שאפשר לנהל את הגדרות ה6524 בעזרת כלי גרפי ואת ה6504 אפשר לנהל רק מהממשק הרגיל.

הD-LINK שהבאת נחות מהאדימקס.

כיום כשהנתב הזול הנורמלי היחידי שאפשר לקנות הוא ה6204, שאר נתבי הG שאני הייתי ממליץ לקנות עולים כבר באזור ה300 ש"ח. בגלל שנתבי N נורמלים מתחילים היום ב300 ש"ח, אין ממש הצדקה לקנות תקן G יותר.

פורסם
  • מחבר

תודה

ומה לגבי ההערה של SHUY לגבי תקן N?

האם יהיה עדכון קושחה כשהתקן יהיה רשמי?

לפי מה שאני מבין כרגע רק כרטיס או דונגל של אדימקס יעבוד עם הנתב,נכון?

פורסם

לנתבים החדשים, גם שהם לא תקן N מלא, יש מעבדים יותר חזקים, יותר זיכרון ותכונות מתקדמות יותר שמשולבות בצורה יותר טובה (לדוגמת WDS, WPS ועוד כל מיני ראשי תיבות שמתחילים בW).

הם יתמודדו עם מספר חיבורים גבוה יותר, הם תומכים במהירויות חיבור יותר גבוהות ובכללית אמורים לעמוד בעומס יותר גבוה. כל זה באותו מחיר כמו נתב תקן G.

אין פה מה לחשוב.

אם אתה רוצה רשת זולה שתמשוך אותך עד לתקן N המלא (אולי בעוד שנה, אולי יותר), תקנה את ה6204 של אדימקס. אין משהו אחר היום.

אתה רוצה לקבל את הביצועים הטובים ביותר ביחס לכסף שאתה משלם, תקנה את ה6524/6504. מקסימום, אם לא תוכל לשדרג לN המלא, יצאת "מופסד" ב100 ש"ח, כי בכל מקרה היית צריך לקנות נתב חדש. מה גם שלדעתי זה כבר מתקזז עם הערך המוסף שקיבלת מהביצועים שלו.

פורסם
  • מחבר

אם האדימקס נחשב לנתב איכותי אלך עליו.

פורסם

אין צורך בלעשות הבדלים בין שני הראוטרים,ייתכן הבדל פונקציונלי לא משמעותי בהכרח.

חוץ מזה,הן נשארים תחת אותה קטגוריה לעבודה ברמת הDistribute והם תחת אותה חברה[Cisco].

יום טוב.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים