עבור לתוכן

בעיית חיבור ואיכות קליטה של כרטיס רשת אלחוטית (פרטים בפנים)

Featured Replies

פורסם

הפעלתי עד כה רשת אלחוטית מסוג G, אלא שבין הנתב למחשב הרלוונטי עומד לו בדד ממ"ד. המשמעות ברורה.

עד כה קיבלתי קצבי העברה נמוכים למדי ולכן החלטתי לשדרג את הרשת לתקן N:

רכשתי נתב של Linksys מדגם WRT350N שהנו נתב אלחוטי N, עם MIMO - כלומר 3 אנטנות.

לאחר מכן רכשתי כרטיס רשת PCI של Edimax מדגם 7728il שהנו כרטיס רשת אלחוטית גם שעובד על תקן N ו-MIMO.

עם כרטיס ה-G הישן שלי בחיבור לנתב הנוכחי, אני מגיע לאיכות קליטה של 70-78%.

התקנתי את כרטיס ה-N וכמובן את הדרייברים החדשים ביותר.

אני נתקל ב-2 תקלות:

1. אני מנסה להתחבר לרשת הביתית שלי (המוגנת באבטחה של WPA2), אך כל הזמן אני מקבל הודעה שהסיסמה שגויה. כמובן שאימתתי זאת מס' פעמים והסיסמה אינה שגויה.

2. איכות הקליטה עם כרטיס ה-N מגיעה לסביב ה-39%-40%.

אני לא מבין כיצד זה ייתכן. הרי כרטיס ה-N אמור לקלוט לכל הפחות כמו כרטיס ה-G לא?

שוחחתי עם התמיכה של Edimax בארץ והוא ביקש ממני להחליף את הכרטיס לכרטיס חדש. עשיתי כן היום והתנהגות הכרטיס החדש זהה.

האם מדובר בכרטיס תקול נוסף לדעתכם, או שמשהו שהיית צריך להגדיר לא הוגדר?

תודה על דעתכם.

אמיר.

פורסם

בקשר לבעיה הראשונה שלך אני לא יכול לעזור, כי אני נוטה

להאמין שהיא קשורה למערכת הפעלה, שים לב שיש לך את

העידכונים האחרונים למערכת הפעלה שלך וכן תמיכה ב-WPA2.

מעבר לזה באמת שאינני יודע.

בקשר לבעיה השניה, יש לך רשת אלחוטית עם התקנים

מעורבבים, משמע יש לך התקני N ו-G. במצב כזה הרשת

עובדת בהתקן האיטי יותר, משמע G. מעבר לפגיעה במהירות,

התדר משתנה ל-20Mhz (במקום 40Mhz) ובנוסף אין שימוש

בטכנולוגיית MIMO. (אלא אם כן הכרטיס רשת במחשב תומך

בזה ומותאם לנתב) ומכאן לשם מחקנו את כל היתרונות שנמצאים

ב-רשת אלחוטית בתקן N.

"However, the introduction of 802.11a/b/g clients into an 802.11n network will impact overall throughput rates for the network, and decrease aggregate throughput of the access points. This impact differs depending on which type of wireless client is introduced."

http://www.cisco.com/en/US/prod/collateral/wireless/ps5678/ps6973/ps8382/prod_brochure0900aecd806b8a92_ns767_Networking_Solutions_Brochure.html

המלצה שלי, נסה לעבוד ברשת אלחוטית N טהורה וספק

לנו את התוצאות קליטה מהמחשב.

פורסם
  • מחבר

בנוגע לבעיה הראשונה: מע' ההפעלה (Vista 32bit Ultimate) מעודכנת במקסימום הניתן, כך גם הדרייברים. הן הנתב והן הכרטיס תומכם ב-WPA2 ויתר על כן עם כרטיס ה-G הכל עובד חלק ומיידית. גם לי אין מושג למה...

נדמה לי שהנתב הספציפי הזה מסוגל לעבוד עם רשת מעורבת G+N ועדיין לתת ל-N את המקסימום.

בכל מקרה הגדרתי בנתב עבודה על רשת N בלבד, את ה-Radio Band הגדרתי ל- Wide 40MHz ואז הקליטה... ירדה... ל-34%.

מעבר לכל דבר קיימת הרי בכרטיס תמיכה לאחור ב-G, כך שלכאורה הוא אמור לכל הפחות לעבוד במהירות של אחיו הזקן קמעה, כרטיס ה-G מאותה משפחה, אך בפועל בכל קונפיגורציה שחשבתי עליה, הוא לא רק שאינו מהיר יותר וקולט טוב יותר כמצופה מכרטיס N, אלא אך איטי יותר!

מה החמצתי?

פורסם

קודם כל (וקצת מהסוף להתחלה), תגדיר את הנתב לעבודה ב20MHZ. בקליטה לא אידיאלית הביצועים של ה40MHZ נמוכים עד למחצית הביצועים של 20MHZ.

אתה יכול לקרוא על זה ועל עוד שלשיפור רשת הN שלך פה:

http://www.smallnetbuilder.com/content/view/30664/228/

עכשיו לדבר באופן כללי, תקן N, בניגוד למה שמפרסמים עליו, אינו "חודר ממ"דים". עוצמת האות היא אותה עוצמה כמו בתקן G ואותם דברים עוצרים אותה (ראה ערך קירות של ממ"ד). בעבודה עם ממ"ד עדיף שהנתב ישב מחוץ לממ"ד וישדר פניה מאשר שישב בפנים וישדר החוצה.

דבר שלישי, רצוי, כדאי ואפילו מתחייב לעבוד עם נתב וכרטיס אלחוטי מאותה תוצרת. אכיפת התקנים של איגוד הWIFI רופף ובעיקר בתקני N שעדיין בטיוטא יש הרבה אי-תאימויות. רצוי לעבוד עם כרטיס מתוצרת לינקסיס במקרה הזה. זה גם עלול לפתור את עניין הWPA2.

פורסם
  • מחבר

למדתי משהו...

אני צריך להשיג מחו"ל כרטיס של Linksys מכיוון שבארץ הם נמכרים במחיר השווה לזהב ללא כל הצדקה.

מה שכאמור משגע אותי כרגע הנו שהביצועים של כרטיס ה-N, נמוכים מכרטיס ה-G וגם כרטיס ה-G מתחבר בקלילות ב-WPA2 וכרטיס ה-N לא. כאן זה לא ברור לי.

כרטיסי ה-N+G הנם שניהם של Edimax.

פורסם

תקן G הוא תקן ותיק ומסודר, כיום אין בעיה לקחת כמעט כל כרטיס אלחוטי בתקן G ולעבוד בלי בעיות עם כמעט כל נתב.

תקן N נמצא רק בשלב הטיוטא, כאשר הטיוטא האחרונה היא טיוטא 7, התקן שאיגוד הWIFI מאשר על פיו הוא טיוטא 2 ויצרניות הנתבים דוחפות להכניס לתקן כל מיני טכנולוגיות שהן פיתחו (ולכן מכניסות אותן לנתבים שלהן). בקיצור, בלאגן שלם. לכן זה שהכרטיס G עובד טוב יותר מהתקן N לא ממש מפתיע אותי.

אם אתה רוצה להמשיך להשתמש בלינקסיס , כנראה שתצטרך למצוא לו כרטיס תואם של לינקסיס ע"מ לעבוד איתו כמו שצריך.

אופציה נוספת שיש לך, אם אתה יכול להחזיר את הנתב, היא לקנות נתב של אדימקס (6504 או 6574) ולהשתמש בכרטיס N שרכשת. הנתב 6574 מגיע עם מתג ג'יגה ביט LAN, יש לו אותן תכונות כמו ל350N (פרט לחיבור USB), הוא זול יחסית ואחלה ביצועים.

פורסם
  • מחבר

קצת מסובך הסיפור. נתב הלינקסיס נקנה בארה"ב.

כרטיסי הרשת של לינקסיס יקרים מאד בארץ ואני (או מי מחברי) לא אמור לנסוע לארה"ב בזמן הקרוב.

חבל שלא קניתי את כרטיס הרשתלש לינקסיס מראש בארה"ב לא חשבתי על זה...

לא הייתי מודע לבעייתיות של ההתאמות בין החברות.

אגב אני עובד גם עם מחשב נייד (MSI) עם כרטיס רשת מסוג N של אינטל והכל עובד חלק לגמרי ללא כל בעיה.

אני אשוחח השבוע עם התמיכה של אדימקס בארץ. נראה מה ואם יוכלו להציע.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים