עבור לתוכן

איזה סכנות יש בהשארת הספק פתוח ?

Featured Replies

פורסם

אני מתכנן פרויקט מודינג ורציתי לשאול איזה סכנות יש בהשארת הספק פתוח ? לצמצום הגודל הכוונה.

אם יש לי מאוורר 80 מקדימה אני יכול לוותר על המכסה ?

פורסם

הסכנה הראשית היא התחשמלות - כמובן...

דבר שני זה חשמל סטטי/השראות למיניהם אז תקפיד להשאיר חלק מהמתכת שתפריד אותו ללוח אם

דבר שלישי שתהיה סיקולצית אוויר בסופו של דבר בכדי שלא יהיה אוויר עומד בספק - יגרום לבלאי מואץ...

פורסם

הקופסא של הספק גם משמש ככלוב שמפחית את הקרינה האלקטרומגנטית מהסלילים בספק.

לא רצוי לעבוד עם ספק "ערום".

פורסם
  • מחבר

אוקיי, יש דרך להקטין את המכסה בלי לפגוע בביצועי הספק (וללא סכנות לשאר הרכיבים כמובן) או לחלופין סדרת ספקים קטנה מהרגיל ?

לא חשוב שהעצמה תהיה גדולה מדי, משהו לHTPC סטנדרטי עם כרטיס לא חזק במיוחד והארדיסק אחד, אולי כמה לדים גם.

פורסם

תלך לנגריה/פחחיה משהו בסגנון - ותתכנן קופסה בגודל הרצוי - עם זה מעץ אז תצפה בנייר אלומיניום...

פורסם

ל- liav25

ליאור בתשובתו הראשונה ו-GIMEL תמצתו מדוע אין לגעת במבנה הספק.

אם אתה מעוניין בספק קטן מימדים יש ספקים בתצורה קטנה יותר TFX שיכול לענות על צרכיך, אך יש להתאימו למארז מבחינה מכנית שכן אין הוא יכול להתפס מכנית בחורים הקיימים עתה במארז, ויש להכין פנל מתאם בין המארז הנוכחי שמיועד לספק PSII לזה של ה- TFX.

מכיוןן שלא ציינת את תצורת המערכת קשה להמליץ על ספק מתאים, אך ס"כ TFX מגיע עד להספק של כ- 300W.

צביקה

פורסם
  • מחבר

ל- liav25

ליאור בתשובתו הראשונה ו-GIMEL תמצתו מדוע אין לגעת במבנה הספק.

אם אתה מעוניין בספק קטן מימדים יש ספקים בתצורה קטנה יותר TFX שיכול לענות על צרכיך, אך יש להתאימו למארז מבחינה מכנית שכן אין הוא יכול להתפס מכנית בחורים הקיימים עתה במארז, ויש להכין פנל מתאם בין המארז הנוכחי שמיועד לספק PSII לזה של ה- TFX.

מכיוןן שלא ציינת את תצורת המערכת קשה להמליץ על ספק מתאים, אך ס"כ TFX מגיע עד להספק של כ- 300W.

צביקה

תודה צביקה ותודה לכולם.

כן כנראה שיספיקו לי 300W כי אני מתכנן מע' שתהיה בנויה מצורב DVD, לוח S775, מעבד פנטיום D וHDD אחד.

אולי אוסיף כרטיס מסך אבל אחד שישמש רק לסרטי HD, משהו בסגנון 4550 או משהו כזה.

פורסם

ליאב

300W יספיקו לך ואם אני לא טועה יש ספקים ATX מוקטנים סטנדרטים שצריך לחפש.בדרך כלל תמצא אותם במארזי מיני מאד מאד זולים ויחודים.המארז עצמו קטן

והספק מוקטן יחד איתו.בדרך כלל זה הולך בחבילות המבצעים של מחשבי תחתית.חפש מבצעים ובדוק אם אפשר לקנות רק את המארז.אם

לא לך על מה שהמליצו לך פה החברים.אבל כאחד שעוסק חובבני באלקטרוניקה

אני ממליץ לך לא להשאיר ספק פתוח בגלל סיכון התחשמלות וחשמל סטטי לרכיבי המחשב.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים