עבור לתוכן

התלבטות בין מעבדי אינטל E7200 ו-E8400 כבסיס למפרט מולטימדיה עד 3K

Featured Replies

פורסם

איזה שטויות אני רושם בדיוק ?

כל טכנאי מחשבים פשוט יגיד לך שהמעבדים של אינטל , לוחות אם של אינטל ולוחות אם מבוססי אינטל יקרים בטירוף .

לוחות של AMD הרבה יותר זולים ועם הרבה יותר פיצרים

המעבדים של אינטל כרגע טיפה יותר טובים בסטוק אבל זאת סיבה שהם יקרים פי 2 ?

• תגובות 89
  • צפיות 5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

ערכות השבבים והמעבדים של אינטל יקרים ובצדק. אתה מקבל 100% יותר ביצועים ומשלם 100% יותר כסף. מעבדי AMD טובים אך ורק לשימוש משרדי בסיסי. רמה אחת מעל והשוק חד משמעית שייך לאינטל.

"כל טכנאי מחשבים" אתה יודע שאני יכול להכריז שאני טכנאי מחשבים במידה ואני יודע להרכיב מחשב ולזהות רכיבים שנשרפו? ואתה יודע שאפשר לקבל רשיון של טכנאות PC במידה ואתה עובר קורס מזורז של מיקרוסופט?

פורסם

ערכות השבבים והמעבדים של אינטל יקרים ובצדק. אתה מקבל 100% יותר ביצועים ומשלם 100% יותר כסף. מעבדי AMD טובים אך ורק לשימוש משרדי בסיסי. רמה אחת מעל והשוק חד משמעית שייך לאינטל.

"כל טכנאי מחשבים" אתה יודע שאני יכול להכריז שאני טכנאי מחשבים במידה ואני יודע להרכיב מחשב ולזהות רכיבים שנשרפו? ואתה יודע שאפשר לקבל רשיון של טכנאות PC במידה ואתה עובר קורס מזורז של מיקרוסופט?

אתה מקבל 100% יותר ביצועים ומשלם 100% יותר כסף - :bash:

"כל טכנאי מחשבים" אתה יודע שאני יכול להכריז שאני טכנאי מחשבים במידה ואני יודע להרכיב מחשב ולזהות רכיבים שנשרפו? ואתה יודע שאפשר לקבל רשיון של טכנאות PC במידה ואתה עובר קורס מזורז של מיקרוסופט? - :bash:

כמה שטויות ... :(

פורסם

חה. אמר "עופר ברקן" הגדול שאני מדבר שטויות. תסתכל שוב על הפוסטים שלך ותחזור אלי (כן, על כולם.. לא תמצא שם אחד שפוי)

פורסם

אתה מאמין למה שאתה כותב ?

שאני כותב ש AMD טובים יותר מאינטל ביחס עלות ותועלת אני מתכוון לזה

ואתה ?

פורסם

מישהו יכול לנעול את התארד הזה בבקשה?

ועופר, איך תסביר את זה שאני שונא AMD ולא סובל אותם ויש לי 3 מחשבים מבוססי AMD בבית ואני מרוצה עד מעל הגג...?

ורק לדרך אגב... שלושתם רצים באוברקלוק מיום היוולדם עד היום הזה(הישן ביותר כבר קרוב ל5 שנים) ועדיין טפו טפו בלי עין הרע הכל תקין אצלם...

המחשב האחרון מבוסס סוקט 939 עם מעבד X2 4200 ואני מרוצה ממנו עד מעל הגג...

ובכל תקופה אני אובייקטיבי, מה שמביא יחס ביצועים-מחיר טוב יותר, זה מה שאני אקנה, וכרגע הE5200 *גם בסטוק* מציג ביצועים טובים יותר ממתחריו, לכן אלך אליו במידה ואהיה חייב להחליט...

לגבי הלוחות וכ'ו - אינטל מעט יקרים יותר ובצדק, יש להם במה להתגאות.

פורסם

ועופר, איך תסביר את זה שאני שונא AMD ולא סובל אותם ויש לי 3 מחשבים מבוססי AMD בבית ואני מרוצה עד מעל הגג...?

ורק לדרך אגב... שלושתם רצים באוברקלוק מיום היוולדם עד היום הזה(הישן ביותר כבר קרוב ל5 שנים) ועדיין טפו טפו בלי עין הרע הכל תקין אצלם...

ובכל תקופה אני אובייקטיבי, מה שמביא יחס ביצועים-מחיר טוב יותר, זה מה שאני אקנה, וכרגע הE5200 *גם בסטוק* מציג ביצועים טובים יותר ממתחריו, לכן אלך אליו במידה ואהיה חייב להחליט...

לגבי הלוחות וכ'ו - אינטל מעט יקרים יותר ובצדק, יש להם במה להתגאות.

יש לך סוג של פיצול :

" יש לי 3 מחשבים AMD "

" אני שונא AMD "

" המחשבים AMD רצים באוברקלוקינג ואני מרוצה עד הגג "

==================================

"לגבי הלוחות וכ'ו - אינטל מעט יקרים יותר ובצדק, יש להם במה להתגאות."

בגלל שרשום על המעבד אינטל צריך לשלם 100 אחוז יותר ? אתה קונה מותג או קונה מעבד ? אם אתה קונה רק מותג אני יכול להדפיס לך " אינטל " ב 40 שקל דרך דף A4 בשביל זה לקנות מעבד ולשלם הרבה כסף סתם ?

בזכות אנשים כמוך שקונים אינטל 5200 ב 440 שקל הם קיימים פראיירים בארץ לא ימותו .

קודם כל AMD 6000X2 מציג ביצועים טובים יותר בסטוק מ E5200 והוא עולה 380 ש"ח יותר זול ב 60 ש"ח מה אתה אומר על זה ?

וחברת זיג זג שהם אמינים מאוד לטעמם של הרבה גולשים ברשת ובכלל אמרו לי ש E5200 זה מעבד חלש ועדיף ללכת על AMD בתקציב כזה.

AMD 6000 ו 6400 מוגדרים ע"י היבואן טק דטה והיצרן הרשמי AMD כפלטפורמה למשחקים מה שאינטל לא אומרים על E2200 ועל E5200

פורסם

כנראה שאתה הבנת אותי לא נכון, מה שאני אומר זה שאני לא שונא AMD, אני אפילו אפשר להגיד מת עליהם ומאוד מאוד מקווה שיחזרו לתת לאינטל בראש כי אני ממש לא מת על אינטל, אבל מה לעשות שכרגע העובדות בשטח שאינטל מביאים לך יותר תמורה באותו מחיר...

מעבד לא צריך להיות "מוגדר" למשחקים בשביל להביא ביצועים טובים במשחקים...

מה שבאתי להדגמים לך, זה שאני ממש לא הולך עם הזרם, אלא הולך לפי מה שנוח לי וכדאי לי לקנות... ומה שאני מדגים לך זה שיש לי 3 מחשבים של AMD בבית שאני מרוצה מהם עד מעל לראש מכיוון שבאותה תקופה שקניתי אותם זו היתה הבחירה הנכונה ונהניתי מהם ברמה שלא הייתי נהנה ממחשב מבוסס אינטל באותה תקופה...

אבל כרגע אין לי שום צל של ספק שאני אקנה אינטל, אלא אם AMD יתמחרו את הPHENOM II כמו שצריך.. מה שלא עתיד לקרות...

פורסם

אינטל מביאה לך יותר תמורה באותו מחיר ? E5200 איזה תמורה הוא מביא ? העלות שלו 440 שקל .

6400 BOX עולה פחות 415 ש"ח והוא מביא תמורה הרבה יותר טובה ומציג ביצועים הרבה יותר טובים ב STOCK .

בגלל שהמעבד של אינטל מתחיל באות " E " ו AMD זה AM2 עושה אותו פחות טוב ?

תביאו בנצמרק 6400 ו E5200 חוץ מזה גם אם המעבד של אינטל היה מציג ביצועים טובים יותר באחוזים בודדים בסטוק זאת לא סיבה לקנות אותו בתוספת של מחיר.

פורסם

דבר ראשון אני לא מוצא X2 6400 ב415 שקלים, מה שאני כן מוצא זה E5200 ב425 שקל כולל מאורר בKSP...

מה עוד זה ההבדל בין 410 ל440שקל, אם הE5200 נותן לי ביצועי אוברקלוק עדיפים *בהרבה* על כל לוח פשוט של 300שקל(Gigabyte P31-DS3L למשל)

אין לי שום סיבה שלא לקחת אותו...

אני אישית הגעתי עם E5200 ל3.5GHZ על P31-DS3L שזה לוח של 300-350שקל ומעבד של 425שקל

אז בשביל התוספת המזערית על לוח ומעבד שעולים אולי בלחץ 50שקל יותר - כן אני חושב שהE5200 עדיף.. גם כי הוא יותר טוב בסטוק וגם כי הביצועים שלו פי 100 יותר טובים באוברקלוק, ושלא נתחיל בכלל לדבר על פליטת חום וצריכת חשמל של הX2 6400 לעומת הE5200...

פורסם

אני מדבר על סטוק ולא OC .

בסטוק נטו 6400X2 הרבה יותר טוב מ E5200 .

אני יכול להשיג את המעבד הזה ב 415 ש"ח BOX ולוח של אינטל ב 300 שקל מה תמצא ? G31 הדפוק הזה ? לוח אם ענתיקה .

ב 450 ש"ח אני מביא M3N78-EM לוח אם מבוסס AMD עם כל הפיצרים .

M3N78-EM NVIDIA 8300 + 6400X2 שילוב מצויין .

במקום האלטרנטיבה הפתטית של אינטל

E5200 + ASUS / GIGABYTE G31

פורסם

אתה מדבר איתי כאן על שילוב לציוד משרדי או מערכות HTPC שבזה אין שום צל של ספק שAMD שולטת ובשביל זה גם לא צריך X2 6400 אלא X2 4200 גם יספיק ב250שקל וכאן אין לי שום ויכוח איתך.. בשביל HTPC נטו אני אקח מערכת מבוססת AMD..

בכל מה שקשור למשחקים אני אקח אינטל.

ולא אני מדבר על הP31.. אולי מיושן מעט ויש בו פחות פיצ'רים, אבל זה ממש לא מעניין בנאדם שמעוניין במחשב למשחקים, מה גם שהפיצ'רים הנוספים כמו יציאת HDMI את גם ככה משלים עם קניית כרטיס מסך איכותי כגון 9800GTX+/HD4850...

ESATA? - לא מעניין בערך 80% מהמשתמשים.. וגם FIREWIRE... אז איזה עוד פיצ'רים יש בלוחות של AMD שכלכך יגרמו לי לרצות לקנות אותם?

פורסם

אתה מדבר איתי כאן על שילוב לציוד משרדי או מערכות HTPC שבזה אין שום צל של ספק שAMD שולטת ובשביל זה גם לא צריך X2 6400 אלא X2 4200 גם יספיק ב250שקל וכאן אין לי שום ויכוח איתך.. בשביל HTPC נטו אני אקח מערכת מבוססת AMD..

בכל מה שקשור למשחקים אני אקח אינטל.

ולא אני מדבר על הP31.. אולי מיושן מעט ויש בו פחות פיצ'רים, אבל זה ממש לא מעניין בנאדם שמעוניין במחשב למשחקים, מה גם שהפיצ'רים הנוספים כמו יציאת HDMI את גם ככה משלים עם קניית כרטיס מסך איכותי כגון 9800GTX+/HD4850...

ESATA? - לא מעניין בערך 80% מהמשתמשים.. וגם FIREWIRE... אז איזה עוד פיצ'רים יש בלוחות של AMD שכלכך יגרמו לי לרצות לקנות אותם?

AMD זה טוב ל HTPC אבל לא טוב לעבודה משרדית אינטרנט , אופיס , מוזיקה ?

אתה אומר שמערכת AMD שמיועדת ל HTPC לא תעשה את העבודה טוב בעבודות של שולחן עבודה משרדיות בסיסיות ?

וממתי E2200 זה למשחקים ? וממתי E5200 זה למשחקים ?

תרשה לי לספר לך משהו

יש לי מעבד ענתיקה פנטיום 4 - 2.66/533/512KB של נורפווד והתקנתי משחק ורשום על הקופסא שהוא דורש " DUAL CORE או QUAD "וגם רשום " המשחק עלול לא לעבוד " מעבד ענתיקה לא ? משחקים לא ? 90 אחוז מהעבודה במשחקים נופלת על הכרטיס מסך וה X1550 המסכן שיש שם מעלה את המשחק בצורה מצויינת עם המעבד הישן מה תגיד על זה ? וזה משחק באמת כבד.

תאמין לי שלא משנה איזה מעבד תשים אם יש לך כרטיס מסך טוב הכול יעבוד כמו שצריך

פורסם

כנראה שמאוד מאוד קשה לך להבין אותי, מה שאני אומר הוא בפירוש, הAMD מתאים מאוד מאוד לHTPC ועבודות משרדיות.. הבקרי SATA של NVIDIA מהירים הרבה יותר מאלו המובנים בצ'יפסטים של אינטל ולכן גם מערכת ההפעלה יותר מהירה...

מניסיון.

ועדיין, למשחקים האינטלים עדיפים, אבל עוד פעם בכל מה שקשור לעבודה משרדית וHTPC

AMD שולטים.

פורסם

AMD זה טוב ל HTPC אבל לא טוב לעבודה משרדית אינטרנט ' date=' אופיס , מוזיקה ?

אתה אומר שמערכת AMD שמיועדת ל HTPC לא תעשה את העבודה טוב בעבודות של שולחן עבודה משרדיות בסיסיות ?

וממתי E2200 זה למשחקים ? וממתי E5200 זה למשחקים ?

תרשה לי לספר לך משהו

יש לי מעבד ענתיקה פנטיום 4 - 2.66/533/512KB של נורפווד והתקנתי משחק ורשום על הקופסא שהוא דורש " DUAL CORE או QUAD "וגם רשום " המשחק עלול לא לעבוד " מעבד ענתיקה לא ? משחקים לא ? 90 אחוז מהעבודה במשחקים נופלת על הכרטיס מסך וה X1550 המסכן שיש שם מעלה את המשחק בצורה מצויינת עם המעבד הישן מה תגיד על זה ? וזה משחק באמת כבד.

תאמין לי שלא משנה איזה מעבד תשים אם יש לך כרטיס מסך טוב הכול יעבוד כמו שצריך

[/quote']

E2200 עם OC ל3.2 מעולה למשחקים לי יש אחד וכרטיס GT8800 ואני מקבל 13K בל3DMark0 .

E5200 בתנאי שאתה עושה OC דבר מאוד פשוט נכון להיום אתה יכול לקבל מעבד חזק מאוד ברמות של הE8600 ואפילו מעבר לו.

רוב המשתמשים הבתים היו קונים אינטל אחד כי ככה זה הרגל פה בארץ שתים בגלל יכולות OC מדהימות שיש לרוב המעבדים שלהם .

משהו רשם פה למה לקנות את הE5200 למה לקנות המחיר שלו אולי קצת גבוה אבל אפשר להגיע איתו לביצועים מדהימים 3.6 עם קירור סטוק זה לוקח כמעט כל מעבד של AMD ושלא לדבר שהמעבדים של אינטל בדרך כלל יותר טובים למשחקים .

כל מי שלא רוצה לבזבז הרבה ולקבל מחשב חזק לעבוד משרדית בלבד שווה לו לקנות AMD אבל לא למשתמש בתי זאת .

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים