עבור לתוכן

מחפש לקנות הארד דיסק לנייד

Featured Replies

פורסם

שיהיה SATA, בגודל מתאים לנייד (2.5 לא ?) עם לפחות 120 גיגה ו 5400 RPM.

פורסם
  • מחבר

למקרה שמישהו לא הבין, אני מחפש המלצות על דגמים מומלצים ולא לשלוח אותי לרשימת מכולת שאני יכול למצוא לבד. (מה ההבדלים למשל בין ה BEVS ל BEVE של WD וכו', ובכלל מה עדיף).

פורסם

למקרה שמישהו לא הבין, אני מחפש המלצות על דגמים מומלצים ולא לשלוח אותי לרשימת מכולת שאני יכול למצוא לבד.

למקרה שמישהו חשב שאנשים פה קוראי מחשבות, להבא יתאמץ קצת יותר להסביר את עצמו בפתיחת הדיון.

מה עדיף? יש אתרי ביקורות בחו"ל. למשל:

http://www.xbitlabs.com/articles/storage/display/25inch-hdd-250gb.html

לדעתי, זה לא משנה בכלל. אם אתה רוצה ביצועים, לך לכיוון של ה-7200RPM.

פורסם
  • מחבר

האם ה 7200RPM לא צורך יותר חשמל ? זה לא שחיי הסוללה שלי מזהירים גם ככה עם ה 5200RPM כיום.

פורסם

וגם האם דיסק 7200 רגיש יותר לזעזועים מאשר דיסק 5400?

(שאלה קשורה לנושא)

פורסם
  • מחבר

טוב, אני מבין שתשובה נורמלית אני לא אקבל בפורום הזה, אפשר בבקשה להעביר את ההודעה לפורום אחסון ?

פורסם

אם היית מסתכל ברשימה, היית מגלה שהכוננים מסדרת BEVE הם בממשק IDE, לעומת כוננים בעלי ממשק SATA מסדרת BEVS.

הכוננים של WD למחשבים ניידים מאוד נפוצים, לעומת הכוננים של Seagate או סמסונג שנמכרים במס' חנויות מצומצם,

פורסם
  • מחבר

אני אחזור שוב, בניידים, מה ההבדלים מול 5400 ל 7200 ? האם כמות הבאפר בדיסק משפיעה יותר על צריכת החשמל ?

פורסם

הביצועים של דיסקים במהירות 7200RPM יהיו טובים יותר, אך כוננים מסוג זה יקרים יותר וצורכים יותר חשמל (ברוב המקרים).

ץוכל לראות השוואה בגרף:

http://www.tomshardware.com/reviews/scorpio-notebook-hdd,2109-7.html

לפי זאפ, פחות מעשרה דגמים של כוננים במהירות 7200RPM נמכרים בארץ.

פורסם

כוננים בגודל 3.5 אינץ' (קוטר הפלטה) צורכים יותר חשמל ממה שמסוגל לספק חיבור USB 2.0 ולכן דורשים חיבור כח חיצוני ע"י שנאי לחשמל שבקיר. אמנם הדבר פוגע בניידות הכונן (שכן הוא גם פיזית גדול יותר), אך היתרון של כונני 3.5 על פני 2.5 אינץ' הוא נפח וביצועים. כונני 2.5 אינץ' הם יקרים יותר ובעלי נפחים קטנים יותר. במחיר של כונן 2.5 אינץ' בנפח מסוים אפשר לקנות כונן 3.5 אינץ' בנפח הכפול ממנו.

So- אז כפי שאמרתי, 7200RPM שבד"כ הם כונני ה-3.5 אינץ', אמנם צורכים יותר חשמל אבל הם ממש לא יקרים יותר. ההיפך הוא הנכון, הם משמעותית זולים יותר מכונני 5400RPM בגודל 2.5 אינץ'.

בקיצור, אם חשוב לך כ"כ שלא יהיה שנאי ו/או שהכונן יהיה פיזית קטן יותר, אז קח כונן 2.5 אינץ'. איזה ספציפית? זה לא ממש משנה, בגלל שהרוב הגדול של כונני 2.5 אינץ' פועלים במהירות 5400RPM ולכן הם איטיים יותר, וגם ככה מוגבלים למהירות המתאפשרת ע"י ממשק USB 2.0.

עריכה: אה! למחשב נייד, חשבתי שאתה רוצה הארדיסק נייד.

פורסם
  • מחבר

כן... אני מכיר את כל זה, אני מחפש דיסק 2.5" לתקוע בתוך נייד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים