עבור לתוכן

אין מסך 20" 4:3 איכותי?

Featured Replies

פורסם

היי. אני מתעניין במסך 20" לא רחב. TN אני לא רוצה כמובן ,אז מה שנשאר זה כמה דגמים בודדים עם פאנל S-IPS (למעשה מה שיש במלאים זה רק L2000CP של LG או DELL 2007fp).

הייתי הולך על הדל אבל קראתי כמה ביקורות שהרתיעו אותי ובמיוחד זאת של דורי:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=351559.0

הוא כותב שם שהוא רק מזיז את הראש והמסך הופך לסגול (!),ושעדיף כבר מסך TN.....

שימו לב שגם QTTP כותב בת'רד הזה שההילה הסגולה במסך הזה חזקה ומציקה יותר מכל מסך IPS שיצא לו לראות.

אני מתכוון לעבוד חלק מהזמן דווקא על רקע שחור ולכן זה מטריד אותי מאד. ייתכן שה LG סובל מאותה בעייה שכן זאת בעייה כללית במסכי IPS.

היום יש לי שני מסכי 19" עם פאנל VA ורואים בהם מצויין על רקע שחור וגם על לבן. חבל שאני לא מוצא מסכי 20" לא רחבים עם פאנל כזה.

האם אני דואג לחינם? המסך יהיה בדיוק מולי כך שזויות הצפיה לא יהיו קצוניות...ואולי עדיף כבר את ה LG L2000CP ?....

אודה למי שיענה מנסיונו.

פורסם

רואים את הגוון הסגול רק אם אתה יושב בחשיכה מוחלטת דבר שלא מומלץ בכל מקרה.

אם זה מדאיג אותך תבדוק אם אתה יכול להזמין את גרסת הPVA שלא סובלת מה"בעייה" הזו.

היתרון של ה LG הוא במחיר. אם אתה לא עורך גרפי והכניסות הנוספות של הדל לא מעניינות אותך אז הLG יהיה יותר משתלם.

פורסם

המסך 2007FP הוא מסך מצוין, בין אם מדובר ב-PVA ובין אם ב-IPS.

ההילה הסגולה היא חזקה מכל מסך IPS שראיתי, אבל משום זה לא באמת מפריע, אלא אם כן מתרכזים בזה. ציינתי זאת בדיון שקישרת אליו כדי להבהיר שההילה החזקה (ביחס ל-WFP הרחב) אינה תקלה כלשהי, אלא מצב רגיל ל-FP הלא רחב.

מכאו ולהגיד שמסך TN עדיף הדרך רחוקה. בחודשים האחרונים, ה-2007FP הוא המסך הראשי שלי ואני מאוד נהנה מהשימוש בו.

לגבי גרסת PVA, לא התנסיתי איתה, אז איני יודע עד כמה היעלמות ההילה הסגולה תפצה על המגרעות הקטנות של PVA לעומת IPS (זוויות צפיה קצת פחות טובות, היבלעות גוונים כהים במרכז המסך).

אגב, מי אמר לך שיש לו 2007FP במלאי? כבר כמה חודשים שקשה מאוד, מאוד למצוא אחד כזה.

פורסם

ראה מיני-סקירה שלי של ה-DELL2007FP המעולה.

אני עובד איתו כבר שנתיים (ראה מפרט) וכך גם כל המהנדסים והמנהלים אצלי בחברה - ממסכי ה-LCD הטובים והמשובחים שיש כיום, בעיקר בעבודה ממושכת מול טקסט.

אני עובד תמיד עם רקע שחור אחיד שדווקא נותן לטעמי את התוצאות החדות והטובות ביותר עם מינימום עייפות לעיניים לאורך זמן.

הרקע הסגול הוא "מחלה" של כל מסכי ה-IPS (כמעט לא קיים ב-2407WFP שלי שמבוסס VA למשל) ובולט יותר באמת בצפיה בסצנות חשוכות בחדר חשוך לחלוטין ומזוית גדולה. פאנל TN במצב כזה היה מראה לך תמונה שטופה לחלוטין מצבעים עם ניגודיות כה עלובה שלא תוכל בכלל להבחין מה קורה בסרט.

אני אישית ממליץ על ה-DELL בחום, אם כי לסרטים עדיף פורמט רחב ולא 4:3 (בניגוד לעבודה ממושכת עם טקסט).

פורסם

גם לי יש DELL2007fp ואני סופר מרוצה בסרטים, משחקים וכמובן בטקסט.

פורסם
  • מחבר

תודה לכולכם.למעשה אני עדיין מתלבט בין מסך 20" לא רחב למסך 24",אז אמשיך את הדיון:

1.

הרקע הסגול הוא "מחלה" של כל מסכי ה-IPS (כמעט לא קיים ב-2407WFP שלי שמבוסס VA למשל) ובולט יותר באמת בצפיה בסצנות חשוכות בחדר חשוך לחלוטין ומזוית גדולה.

אבל דורון כותב:

הזווית צפיה שלו נוראית, אני רואה סרט, וטיפה זז הצידה עם הראש וישר הזליגות אור וההילה הסגולה הזאת מכסה את כל המסך ואי אפשר לראות כלום (תחשבו שאתם רואים סרט חשוך ב16:9, הכל נהיה סגול).

תמיד אמרו שלא כדאי לקחת TN כי מספיק שמזיזים את הראש והצבעים משתנים, אבל כאן זה יותר גרוע, אני קם כל כמה זמן לכוון את המסך, כי אם אני זז פשוט יש את ההילה הסגולה הבוהקת וזה מציק בעיניים

כלומר הוא מדבר לא רק על צפיה בחדר חשוך לחלוטין ומזוית גדולה....

2.

ההילה הסגולה היא חזקה מכל מסך IPS שראיתי,

אז לא עדיף כבר ה LG?...

3.

אגב, מי אמר לך שיש לו 2007FP במלאי? כבר כמה חודשים שקשה מאוד, מאוד למצוא אחד כזה.

זמין במלאי בפנדה ונקסטופ.

4.

אם זה מדאיג אותך תבדוק אם אתה יכול להזמין את גרסת הPVA שלא סובלת מה"בעייה" הזו.

בנקסטופ יעקב אומר שיש לו רק S-IPS בדגם הזה,בפנדה לא שאלתי.בכל אופן,ממה שזכור לי משנה שעברה,אי אפשר לבחור את הפאנל בדגם הזה ואתה לא יודע מה קיבלת עד שאתה לא בודק את המסך פיזית אצלך.

5.ועוד שאלה למי שיודע: האם במסכי A-TW-IPS, כמו של NEC למשל,(לא שיש לי תקציב לאחד כזה),עדיין קיימת תופעת ההילה הסגולה?

פורסם

זה לא מדויק שחייבים חדר חשוך לחלוטין כדי לראות את זה, רואים את זה טוב גם בחדר מואר, לפחות בדגם הזה. הנקודה היא שזה לא מפריע, אלא אם אתה מחליט שזה יפריע לך.

הזווית צפיה שלו נוראית, אני רואה סרט, וטיפה זז הצידה עם הראש וישר הזליגות אור וההילה הסגולה הזאת מכסה את כל המסך ואי אפשר לראות כלום (תחשבו שאתם רואים סרט חשוך ב16:9, הכל נהיה סגול).

הבחור מגזים בטירוף.

אז לא עדיף כבר ה LG?...

לא ראיתי את ה-LG. לא מן הנמנע ששניהם משתמשים באותו פאנל, ותהיינה בהם אותן תופעות. אבל גם לא מן הנמנע שלא.

בנקסטופ יעקב אומר שיש לו רק S-IPS בדגם הזה,בפנדה לא שאלתי.בכל אופן,ממה שזכור לי משנה שעברה,אי אפשר לבחור את הפאנל בדגם הזה ואתה לא יודע מה קיבלת עד שאתה לא בודק את המסך פיזית אצלך.

זה לא מדויק - מספיק להסתכל במספר הסידורי ולראות אם נגמר ב-S או ב-L (הראשון הוא PVA, השני IPS). המספר הסידורי תמיד רשום על הקרטון של המסך, כך שאפילו לא צריך לפתוח אותו.

מה שנכון שכשמזמינים מסך (בתור לקוח קצה), לא יודעים מה יגיע. אבל אם הוא פיזית במלאי, אין בעיה לבדוק. אני גם יודע שנקסטופ באמת מזמינים רק IPS (לפחות בעבר נהגו כך). כנראה ליבואנים יש דרך לבחור מסכים ממלאי שמכיל רק פאנל מסוים.

פורסם

מה לגבי HP LP2065? ע"פ הדיון הזה: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=340811.0 אם לא אכפת לי מהחיבורים, הוא אפילו עדיף על הדל והוא גם יותר זול. הוא מופיע באתר של נקסטופ, אבל הוא בכלל זמין בחנות? לא מצאתי אותו באף חנות אחרת.

פורסם

ה-HPL2065 אמור להיות מעולה, בעיקר באיכות טקסט ולא נופל מהדל.

צודקים קודמי שקבעו שניתן להבחין בשחורים-סגולים גם בחדר מואר אך בזוית צפיה גדולה בהרבה.

אם יש לך את התקציב, ה-24' הרחב מומלץ בחום ומתאים בהרבה לסרטים (גם מבחינת הפאנל).

פורסם

יש לי את המסך כמעט שנה, ואני יכול לסכם אותו בכך שהוא מסך מצוין, אבל לא לסרטים.

העובדה שהוא 4:3 גורמת להרבה שטח מת, מה שנהיה סגול בזמן הצפייה, ומה שבמיוחד נהיה סגול אלו הקטעים החשוכים בסרט, ולא רק בקטע המת.

ניסיתי כל מיני טכניקות כמו אור מאחורי המסך, אור בצד, אבל שום דבר לא עוזר.

לי עדיין קשה להתרגל לזה.

אם השימושים שלך הם כלליים, אז המסך נהדר, תכנות, גלישה, עריכת תמונות, משחקים (גם פה השחור נהיה קצת סגול אבל בקטנה, אין שום בעיה של לאג/ghost)

יצא לי כמה פעמים לראות סרט שהאור בחדר דלוק, ולהסתובב ברחבי החדר (נגיד לסדר את החדר ולראות הופעה)

כאשר מגיעים לזוית צרה הצבעים אומנם אינם מתהפכים, אבל הילה סגולה כהה (לא ממש כמו בצבע שחור) משתלטת על כל התמונה, וקשה לראות משהו.

אז כמו שאמרתי, אחלה מסך, לא יודע אם הייתי קונה אותו שוב כי אני רואה הרבה סרטים במחשב, אולי הייתי נוטה לכיוון ה24"

* הערה, למרות שזה המסך השני שלי, ואת הראשון נקסטופ הסכימו להחליף בגלל זליגת אור נוראית, אני חושש שגם המסך הזה לא תקין ב100%, אבל אין לי אפשרות לדעת עד שלא אראה עוד מסך (מצד שני, כבר ראיתי 2)

אז אולי חלק ממה שאני מתאר נובע בגלל זליגת אור, ולא בגלל הפאנל.

פורסם
  • מחבר

אני מתכוון לעבוד אמנם בחדר מואר,אך על רקע שחור,כפי שציינתי מקודם.לכן אני דואג שהמסך לא יציג לי פתאום רקע סגול במקום.

אמנם כפי שאני מבין מהת'רד הנוכחי,הרגישות לתופעה היא סובייקטיבית,אך אפילו במסכי TN אין תופעה כזאת.לאחייני יש מסך 20" רחב של סמסונג 206BW שהוא TN,וכשאני יושב מולו,הצבעים לא משתנים (אני מניח,כמובן,שבזויות קיצוניות אי אפשר יהיה לראות כלום במסך כזה,וכל התמונה תהפוך למטושטשת ,כפי שראיתי במאמרים של ארז ורבר).

בכל אופן,לשימושי,אותם אפרט בהמשך,המסך יהיה בדיוק מולי ובחדר מואר,אך לעתים קרובות מאוד על רקע שחור.כך שאני עדיין לא בטוח עם TN לא עדיף.

בקשר ל HP המדובר,אזי רק נקסטופ מייבאים אותו,וכרגע אין במלאי-צריך להמתין למשלוח הבא,ואין לי מושג מתי זה יקרה.

ה- LG כנראה לא מציאה גדולה,אם הדגם הנוכחי-L2000CP לא שופר באופן משמעותי לעומת קודמו-L2000C ,בגלל דיוק צבעים כה גרוע שבביקורת תהו אם לא מדובר בכלל במסך מקולקל :

Finally, the LG provides rather good results except for color quality. What we found on the model tested was so off, we wondered if it was defective.

(קרדיט ל orleans ו GetRich על הקישור).

עוד דבר,כמו שכתבתי,מעניין לדעת עם מסכים בעלי מקטב פולרי (פאנל A-TW-IPS),סובלים גם הם מבעיות היפוך צבעים שחור/סגול. מסכים אלו הם אמנם יקרים,אך לא הרבה מעבר למחיר של DELL 2408WFP שהוא אמנם 24", אך אם אתה מחליט (אני עדיין לא החלטתי..) שעדיף לך דווקא 20" לא רחב,זו יכולה להיות אופציה.

אם יש לך את התקציב, ה-24' הרחב מומלץ בחום ומתאים בהרבה לסרטים (גם מבחינת הפאנל).

אני מניח שאתה מדבר על ה DELL 2408WFP? (כי לך יש את ה 2407WFP).

אגב,השימוש שאני מתעתד לעשות במסכים הוא (אם מישהו תהה),מסחר בשוק ההון (כדי להפסיד את המליונים שאין לי :P).

כרגע יש לי שני מסכי 19",שזה סט שמתאים למתחילים,אך אם אצליח בעבודה זו (עוד לא התחלתי),אז אצטרך לשדרג לשטח כולל (מבחינת רזולוציות),גדול יותר.

הסיבה שאני מתעניין במסכים אחרים עוד לפני שעברתי את השלב הראשוני,הוא בגלל שהם הולכים ואוזלים...כבר היום קשה להשיג 2007FP,למשל.

שיקול נוסף מבחינתי,הוא קומבינצית המסכים שתהיה נוחה לי בלי שאצטרך להזיז את הראש יותר מדי,ויחד עם זה לקבל מספיק שטח,וכאן יש הרבה התלבטות:

למשל אפשרות אחת היא מסך 24" כשצמוד אליו מסך 20" רחב במצב פיבוט.כך לא צריך להזיז את הראש יותר מדי לצדדים.

אפשרות אחרת היא מסך 20" לא רחב שלידו שני מסכי20" רחבים אחד מעל השני (על עמוד מיוחד).כך מרויחים יותר שטח עבודה,אך צריך להזיז את הראש גם הצידה וגם למעלה....

פורסם

אני חושב שבמקרה כזה כדאי לך לקחת שני מסכי 20"

מסך 20" עולה 2000, ו24" עולה 3.5

אם תקח שניים, אולי גם תוכל לסדר לעצמך מחיר

פורסם

הכי טוב לבעלי תקציב לא מוגבל:

;D

מסך 30" רחב ובצדדיו שני 20" רגילים ב-portrait

זה באמת מתאים בול. הגובה הפיזי של 30" רחב קרוב עד כדי אפסילון לרוחב של 20" רגיל, גודל הנקודה כמעט זהה, והרזולוציה האופקית של ה-20" שווה לאנכית של ה-30" (1600 פיקסלים).

כמובן, צריך שני כרטיסי מסך בשביל זה, או אחד מיוחד שיודע להוציא פלט ליותר משני מסכים במקביל (כמו הכרטיסים של Matrox).

פורסם

מטורף!

אני רוצה כזה ;D ;D

למרות שאם לוקחים את זה ברצינות, לדל יש קצוות די רחבים, בטוח אפשר למצוא מסכים אחרים צרים יותר.

ואני גם חושב שעדיף מסך אחד גדול וזהו, או מקרן.

פורסם
  • מחבר

אני חושב שבמקרה כזה כדאי לך לקחת שני מסכי 20"

מסך 20" עולה 2000, ו24" עולה 3.5

אם תקח שניים, אולי גם תוכל לסדר לעצמך מחיר

דורון,זאת עדיין רזולוציה (שטח עבודה) לא מספיקה...אם תשים לב,כתבתי אפילו ש 24" + 20" זה לא מספיק ועדיף 3 של עשרים:

אפשרות אחרת היא מסך 20" לא רחב שלידו שני מסכי20" רחבים אחד מעל השני (על עמוד מיוחד).כך מרויחים יותר שטח עבודה

הבעיה במצב זה היא שצריך להזיז את הראש יותר מדי (גם הרבה לצדדים וגם למעלה ולמטה), וזה קשה לי...יש לי בעית גב קשה ואני יכול להסתכל בעיקר ישר ושמאלה,ועדיף כמה שפחות להזיז את הראש.

למעשה,כל קונפיגורציה שאני חושב עליה אני משווה לשני מסכי ה19" שיש לי כרגע,שאיתם יחסית נוח לי לעבוד.אני משתמש במדריך שבסטיקי ומקבל ששנים של 19" נותנים בערך 78 סנטימטר רוחב (לא כולל מסגרות).

24" + 20" רחב בפיבוט נותנים בערך 90 סנטימטר רוחב שזאת תוספת של 12 ס"מ (נו,אני יכול לחיות עם זה).

הכי טוב לבעלי תקציב לא מוגבל:

;D

מסך 30" רחב ובצדדיו שני 20" רגילים ב-portrait

זה באמת מתאים בול. הגובה הפיזי של 30" רחב קרוב עד כדי אפסילון לרוחב של 20" רגיל, גודל הנקודה כמעט זהה, והרזולוציה האופקית של ה-20" שווה לאנכית של ה-30" (1600 פיקסלים).

כמובן, צריך שני כרטיסי מסך בשביל זה, או אחד מיוחד שיודע להוציא פלט ליותר משני מסכים במקביל (כמו הכרטיסים של Matrox).

היי!.....תרגיע בנאדם!...תקציב לא מוגבל?...יש לי מחשב בן 5 שנים עם חריץ AGP שאני לא מחליף אותו בגלל התקציב שאני שומר למסכים.אם אתה חושב שאני עשיר,אתה ממש לא בכיוון.וממש לא צריך להיות מליונר כדי לעסוק בתחום.אם אתה מצליח לגרד עשרת אלפים דולר,אתה יכול (אם אתה מוכשר ומתמיד),לעשות משכורת קטנה בחודש.

ובקשר לקונפיגורציה שהצעת,היא תופסת כ 157 ס"מ רוחב (לא כולל מסגרות).זה יעשה לי נקע בצואר תוך שתי דקות :)

ואם כבר עסקינן בראש מסתובב כמו של הילדה מ"מגרש השדים" (ובתקציב פי מלאנת'לפים ממה שיש לי),אז הקונפיגורציה המומלצת ע"י איזו תתאים עוד יותר:

multi.jpg

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים