עבור לתוכן

בענייני הגבלת מהירות של ספקיות

Featured Replies

פורסם

שלום רב,

אני בעצמי עובד בחברת תקשורת תשתית ואני יכול לציין שכל מה שאתם חושבים "ספק זה מגביל פורטים" וכו' זה בולשיט.

חברות התשתית ואני משער שגם הספקים (עוד לא עבדתי איתם) , נותנים תעבורת מידע עם שליטת עומסים שמוגדרת על ידם , שזה פונקציה של כסף.

אני מאמין שאין חבילות שישנו לכם את זה כי אתם לא עסקיים !

אבל יש לקוי התקשורת הגדרה כמו של MP3 - יש אפשרות להגדיר קו בתור CBR , VBR ויש גם UBR.

CBR - בדיוק כמו MP3 הוא BitRate סטטי שאינו משתנה , אם יש לכם טונה כסף , משלמים סכום עתק לתשתית (וכנראה גם לספק) שיתן לכם במילים פשוטות רוחב פס מובטח , מה שאומר שלא משנה עומס הרשת של נותן השירות שלכם , אתם מקבלים את מלוא רוחב הפס שלכם תמיד בצורה אבסולוטית גם כשהיא לא בשימוש.

האופציה השנייה - VBR שלא בשימוש , כנראה כי היא צורכת כח עיבוד מסיבי , היא שינוי הרוחב פס המובטח ליחידת קצה בהתאם לתעבורה שלו ולתעבורה של שאר המשתמשים באותו נתיב תקשורת.

והאחרונה בשימוש נפוץ בארץ - UBR , תקשורת הכי יעילה מבחינת עלויות , כשיש עומס כל יחידת קצה/משתמש יקבלו פחות , כשאין עומס , הם יקבלו יותר , ללא שום התחייבות מצד הרשת לתת את מלוא הרוחב פס אלא התחייבות לתת רוחב פס מסויים

ולכן אפשר לשים לב שיש הבדלים בשעות עומס , ולפעמים האינטרנט טס ולפעמים פחות , כמובן ולפעמים בכלל לא.

פורסם

כן ממש אחרי שצעקתי עליהם פתאום הכל התחיל לרדת מהר

פורסם

ברור שיש להם שליטת עומסים, זה עצם הבעיה.

הם רוצים לחסוך כסף ולדחות הרחבת תשתית ככל הניתן.

אז הם מגדירים סדרי עדיפויות, וסוגי תעבורה שמכבידים במיוחד על התשתית מקבלים עדיפות אחרונה ומוחנקים באופן אקטיבי.

לבלימת התעבורה המכבידה יש היסטוריה ארוכה עם אבולוציה של כלים ופעולות שמשמשים להשגת המטרות של ספקי האינטרנט שרוצות להרוויח יותר ולתת פחות.

זה התחיל בחסימת פורטים, המשיך להאטת פורטים, ועכשיו הם גם יכולים לזהות ולהאיט תעבורה ע"י בדיקת הPACKETS של הTCP או משהו.

מכיוון שקיימים כלים מאוד מתוחכמים, קשה מאוד עד בילתי אפשרי להוכיח שספקי אינטרנט מגבילים את התעבורה.

אני לא יתפלא עם חלק מהספקים מחזקים הגבלות תעבורה למשתמשים שמעמיסים על התשתית באופן מיוחד, ואפילו למשתמשים שנמצאים חודש חודשיים בתוך מסלול התחייבות ארוך (ככה הם לא שמים לב, והם לא יכולים להתנתק בכל מקרה).

זה כמו חברת חשמל שעושה אלטרנציה של הפסקות חשמל יזומות בימים עמוסים במיוחד.

למה שספקי האינטרנט (שאינם נמצאים תחת פיקוח ואי אפשר להוכיח או לבדוק מה בדיוק הם עושים אצלם בשרת) לא יעשו את אותו דבר.

זה חוסך להם המון כסף!!!!! ומגדיל את הרווח!!!!

פורסם

הדרך שאתה מדבר עליה לא מאפשרת שליטה על תעבורה ספציפית אלה על תיעדוף בעומס כללי על קוים,

בדומה להגדרות QOS של קווי ATM ו FR.

הספקיות שולטות בתעבורה ספציפית לאפליקציות כמו EMULE ולמקורות כגון .RAPIDSHARE

PROXY ו TRANSPARENT CACHE קיימים כבר הרבה שנים וכמובן פתרונות נוספים.

פורסם

אז זה עוד דיון ממש ארוך על מה שכולם כבר יודעים?

פורסם
  • מחבר

בתור אחד שעובד בתמיכה טכנית באחת מחברות התשתית ,אני יכול להגיד לך שההגבלה ללקוח מתבצעת בדיוק כמו ברשתות ATM שכן הADSL/CABLE מחובר בסופו של דבר לרשת ATM שמתחברת לספק שמחבר אותך לרשת ATM של האינטרנט.

ולכן ההגבלה דומה שכן היא די זהה ומתבצעת בהקצאת הפורט למשתמש בארון ADSL/CABLE

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים