עבור לתוכן

מתלבט בין 2 ראוטרים

Featured Replies

פורסם

היי חבר'ה, אני מתלבט בעיקר בין 2 ראווטרים לטובת רשת אלחוטית בבית.

הדירה היא דירת 4 חדרים סטנדרטית (קומה אחת) והחדרים עצמם דיי קרובים אחד לשני אבל חשוב לי שתהיה קליטה גם בשאר איזורי הבית. (יש לפטופ)

העניין הוא שהראווטר עצמו ישב בממ"ד. מה שכן- לממ"ד יש דלת רגילה מעץ והדלת שלו ה"מקורית" לא בשימוש

בקיצור, אני תוהה אם אני יכול להסתפק בEDIMAX 6204 או שאני אהיה חייב ללכת על LINKSYS WRT54GL בשביל לקבל קליטה טובה.

ההבדל במחירים הוא משמעותי ואני רוצה לוודא אם יש באמת צורך להשקיע כ"כ הרבה ואם אני לא אקבל איכות טובה גם עם האדימקס.

חשוב לציין שאני עובד עם הכבלים.

אגב- הבנתי ממישהו שצריך לעדכן ללינקסיס הזה את הקושחה. זה חובה? כי בפעם האחרונה שניסיתי משהו כזה, הראווטר שבק חיים וממש לא בא לי שוב.

תודה :hat:

פורסם

אני לא מאמין שהאדימקס יחזיק בין הממ"ד למקום הכי רחוק...

ולכן אמליץ על LINKSYS

השאלה היא אם זה רק לאינטרנט או גם לשיתוף קבצים (אם זה לאינטרנט - אז שניהם בסדר)

לגבי עדכון הקושחה של הלינקסיס - אין פשוט מזה - מוריד קובץ מהאתר - מטעין אותו ללינקסיס (יש הוראות מאוד פשוטות...)

פורסם
  • מחבר

זה גם לשיתוף קבצים (אם אתה מתכוון לתוכנות שיתוף, אם התכוונת לשיתוף קבצים בין המחשבים אז אין צורך), אך רק מהמחשב שיהיה מחובר ישירות לראווטר (המחשב בממ"ד)

אם כך, אז אתה חושב שהאדימקס יספיק לי? או יותר נכון לשאול, לכמה מטרים מהממ"ד אתה חושב שתהיה קליטה טובה? (בהנחה שהראווטר ישב דיי קרוב לדלת)

ובקשר לעדכון קושחה, זה משהו הכרחי? אני לא יוכל לעבוד בלי זה? כי אני לא רואה שיש את הצורך הזה עם ראווטרים אחרים

אה, עוד משהו, חשוב לקנות כרטיס רשת אלחוטי מאותו יצרן של הראווטר או שזה לא ממש משנה? (למחשב נייח שיהיה בחדר ממול)

תודה

פורסם

שיתוף קבצים - הכוונה הייתה בין מחשבים העברת קבצים

השאלה היא לא המרחק מהממ"ד אלא מספר הקירות

עדכון קושחה לא הכרחי אך כדאי

לא משנה כרטיס הרשת

פורסם
  • מחבר

תראה הממ"ד נמצא בחלק הכי רחוק מהסלון, כך שיש גם את הקירות של האמבטיה. החדרי שינה לעומת זאת צמודים אליו, אחד עם קיר משותף והשני ממש מולו.

אז מה אתה אומר? אני בכל זאת אצטרך ללכת על הלינקסיס או שהאדימקס יהיה בסדר?

לא יהיה שיתוף קבצים בין המחשבים.

פורסם

קח את הלינקסיס ותחסוך כאבי ראש עתידיים

לי יש אותו הוא מצוין

יהיה גבולי לגבי הנתב של האדימקס - אני לא רוצה לקבוע חד משמעית שלא יעבוד אבל יהיה גבולי...

שווה להשקיע את הכמה שקלים האלו...

פורסם
  • מחבר

כן, התבשלתי קצת עם עצמי והחלטתי ללכת על בטוח עם הלינקסיס.

תודה רבה לך על כל העזרה!

פורסם

מאיפה הרעיון שה-Linksys ישדר ויקלוט יותר טוב מה-Edimax? הוא לא N, לא MIMO.

פורסם

האדימקס משדר בעוצמה 3DBI והלינקסיס 4DBI

מה גם שלחבר שלי יש את הראוטר הזה מאחורי 2 קירות והקליטה עומדת על חצי ומטה

בעוד שאצלי עם הלינקסיס מאחורי 2 קירות הקליטה היא מירבית...

פורסם
  • מחבר

גם אין מקום ברשת בערך שלא קראתי את זה.. כל בנאדם שיש לו את הלינקסיס אמר שהוא קולט גם בבית עם 3 קומות, בממ"ד, כל מקום

על האדימקס הדעות חלוקות. חוצמזה קשה לי להאמין שיהיה הפרש כזה גדול במחיר על מוצר שהוא עם אותה קליטה ובאותה איכות

וגם ע"פ מה שאני יודע, אין מה להשוות בין לינקסיס לאדמיקס.. אני פשוט רציתי לחסוך את הכסף הזה אבל בגלל שמדובר בממ"ד אני באמת לא רוצה לקחת את הסיכון וגם הבנתי שעם האדימקס יש ניתוקים כשמשתמשים בתוכנות שיתוף וכו' ושהלינקסיס הרבה יותר יציב

כל זה כמובן ממה שקראתי ברשת..

פורסם

^^^^

בדיוק...

פורסם

כנראה לא עשיתם חיפוש על "WRT54GL בעיות קליטה" בפורום הזה...

לא שאני בא לומר שיש לו יותר בעיות קליטה מאשר האדימקס. על כל נתב תשמעו תלונות. ההפרש הגדול במחיר נובע משילוב של שני דברים: העובדה ש-Linksys חברה בעלת שם מוכר יותר בעולם, והעבודה שהנתב הספציפי הזה מבוסס לינוקס וככזה מאפשר יותר גמישות (התקנת קושחות שפותחות פיצ'רים רבים ומגוונים).

גם לגבי ניתוקים בתוכנות שיתוף תשמעו תלונות על כל הנתבים, כולל הלינקסיס. האדימקס לא יותר בעייתי פה מהשאר, וגם לא סובל מבעיות של יציבות (למעט כמה קושחות בעייתיות).

שוב, זה סתם שתדעו. ה-WRT54GL לא בחירה רעה, הוא בחירה מצוינת. אבל הוא לא רמה אחת מעל השאר, כמו שלפעמים מציגים אותו (אלא אם חשובות לך ספציפית התכונות שאפשר לפתוח באמצעות הקושחות המיוחדות שלו, סטייל Tomato ו-DD-WRT).

פורסם
  • מחבר

דווקא עשיתי חיפושים ולא רק פה

ראיתי ממש בודדים שיש להם בעיות עם הלינקסיס

עם אדמיקס לעומת זאת ראיתי אנשים שהתלוננו שהוא לא קולט אפילו בחדרים סמוכים

לא שאני מזלזל באדימקס, סביר להניח שהם פיתרון טוב למישהו עם דירה סטנדרטית ואני גם לא מגיע מתחום הרשתות, אבל כל אחד שהתנסה בתחום אמר לי שעם הלינקסיס לא יהיו לי בעיות קליטה גם לא בממ"ד ואני לא רוצה לקחת את הסיכון הזה אחרי שכבר התנסתי עם ראווטר שעשה לי המון בעיות קליטה פעם.

אפשר אפילו לראות שהוא מגיע עם 2 אנטנות לעומת אחת אצל אדימקס, אני רק יכול להניח שזה גם תורם לעניין וגם העניין הטכני שציין ליאור שאני לא מבין בו אבל אפשר לראות שהטווח קליטה שלו טוב יותר.

בכל מקרה תודה על כל התגובות, אני החלטתי ללכת על הלינקסיס כי בכל מקום שמעתי עליו רק ביקורות טובות ואני אוהב ללכת על בטוח

אז תודה על החוו"ד :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים