עבור לתוכן

בעיה בכרטיס מסך

Featured Replies

פורסם

אז ככה חברה הבעיה שלי לדעתי נובעת מהכרטיס מסך והיא נמשכת כבר הרבה מאוד זמן והחלטתי לשים ל זה סוף!

אין לי שמץ של מושג מהיא הבעיה או איך לפתור אותה מה שמביא אותי אליכם....

כל מי שיש לו שמץ של מושג ממה זה נובע או איך אפשר לטפל/לפתור את הבעיה מוזמן להגיב להודעה שלי אך בבקשה ממכם כאשר יש לכם פיתרונות נסו להסביר אותם ולפרט אותם לעומק עד כמה שתוכלו כי אין לי ידע מעמיק כל-כך וזה מה שהביא אותי אליכם אז תודה על ההבנה :cool2:

הכרטיס: shapphire ati x1900gt ddr2 256mb

המחשב נמצא אצלי משו כמו שנתיים + ובזמנו הוא היה נחשב למחשב מצויין שקניתי אותו אבל בזמן האחרון משום מה הוא עושה בעיות למשל במשחק החדש של הניד פור ספיד אנדרקובר הוא מעלה לי אותו עם קווים שחורים ולא רואים תמכוניות עד שהמשחק נתיקע.... אני לא יודע אם זה תוצאה של חימום יתר אין לי מושג.. עוד בעיה הייתה שלפעמים הייתי מעלה משחקים כמו הנסיך הפרסי וקרייסיס שהיו עובדים מצויין ולאחר תקופה מסויימת(ללא עידכוניםכלל וכלל של כל המחשב ובכלל של הרכיבים כמו כרטיס מסך לוח אם וכו') התחילו לעשות בעיות כמו הבעיה שהייתה לי בניד פור ספיד אנדרקובר ויותר מזה אז חשבתי שזה בעיה של עידכון והורדתי דרייבירים חדשים וזה לא עזר לפעמים המשחק ניתקע ובאופן אוטומטי היה ריסטרט למחשב..... לפעמים גם הייתה מגיע הודעה של ATI vpu revocovry faild ... אוו משו כזה אני כבר לא זוכר כי בזמן האחרון ההודעה לא מופיעה מופיעים רק הדברים שהזכרתי מקודם: תקיעות קווים שחורים,צבעים נמרחים על המסך,ריסטרטים,וכו'

בקיצור אני סובל הרבה זמן מהבעיות האלה ולא מסוגל לשחק בשום משחק אפילו בפשוטים שבהם- קאונטר סטרייק ברשת(שלכרטיס כמו שלי ולמערכת כמו שלי לא צריכה להיות בעיה להריץ אותו)

פירמטתי תמחשב לא מזמן והוא נקי וחדש + עידכונים של win servr pack 3

והורדתי תדרייביר מהאתר של ATI שרלוונטי לכרטיס שלי...

אני מיואש וחשבתי לשדרג את המערכת-קישור: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=384209.new#new

בכל אופן אחד מהמנהלים הציע לי להגיע לכאן וקודם כל לראות מה הבעיה ולפתור אותה!

אז החלטתי לשמוע בקולו והגעתי אליכם ...

מצפה ומקווה לעזרה ממכם...

תודה רבה אחים שלי :xyxthumbs:

פורסם

תתחיל מלבדוק את הטמפ'..ולבצע בדיקות יציבות לכרטיס מסך לראות אם אכן הבעיה ממנו (רוב הסיכוים)..

מה שכן תפרט בבקשה על כלל המערכת שברשותך..

פורסם
  • מחבר

לגבי בדיקת טמפרטורה- איך אני עושה את זה?תוכל לפרט?להפנות אותי למדריך וכו'..

תודה על התגובה

לגבי המערכת:

מעבד- intel core 2 duo e6300

לוח אם- GA965PS3 Gigabyte

3 ג'יגה זיכרון ddr2 800hz kingston

הכרטיס מסך: shapphire ati x1900gt ddr2 256mb

דיסק קשיח: 160 g.b sata2

*** צריך לציין ולהזכיר שלאחרונה הרחבתי את הזיכרון מג'יגה אחד (512X2) ל 3 ג'יגה זיכרון(:1024X2)+ הזיכרון שהיה לי - 1ג'יגה זיכרון...

ראוי לציין שהזיכרון הוא מאותה חברה רק שהסטיקים של ה 512 הם 667hz והסטיקים של ה1024 הם של 800hz כמו כן היה לי וינדוס ויסטה לא מיזמן שעשה לי מלא בעיות משום מה ובדקתי וראיתי שיש רק 2 ג'יגה זיכרון למרות שיש לי 3 ג'יגה זיכרון....

פורסם

יש מצב שתעלה תמונות מCPUZ מלשונית הMEMORY ?

כמו כן תוריד ATI TOOLS או RIVA TUNER תבדוק שם את הטמפ'..

תאמץ את הכרטיס מסך עם 3DMARK או FurMark..ותעקוב אחרי הטמפ'..

פורסם
  • מחבר

אז ככה הבנתי מה אני צריך לעשות מהתגובה שלך אחי אבל לא הבנתי בדיוק איך...

אם תוכל לתתת לי קישור + פירוט/הסבר איך לעשות את זה אני ישמח למה אין לי מושג איך אני עושה אז זה....... :nixweiss:

כמו כן אם תוכל להסביר לי איך אני ישיג לך תמונה של המסך ויעלה אותה אז לא תיהיה בעיה להשיג לך גם תמונה כדי שהעיניין יהיה יותר ברור......

פורסם

את התוכנות יש לך פה- http://hwzone.co.il/downloads/index.php

אתה מוריד CPU-Z ומפעיל אותו. יש למעלה מספר לשוניות (כפתורים), תלחץ על memory. כדי לצלם תמונה ולהעלות לאתר, תלחץ על הכפתור Print Screen במקלדת, א"כ תפתח "צייר" ותלחץ על Control ו- V ביחד, זה ידביק לך את התמונה בצייר. א"כ שמור ותעלה את התמונה כחלק מהתגובה.

3DMARK2006 ניתן להוריד גם כן במאגר, תתקין ותריץ אותה. אם באמצע הבדיקה (הבדיקה היא רצף של סרטונים) אתה רואה בעיה כלשהי בין אם זה צבעים מוזרים, פסים, קישקושים וכדומה, תפסיק את הבדיקה. כדי לבדוק את הטמפרטורה באותו הזמן, תתקין תוכנה בשם אברסט, או ATI-TOOLS ושם תוכל לראות מה הטמפרטורה, ותרשום אותה פה.

פורסם
  • מחבר

את התוכנות יש לך פה- http://hwzone.co.il/downloads/index.php

אתה מוריד CPU-Z ומפעיל אותו. יש למעלה מספר לשוניות (כפתורים), תלחץ על memory. כדי לצלם תמונה ולהעלות לאתר, תלחץ על הכפתור Print Screen במקלדת, א"כ תפתח "צייר" ותלחץ על Control ו- V ביחד, זה ידביק לך את התמונה בצייר. א"כ שמור ותעלה את התמונה כחלק מהתגובה.

3DMARK2006 ניתן להוריד גם כן במאגר, תתקין ותריץ אותה. אם באמצע הבדיקה (הבדיקה היא רצף של סרטונים) אתה רואה בעיה כלשהי בין אם זה צבעים מוזרים, פסים, קישקושים וכדומה, תפסיק את הבדיקה. כדי לבדוק את הטמפרטורה באותו הזמן, תתקין תוכנה בשם אברסט, או ATI-TOOLS ושם תוכל לראות מה הטמפרטורה, ותרשום אותה פה.

ניכנסתי אחי אני לא מוצא תתוכנה cpu-z באיזה קטגוריה היא נמצאת...

לבנתיים הורדתי את ה 3DMARK2006 ...

מחכה לתגובה ממך .... תודה רבה

פורסם
  • מחבר

אחי אני ניכנס לקישור שלך ומופיעה לי הודעת אבטחה משום מה... תוכן ההודעה:

לשרת hwzone.co.il ב- no access נדרשים שם משתמש וסיסמה.

אזהרה: שרת זה דורש ששם המשתמש והסיסמה שלך יישלחו באופן לא מאובטח (אימות בסיסי ללא חיבור מאובטח).

צריך להכניס שם משתמש וסיסמה אני מכניס למרות שאני כבר מחובר וזה לא נותן לי גישה לקישור (לדף אינטרנט)שנתת לי אני יוצא מזה ואז מופיע לי דף שרשום תכתובת של האתר וציור של 2 ארנבות כאלו.....

:nixweiss: :nixweiss: :nixweiss:

פורסם

כ"כ קשה לחפש בגוגל?

http://www.cpuid.com/cpuz.php

ההורדה בצד שמאל למעלה.

פורסם
  • מחבר

אחי אני מצטער שלא חזרתי היה לי תקלות באינטרנט בימים האחרונים....

מהתגובה האחרונה שלך הבנתי שאני קצת מעצבן אז אני מצטער אבל העדפתי תהנחיה הספציפית שלך ואני מודה ומצטער על הטירחה.....

לגבי הנושא:

הורדתי את כלל התוכנות צילמתי לך את הזיכרון והוא בקובץ של הצייר אני לא יודע איך אני מעלה אותו לאתר יש להוסיף תמונה אבל אני לא יודע איך להפוך את הקובץ של הצייר לקישור או מה שזה לא יהיה... אני יודה לך אם תסביר לי בקצרה....

לגבי הטמפרטורה:

איזה טמפ' לרשום לך אני משתמש ב ATI-TOOL יש כמו גרף ועליו רשום 2 טמפר' אחת למעלה אחת למטה.... ובתחתית המסך יש אחוזים %(משבצת ראשונה) ויש 2 טמפר (משבצת אמצעית+ עוד אחת שהיא במשבצת השלישית)'...

פורסם

שאתה מגיב בפורום יש לך מתחת לחלון התגובה "אפשרויות נוספות"..תלחץ על זה..זה יאפשר לך לעלות תמונה...

כמו כן אתה יכול לעלות את התמונה לשרת חיצוני כמו imageshack ובלינק שהוא יתן לך תדביק אותו בהודעה שלך..

http://imageshack.us/

תבדוק מה הייתה טמפ' המקסימלית בגרף..והטמפ' העליונה היא של הליבה (אם תעמוד עם העכבר עליה אתה תראה GPU TEMP)..זה מה שמעניין אותנו.. ;D

והמשבצת של האחוזים מראה את האחזוים של המאוורר ( RPM)..

פורסם
  • מחבר

[br]פורסם בתאריך: 31.12.2008 בשעה 17:53:01

הינה הקישור לגבי הזיכרונות אחי: http://img254.imageshack.us/my.php?image=imgtw6.pn

לגבי הבדיקה היא מתבצעת שוב בפעם השלישית..... לגבי הטמפרטורה היא לא נמצאת על הגרף אחי יש תחום עליון-95 מעלות ויש תחום תחתון של -30 מעלות הגרף נע ואין ערכים עליו כשאני ממזער את התוכנה לשורת המשימות(איפה שממזערים תאייסיקיו+מסנג'ר וכו') אני רואה מה הטמפרטורה שרשומה לי למטה ואז אני מסתכל בתוכנה היא זהה לטמפרטורה של ה cpu ... אותה אתה צריך?... אם לא תפנה אותי ללשונית למקום ספציפי לא הבנתי אותך כל כך....

תודה על העזרה עד כה ! :xyxthumbs:

פורסם

הלינק לתמונה לא עובד...

ומה לא מובן בזה ?

תבדוק מה הייתה טמפ' המקסימלית בגרף..והטמפ' העליונה היא של הליבה (אם תעמוד עם העכבר עליה אתה תראה GPU TEMP)..זה מה שמעניין אותנו..

והמשבצת של האחוזים מראה את האחזוים של המאוורר ( RPM)..

פורסם
  • מחבר

מצטער שלא הגבתי ולאחר תקופה ארוכה מאוד אני מגיב... אני לומד עד שעות מאוחרות ובזמן האחרון הייתי עסוק ולחוץ אז מצטער שלא השבתי.... :nixweiss:

לגבי התמונה של הזכרונות כפי שביקשו שאני אעלה אני ניסתי לעלות מחדש מקווה שזה יעבוד אם לא תציינו שזה לא עובד ואני כבר ינסה למצוא דרך אחרת:

http://img149.imageshack.us/my.php?image=imgic1.png

לגבי הטמפ'..... :

הרצתי 3DMARK06 ובמקביל הרצתי תתוכנה ATI-TOOL כשהופיעו קווים כאלו שחורים(התופעה שבעצם נפוצה אצלי כאשר אני מפעיל משחקים כבדים) עשיתי esc ואז בדקתי תתמפרטורה של GPU בתוכנה ATI-TOOL ושמה הופיע שהטמפרטורה היא ----> 72 כאשר הופיעו הקווים השחורים!...

מקווה שתוכלו לדעת מה הבעיה...ושתוכלו סוף סוף לפתור לי את הבעיה כי אני כבר מיואש כי אני לא יכול לשחק בשום משחק.... :-\

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים