עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

נייד לסטודנט - עד 5K

Featured Replies

פורסם

אני סטודנט, מחפש מחשב בעיקר לאינטרנט/עבודות/תכנות פרוייקטים בסדר גודל קטן-בינוני, ואולי מניפולציות כבדות על בסיס נתונים גדול יחסית אחת לחודש.

המחשב יריץ לינוקס (כך שלמשל דגמים שיש בהם אופציה ללינוקס "מהקופסא" מקבלים פלוס קטן - לא כי אני כולך לקנות אחד כזה, אלא כי זה מבטיח זמינות דריברים מלאים לכל החומרה), לעיתים נדירות חלונות מתוך מכונה וירטואלית (תואם VMware) ומעט משחקים ישנים יחסית (diablo2/civilization 4 על wine).

זמינות גבוהה לחשמל בדרך כלל - אבל בהחלט תתכן הרצאה של שעתיים בהן אני ראצה להפעיל אותו ברצף בלי חיבור לחשמל ובלי לדאוג לבטרייה (כמובן עם טעינה מראש).

הולך להיות על הגב שלי 5 ימים בשבוע (לכן יש שאיפה לעמידות ולמינימום משקל) ומצד שני גם הולך לשמש בתור המחשב הראשי במהלך הזמן הזה (ולכן מסך פחות מ-13" לא בא בחשבון, ואני אפילו שוקל 15" על חשבון עוד 300 גרם).

מבחינת עלות - חשבתי להשקיע עד 5K, אם תגידו שלאור ההגדרות האלו שווה היום לשים קצת יותר על דגם ספציפי - אפשר לשקול (אבל אני אשמח לקבל פירוט למה שווה לחרוג בשבילו). מצד שני - אין סיבה לרוץ למחשב ב-5K אם יש משהו ב-3.5K שיעשה את העבודה ולא יהיה צורך להחליף אותו בעוד שנתיים.

כיוונו אותי לסדרות vostro/latitude של dell, ה-vostro 1310/1510 נראים טוב על הנייר פרט לבעיית התחממות שהבנתי שיש ל-nVidia 8400go שמגיע עם הדגמים שבדקתי - עד כמה הבעייה הזו קיימת/משמעותית? מעבר לזה ניסיתי לבחון דגמים של lenovo אבל די הלכתי לאיבוד בין הסדרות, דגמים ותתי הדגמים השונים.

המלצות/תובנות יתקבלו בברכה!

פורסם

ה-Vostro 1310/1510 יכולים להגיע גם ללא הכרטיס של nVidia, שבלאו הכי אין לך צורך בו.

http://www.notebookclub.co.il/cat-DELL+Vostro+1310.htm

http://www.notebookclub.co.il/prod-dell-vostro-1510.htm

מבחינת Lenovo, סדרת ה-SL היא טובה ובתקציב שלך (SL300/SL400/SL500), כאשר ההבדל הוא בגודל המסך (13/14/15).

באופן אישי, הייתי הולך על מחשב 14" או 13". ההבדל בין 13" ל-15" הוא לא 300 גרם, אלא משהו כמו 500-600, ואולי יותר. זה גם מחשב יותר גדול ומסורבל. אין סיבה ללכת על מחשב 15.4" שבכל מקרה נותן את אותה הרזולוציה ואותו שטח העבודה כמו מסך 14.1" ו-13.3".

סדרות ה-Latitude של DELL וה-T של Lenovo תהיינה מחוץ לתקציב שלך, באופן משמעותי (אלא אם כן מדובר בדגמים מדור ישן).

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה.

זה פחות או יותר מצמצם את הבחירה לשני מועמדים -

vostro1310 בקונפיגורציה הזו -

http://www.notebookclub.co.il/prod-dell-vostro-1310.htm

SL400 בקונפיגורציה הזו -

http://www.qsys.co.il/Product.asp?Pid=274389U&Cat2Cat1ID=10&Cat2ID=31&aff=WiseBuy〈=HE

מבחינת המשקל והמימדים יש יתרון ל-vostro, אבל אני משלם על זה במסך קטן יותר.

דיסק קשיח של 250 ג'יגה (5400rpm) ללנובו אל מול 160 (7200rpm) אצל הדל. 160 ג'יגה יספיקו בהחלט - השאלה היא עד כמה המדד של 5400/7200 rpm משמעותי - אם בכלל?

באס - 1066/800mhz "לטובת" הלנובו. גם כאן עד כמה זה משמעותי בהינתן שבשני המקרים הזכרון הוא DDR2 במהירות 667mhz ?

בלנובו מעבד מסדרת P ש(אם אני מבין נכון) אמור להיות חסכוני יותר בחשמל - גם כאן - האם אני ארגיש את ההבדל? ובאופן כללי - האם משמעותי (מבחינתי) להעדיף מעבדים מסדרות ה-8XXX על פני 5XXX? - לשני הדגמים הנ"ל יש גרסאות עם מעבדים משתי הסדרות.

פורסם

בשל ההבדלים במעבד ובדיסק, ה-SL400 יהיה מהיר יותר במשימות חישוביות, בעוד שה-1310 יהיה מהיר יותר במשימות שדורשות גישה תכופה לדיסק (קמפול פרוייקטים מרובי קבצים, גישה למסמכים / בסיסי נתונים גדולים, וכדומה. נראה שאולי לשימושיך ה-Vostro יהיה עדיף.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.