עבור לתוכן

כמה שאלות בנושא פרוטוקלים

Featured Replies

פורסם

אהלן,

במהלך לימודים לעומק של רשתות עלו לי כמה שאלות.

1. הנושא של ה SYN\ACK בפאקט של TCP , מתי בעצם המידע נשלח ? יש על ההתחלה עם בקשת ה SYN ? או רק בסוף בבקשת ה ACK ?

או שבכלל מדובר בתהליך נפרד ורק אחרי ששולחים לידע את ה ACK , מתחילה ההתקשרות האמיתית ? או שזה קורה כל רגע?

2. NAT\PAT , הבנתי שיש כיום שתי סוגים , מה הוא הסוג שנפוץ היום בראטורים ? בנוסף אם מגיעה תשדורת מבחוץ והרי כתובת היעד היא בעצם ה IP החיצוני של הנתב , איך הוא קובע לאיזה מחשב(ברשת הפנימית) לנתב אותה ?

3.מחפש המלצה לאתר\ספר שעוסק בכל הקטע של אבטחה ורשתות , התקפות כמו ARP POSINING האדם שבאמצע וכדומה...

תודה מראש.

פורסם

1. syn, ack וכו' הם רק ההקמה (והסיום) של קישור. לאחר שהקישור הוקם, מועבר מידע. לאחר שהמידע סיים לעבור, הקישור נסגר.

2. מדריך לNAT נמצא בחתימה שלי

3. יש המון סוגים של התקפות. תחפש ספרות שקשורה לקורס CEH (הסמכה בסיסית בנושא אבטחת מידע)

פורסם
  • מחבר

בקשר ל1 , אז ברגע שהנגמר כל התהליך של לחיצת היד המשולשת , המחשב בעצם מזרים מידע בחופשיות ? עד שמגיע פאקטה עם דגל של FIN ?

אם כך , מה בעצם נמצא בבלוק "Data" של הפאקטה ? מידע ריק ?

בקשר ל2 , כל הכבוד על המדריך :xyxthumbs: למדתי המון , לפי מה שהבנתי אם לא ביקשתי את המידע , ואין הפנייה של הפורט למחשב מסוים , הנתב זורק אותה , אבל מה קורה כאשר יש לי שני מחשבים ברשת , ואני רוצה להפנות לשניהם , אבל הרי השרת מוגדר לשלוח לפורט מסוים , מה הנתב יעשה אז ? (לדוגמה שירות שולח לנתב מידע , לשני מחשבים בתוך הרשת (הרי השרות מוגדר לשלוח לפורט אחד..) )

בקשר ל 3 אני אבדוק , תודה רבה.

פורסם

אתה לא יכול לפתוח את אותו פורט לשני מחשבים שונים. העקרון הוא שכתובת ה-IP של הנתב (גלומר כתובת ה-IP שקבלת מספק האינטרנט שלך) ומספר הפורט צריכים לזהות אפליקציה יחודית במחשב אחד בלבד. רק כך ידע הנתב כיצד לנתב את פקטת המידע.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים