עבור לתוכן

מנסה ליצור רשת ביתית ואוכל חצץ

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אני מנסה להקים רשת בתצורה הבאה:

תשתית ADSL מודם ADSL מחובר ל HUB EDIMAX אין חייגן.

מחשב1 מחובר ל HUB

מחשב2 מחובר ל HUB.

שאיפות:

אפשרות גלישה בשני המחשבים.

שיתוף המחשבים בינם לבין עצמם.

הגדרתי שיתוף בכוננים שאני מעוניין בשני המחשבים .

כל אחד מהמחשבים גולש באינטרנט אבל לא מצליח לראות את המחשב השני.

ניסתי להגדיר כתובת IP באותו סדר עבור כל אחד מהמחשבים ואז (כצפוי קצת) הצלחתי לראות את המחשבים אבל ללא אינטרנט.

כמו כן ניסיתי בעזרת ה WIZARD של הרשת ליצור רשת ביתית-> אחר-> תצורה של HUB ומחשבים שמרתי את הקובץ על DISK ON KEY

הרצתי במחשב השני - לא השתנה כלום לא הלך ,יש אינטרנט אין שיתוף.

פורסם

איזה מודם יש לך?

פורסם
  • מחבר

איזה מודם יש לך?

לא נמצא כרגע ליד המודם הזה אבל בכל אופן מדובר במשהו סטנדרטי שמקבלים מבזק(לא אלקטל).

תוכל להסביר מה הקשר למודם ?אין לו פיירוול פנימי או משהו כזה.

פורסם

כי אם זה מודם/ראוטר אז אולי אפשר לקמבן משהו.

HUB הוא יצור טיפש.

אתה מצליח לקבל אינטרנט בשני המחשבים?

אצלי כשחיברתי את המחשבים ל-HUB עם מודם כבלים, הם לא ראו אחד את השני. אבל משום מה כשהוספתי פרוטוקול IPX פתאום כל השיתופים התחילו לעבוד...

פורסם
  • מחבר

כי אם זה מודם/ראוטר אז אולי אפשר לקמבן משהו.

HUB הוא יצור טיפש.

אתה מצליח לקבל אינטרנט בשני המחשבים?

אצלי כשחיברתי את המחשבים ל-HUB עם מודם כבלים, הם לא ראו אחד את השני. אבל משום מה כשהוספתי פרוטוקול IPX פתאום כל השיתופים התחילו לעבוד...

או קיי, אני אחדד .

ראשית-המודם הוא גם נמנה בין הייצורים הטיפשים אצלי:) הוא רק מודם.

1.אני לא יודע אם הדרך שאני נוקט נכונה או מה הבעיה

2.אין לי מושג איך להתקדם מכאן,אני משער שהפתרון הוא די פשוט כי מדובר בתצורה הכי בסיסית שיש ...אני מפספס כאן משהו ...

3.IPX?מה זה ?האם זה מה שאמור לפתור לי את הבעיה.

אודה להכוונה ברורה ומתנצל מראש אם כבר טחנתם את הנושא לא מצאתי פתרון קונקרטי לבעיה אחרי חיפוש לא מובטל בפורום.

פורסם

איזה מודם

תביא את הדגם אם אין לך תביא כל מיספר או אותיות שיש על המכשיר.

שנית לרשת עדיף לך נתב.האב זה דבר לרשת AD HOC כלומר מחשבים "קהילתיים" ללא אינטרנט - תדמה 4 חבר'ה יושבים ביחד ושותים בירה בחדר סגור....

עם נתב יהיה לך יותר קל חיבור WAN למודם וארבע חיבורי רשת - מחשבים עם רשת ורשת חיצונית - 4 חבר'ה יושבים ושותים בירה בחוף הים...

האב נועד לפצל יציאה של נתב במיקרה ורוצים להוסיף מחשב לרשת קיימת ואין מקום

פורסם

כאשר אתה נכנס למאפייני חיבור הרשת שלך, ישנה האפשרות להתקין פרוטוקולים נוספים.

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

כאשר אתה נכנס למאפייני חיבור הרשת שלך, ישנה האפשרות להתקין פרוטוקולים נוספים.

חבר'ה ,

שוב ניסיתי ולא הולך.

אני יודע שהתצורה של מודם + HUB

עם שני מחשבים היא תצורה בסיסית ושקיימת אפשרות לחבר את המחשבים ביניהם(SHARE) וגם החוצה "לחוף הים".

אני אודה מאוד אם תתמקדו יותר ותציעו פתרון או לינק לאלה שעייפו לענות...

פורסם

תגיד המתודם שלך הוא מודם נתב? או שהוא רק מודם כי אם כן לא נראה לי שיש לך סיכוי להצליח בצורה הזו...

בגדול ->

מודם מתחבר לנתב ליציאת ה-WAN - ברב הנתבים היום יש לפחות 4 כניסות LAN אותם כמובן אפשר גם לשרשר לרכזות\מתגים מה שיתחקש לך

בנתב מוגדר "חייגון" אם על PPPOE או L2TP או כל חיבור אחר - בנתב יכול (ואף רצוי) להיות מוגדר DHCP אשר יקצה כתובות באופן פשוט למחשבים המחוברים.

כל ההגדרות אחכ זה מותרות (הפניית פורטים, אבטחה וכו') בבסיס לא צריך להתעסק יותר מדי.

מה שצריך להיות הוא שעל המחשבים לא צריך להיות מותקן כלום ע""מ להיות מחוברים לאינטרנט - לא חייגן, לא ICS ולא כלום

כל טוב,

גבריאל

פורסם

תשתית ADSL מודם ADSL מחובר ל HUB EDIMAX אין חייגן.

אין כזה דבר "אין חייגן" בחיבור ADSL פרטי במדינת ישראל נכון לימינו.

אתה בטוח לחלוטין שאין חייגן באף מחשב? אם כך האופציה היחידה שנשארה היא שהמודם שלך הוא מודם משולב בנתב.

תפרט בבקשה איזה דגם מודם יש לך בדיוק.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים