עבור לתוכן

מחשב נייד שמחזיק סוללה בין 4 ל6 שעות? הייתכן?

Featured Replies

פורסם

על מה הדיון בעצם?

כל מה שאומרים לך אתה מתנגד וטוען ההפיך. מה אתה מנסה להשיג בדיון הזה?

פורסם
  • מחבר

אני לא מתנגד. ומה שאומרים לי, אומרים מבלי לדעת בוודאות אלא מניסיון של כמה מחשבים ניידים. גם אני מכיר ויודע כי נייד אמור להחזיק בין שעה וחצי ל 3. וכאן בא הדיון שבו אני שואל : איך יתכן כי סוללה של 6 תאים מחזיקה 5 שעות לפחות?

מה שאמרו כאן זה למעשה דברים אלמנטריים שאני חשבתי עליהם מזמן. לא סתם פתחתי את הנושא הזה.

פורסם

אז אמרו לך זה תלוי בשימושים בתוכנות ובהגדרות

אם אתה ראית מחשב שאמור לעבוד שעתיים עובד שש שעות בוא תספר לנו אתה איך זה קרה. איך אנשים כאן יסבירו לך משהו שרק אתה ראית

פורסם
  • מחבר

אז אמרו לך זה תלוי בשימושים בתוכנות ובהגדרות

אם אתה ראית מחשב שאמור לעבוד שעתיים עובד שש שעות בוא תספר לנו אתה איך זה קרה. איך אנשים כאן יסבירו לך משהו שרק אתה ראית

ואווו אז הסברתי שזה לא קשור לשימושים מכיוון ששימוש באינטרנט ובאופיס בלבד לא אמור להגיע ל6 שעות סוללה!

:kopfpatsch:

אני אספר לכם איך זה קרה!!?? אני שואל איך זה קרה! :kopfpatsch:

לדוגמא:

IBM T61 מחזיר 6 שעות בקלות.

TOSHIBA (לא זוכר דגם) עם כרטיס חיצוני(לא מובנה בלוח אם) עם מעבד T5XX מחזיק 6 שעות בכיף... איך? לא יודע!

פורסם

מי אמר לך שנייד אמור להחזיק בין שעה וחצי לשלוש?

הנה נתונים רשמיים מהמסמך של לנובו (שאני מביא אותם כדוגמה, פשוט כי יש לי גישה נוחה למסמך זה):

T60 עם Core Duo וכרטיס מסך Intel:

6-cell: up to 6.0 hr; opt 9-cell: up to 9.0 hr

T60p עם Core 2 Duo וכרטיס מסך זולל אנרגיה של ATI:

9-cell: up to 6.3 hr; 9-cell plus Ultrabay battery: up to 7.8 hr

T61 עם כרטיס מסך של Intel:

6-cell: up to 5.7 hr; 9-cell: up to 8.6 hr; 9-cell plus Ultrabay battery: up to 10.1 hr

T61 רחב עם כרטיס מסך NVIDIA:

4-cell: up to 2.5 hr; 6-cell: up to 3.8 hr;

אם לחבר שלך יש כרטיס מסך מובנה, אז המספרים שהוא מקבל הם הגיוניים.

אני עם T60 שיש לו T7200, כרטיס של Intel ומסך 1400X1050 (לא IPS) יכולתי לקבל כ-6 שעות ומעלה עם סוללת 9 תאים בקלות כשהיא הייתה חדשה, וזה עם מסך במקסימום בהירות. שים לב שכברירת מחדל, המחשבים האלה של לנובו לא מגיעים לבהירות מסך מלאה כשהם על סוללה, אלא אם כן אתה משנה הגדרה ב-BIOS (מה שאני תמיד עושה). עם סוללת 6 תאים חדשה אני יכול לקבל עד 4 שעות עם מסך בבהירות מלאה.

פורסם
  • מחבר

אוקי, תודה על המידע.

ועכשיו השאלה הנשאלת היא:

איך מחשב של לנובו מחזיק סוללה של 6 תאים עד 6 שעות?

ומחשב אחר לא? האם יש משהו שעשו לנובו שצורך פחות סוללה משמעותית? האם ברוב המחשבים שעובדים שעתיים- שלוש שעות עם סוללה של 6 תאים , יש משהו שצורך המון סוללה?

תודה לעונים.

פורסם

99 אחוז שחבר שלך עבד עליך.. טוב לא עבד עליך אבל מייפה את הדברים.. שמע כולם אומרים שהסוללה שלהם מחזיקה 6 שעות -0 בלי לראות בפועל לא הייתי מאמין

יש לי את ה T61 עם מעבד 2.5GHz T9300 ועם NVIDIA Quadro 140M ועשיתי קצת בדיקות לסוללה שלו עוד כשהיא הייתה טרייה (לא שעכשיו היא לא.. כולה כמה חודשים), קיצור זה הדוגמה שהכי קרובה למחשב שאתה מדבר עליו.

על הגדרות Maximum Performance ובהירות מסך מלאה בביוס המחשב עובד שעתיים - שעתיים ועשרים (תלוי אם אתה רואה עליו סרט, מוריד את בהירות המסך בwindows, בכל מקרה זה 20 דקות לפה ולשם, לא יותר).

על הגדרות Balanced או מקסימום סוללה (לא זוכר איך קוראים לזה) ועל בהירות הכי נמוכה (שאגב אי אפשר לעבוד איתה גם בחושך מוחלט) המחשב החזיק 4 ורבע שעות (כשהוא בIdle בדסקטופ, הWiFi מופעל ולא עושים איתו כלום ממש).

ואגב, גם בדקתי אותו באותו מצב כאשר המסך סגור והוא החזיק רק רבע שעה יותר..

כל זה עם סוללת 6 תאים על Windows 2000, בXP\Vista זה רק הולך ויורד.

פורסם

כן רק ש:

יש לי את ה T61 עם מעבד 2.5GHz T9300 ועם NVIDIA Quadro 140M

וכנראה גם יש לך מסך WXGA+. עם כרטיס מסך מובנה של אינטל, מסך WXGA (רזולוציה נמוכה יותר) ומעבד יותר חסכוני (למשל ה-T7250), אפשר בהחלט לקבל 50% יותר זמן סוללה.

פורסם

האמת שאני לא מסתדר עם רזולוציות גבוהות, יש לי מסך WXGA

אבל כן, המעבד והכרטיס מסך בהחלט גורם משמעותי.. אבל מצד שני - אנחנו עדיין לא יודעים את המפרט של המחשב שמחזיק 6 שעות..

וכאשר בדקתי את הסוללה ב Balanced Performance התדר של המעבד ירד ל 800MHz ככה ש50% יותר זמן סוללה נשמע לי יותר מדי.. הייתי הולך על 30% אולי.

פורסם

אמרתי 50% בגלל השילוב של כרטיס המסך והמעבד. מה שהופך את המעבד לזולל אנרגיה זה פחות התדר, ויותר זיכרון המטמון (ל-T9XXX יש 6MB, בעוד של-T7XXX יש 2-4MB ול-T8XXX יש 3MB).

פורסם
  • מחבר

ד.א. לא עבדו עלי, ישבתי איתו בשיעור, 3 שעות המחשב עבד רצוף ונשאר עוד 60 ומשהו %.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים