עבור לתוכן

האם הספק ENERMAX LIBERTY 500W יחזיק את המפרט שלי ?

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם :hi:

השאלה הזו באה לשאול את בעלי הניסיון וכן בעלי הידע הטכני בלבד (מכיוון שכל הציטוטים בפורום זה יעברו לבית המשפט בתביעה כנגד חנות מסויימת שלא אנקוב בשמה)

- השאלה בכותרת...

המפרט הוא כדלהלן:

מארז:

NZXT Lexa Blackline (Moded)

מאווררים למארז (5):

SilverStone SST-FM121 120MM ADJ Fan Silver Panel

תאורה למארז:

Sunbeam Dual Cathode Blue light

ספק:

Gigabyte Odin GT 800W Software Controllable SLI Certified PSU

מעבד:

INTEL Q6600 2.4GHZ @ 3.4GHZ

קירור למעבד:

SUNBEAM Tuniq Tower 120 CPU Cooler

לוח אם:

ASUS Maximus Formula

כרטיס מסך:

INNOVISION Geforce 8800GTS 512MB DDR3 PCI-E

זכרונות:

OCZ DDR2 Reaper 4048MB (2GBx2) Dual Channel 1066MHZ CL5

כונן קשיח ראשי:

WD 150GB 10000 RPM Raptor Sata

כונן קשיח משני:

WESTERN DIGITAL 1TB 7200RPM 16MB SATA2

צורב:

LG GSA-H30N Multi DVD-Recorder Black

מקלדת + עכבר:

LOGITECH Wireless Cordless Desktop MX 5000 Laser

עכבר:

Razer Lachesis

מצלמת אינטרנט:

LOGITECH QuickCam Orbit MP

מבקש לענות ברצינות ולא לבצע/לערוך שינויים בהודעות שלכם

כמו כן אשמח לרקע הטכני של כל העונה לשאלה.

תודה.

פורסם

תשמע, אולי אין לי ממש רקע טכני ואני בסך הכל עדיין תלמיד, אבל אני יודע שאת המערכת הזאת הספק הזה יחזיק.

המעבד אמור לצרוך בסביבות 120W אחרי הOC, ואולי פחות.

הכרטיס מסך (8800GTS, אני מקווה ששמת לב לזה ולא התכוונת למה שכתוב במפרט שלך בצד) לא צורך יותר מ150W, וגם זה בהגזמה.

שאר הרכיבים לא צרכנים גדולים של אנרגיה, ככה שבוא נגיד שכולם ביחד צורכים גג 100W (סתם הנחה תיאורטית, בפועל זה פחות), הכל ביחד יוצא לך פה הרבה פחות מ500W הספק. גם מבחינת הזרם, הספק הזה מספק מספיק אמפרים בשביל המערכת זאת.

מקווה שזה עזר, ואם לא, חכה לתגובה ממישהו אחר.

בכל מקרה, אני בטוח שהספק יחזיק.

פורסם

כמו שתראה פה, המעבד יצרוך הרבה יותר מ 130 וואט לאחר OC, רק הקפיצה בין Q6600 במאמץ לבין Q6600 באוברקלוק במאמץ היא כ140 ווט, זה מעבר למה שהוא מושך במאמץ ללא אוברקלוק.

power-2.png

פורסם

וואו, לזה לא ציפיתי. קשה לי להאמין.

בכל מקרה, זה תלוי במערכת שבה השתמשו... אשמח לדעת אם יש לך מידע.

פורסם

בכל מקרה ל500W המערכת לא תגיע

800W זאת בכלל הגזמה..

פורסם

מדובר במערכת עם 8800GTX ב IDLE והמעבד ב BURN

http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/display/core2quad-q9300_13.html#sect0

לגבי ה 500 או לא. מה שחשוב זה קודם כל מה הספק מסוגל לתת על ה 12 וולט. הליברטי 500 מסוגל לתת 32 אמפר על ה 12 וולט, רק לשם השוואה הפרו 525 מסוגל לתת 40. הסיסוניק ET500 מסוגל לתת 34. הקורסאייר VX550 41 אמפר. כמובן, זה בתנאי שהוא פנוי שכן גם ה 5 וולט וה 3.3 לוקחים חלק מה 500 שכולל את כולם.

אם ניקח את ההפרש בין המערכת עם ה 6600 בלי OC במאמץ למערכת 6600 עם OC במאמץ, ההבדל הוא כ 145 וואט שנובע בעיקר מהמעבד. אם בלי OC ה TDP שלו הוא 95W ונניח שהוא צורך אותם בלי OC ב BURN נקבל שב OC רק המעבד לוקח כ 240 וואט או 20 אמפר. 8800GTS לוקח במאמץ כ 100 וואט או כ 8 אמפר מה שאומר שרק כרטיס המסך והמעבד כששניהם במאמץ מלא יכולים להגיע ל 28 אמפר שזה קרוב (מדי לטעמי) למה שהספק יכול לתת על ה 12 וולט. בטח אם לוקחים בחשבון שעם הזמן הקבלים האלקטרוליטיים מתיישנים ויכולות הספק דועכות.

פורסם

תראה לי הציעו ספק של SS , 500W למערכת עם 4870 . Q6600 , ועוד כל השטויות מסביב .

פורסם

אפשר לדעת מה מטרת הדיון הזה? הציעו לך את הספק והוא לא מחזיק? אמרו לך לקנות משהו יקר יותר כי הווא לא מחזיק לדבריהם? מה אתה רוצה לעשות?

פורסם
  • מחבר

אשמח להסביר למה.

קניתי את הספק המדובר מחנות מסויימת לפני כשנתיים (הפרטים המתוארים הם נכונים לערך - קיצרתי)

אחרי כמה חודשים עשה בעיות - אימתתי - שלחתי לתיקון - החליפו

אחרי כשנה החלו בעיות נוספות - נשלח לתיקון - חזר כ"תקין"

הבעיות המשיכו לחילופין עד שנמאס ופניתי אל החנות ולאחר מכן היה צורך לערב גם את האחראי - מנכ"ל החברה אשר החליט לשנות את הבעיה ל"חוסר תאימות הספק" למערכת - קניתי את המחשב החדש אשר מצוין במפרט בהודעה הראשונה...

הפלא ופלא התקלה חזרה גם על המחשב החדש.

שלחתי למעבדת חנות נועה מחשבים ששם בוודאות אימתו את התקלה על הספק - נשלח כל המחשב לחנות המסוימת - טכנאי המעבדה טען שההגדרות בביוס לא היו תקינות ??? איפס חזרה והחזיר את המחשב - המחשב כמובן המשיך לעשות בעיות... כאן נשבר הקש האחרון והחלטתי לקנות ספק חדש מחו"ל GIGABYTE ODIN GT 850W וכמובן עד עצם היום הזה אין בעיות וכן נקנה גם לאחר מכן ה- 9800GX2 וזהו המפרט העדכני (שמופיע בצד)

בין לבין פניתי לאמון הציבור שיתקנו את העוול אך ממנכ"ל החנות בחר שלא לענות כמה וכמה פעמים... ומאמון הציבור המליצו לגשת לתביעה.

עשיתי חישובים והגשתי את התביעה (לפרטים על התביעה אם זה מעניין אשמח לפרט בפרטי)...

המנכ"ל הגיב בכתב תביעה שאני שקרן/המצאתי דברים/ומעוניין להתעשר על חשבונו/הספק לא מסוגל להפעיל את המערכת החדש/וכן מעוניין בהחזר הוצאות בית משפט... ???

במקביל פניתי לאנרמקס - ושוב הפלא ופלא הספק אכן אמור להחזיק...

המשפט נקבע לאפריל - עד אז צריך לאסוף עוד הוכחות...

אשמח לעזרה מטכנאים בעלי תעודת הסמכה (אם קיים כזה)

פורסם

אני חושב שלא אמורה להיות בעיה והוא צריך להחזיק יפה. בכל אופן, לא מבין מה זה משנה - ברגע שאתה רוצה לקנות מפרט מסוים עם ספק מסוים על החנות להגיד לך אם זה מחזיק או לא, ואם הם אינם יודעים אז אפשר לראות זאת בבדיקות שאמורים לעשות. כל חנות נורמאלית עושה משהו כמו 24 שעות רצופות של בדיקות מאמץ ואז אפשר לראות די בקלות (המחשב פשוט ירסטט) אם משהו לא תקין או שזה פשוט ספק שלא מחזיק - אבל לא מוציאים מחשב שהספק יכול להיות שלא מחזיק אלא אם כן לחנות לא אכפת מסיבה כזו או אחרת.

פורסם

כמו שתראה פה, המעבד יצרוך הרבה יותר מ 130 וואט לאחר OC, רק הקפיצה בין Q6600 במאמץ לבין Q6600 באוברקלוק במאמץ היא כ140 ווט, זה מעבר למה שהוא מושך במאמץ ללא אוברקלוק.

הבדיקה הזאת לא הגיונית

בטח לא על Q6600 G0

גם ההנחה שגם ה8800 וגם הQ6600 יהיו במאמץ מלא בו זמנית לא הגיונית

וגם זה לא משקף REAL LIFE כי שום תוכנה לא תאמץ ??????4 מעבדים כמו שתוכנות TORTURE עושות

http://www.anandtech.com/cpuchipsets/intel/showdoc.aspx?i=3066&p=4

זה כבר הרבה יותר הגיוני

פורסם

זה מאוד הגיוני. כנס לכל מחשבון הספק רציני, שים את ה 6600 באוברקלוק עם מתח מתאים ותראה שתעבור את ה 200 וואט בלי בעיה. גם G0.

כמו כן, במבחן שהבאתי ה PRIME מאמץ את כל הליבות בעוד שהמדיה אנקודר 9 ממש לא כמו שתראה פה:

The Windows Media Encoder 9 benchmark tests continue to have us scratching our heads, as it does not show any real benefit to quad core processing, and even entails a small penalty compared to same-speed Core 2 Duo models. We ran this benchmark test multiple times, looking for any reason for the discrepancy, but our only clue was the haphazard CPU utilization using Windows Media Encoder 9 under this particular test scenario. Usually, the quad cores showed high and smooth usage during video encoding, but in this case, it was all over the map, and suggested that WME (at least under these conditions and with this video file) is not fully optimized for quad core execution

.

http://www.sharkyextreme.com/hardware/cpu/article.php/3261_3652811__7

במבחן שלך המעבד רק ב 3.33, במבחן השני הוא ב 3.6 ובשביל זה צריך להעלות את המתח.

לגבי מאמץ של כל הליבות וכרטיס המסך. כמו שאמרתי הסיכוי נמוך, אם כי היום יש כבר משחקים שמתקרבים לזה. ראה GTA IV למשל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים