עבור לתוכן

שאלה בקשר לשירשור נתבים

Featured Replies

פורסם

היי,

יש לי נתב חוטי EDIMAX שהיה מחובר לאינטרנט ואליו חוברו שני מחשבים נייחים.

רציתי לחבר גם מחשב נייד בחיבור אלחוטי, אל קניתי נתב NETGEAR אלחוטי, ומכיון שלא רציתי לשנות את ההגדרות של הרשת הקיימת, מה שעשיתי היה לחבר את חיבור ה WAN בנתב האלחוטי לחיבור LAN של הנתב הקווי.

הגדרתי את הנתב האלחוטי שיקבל IP קבוע.

חיברתי את המחשב הנייד דרך החיבור האלחוטי, והוא עובד טוב בכל מה שקשור לגלישה באינטרנט.

הבעייה - אני לא מצליח:

1. להתחבר בין המחשבים הנייחים ברשת למחשב הנייד / לשתף מדפסת (אין בעיית שיתוף בין שני המחשבים הנייחים)

2. להתחבר ל COLSOLE של הנתב האלחוטי מהמחשבים הנייחים (רק מהמחשב הנייד - גם בחיבור חוטי וגם אלחוטי)

כל המחשבים מריצים XP

(ברור שאפשר לוותר על הנתב החוטי, אבל רציתי לדעת האם הבעיות שציינתי פתירות בקונפיגורצייה הנ"ל)

תודה

פורסם

נסית לשים את כולם בworkgroup זהה? יש את האשף הגדרת רשת ביתית בחלון של חיבורי הרשת.

עוד משהו ששווה נסיון- אולי מסיבות אבטחה הנתב חוסם את השיתופים-אחרת בעצם כל מי שבאינטרנט ויעלה לך על האייפי יוכל להכנס אליהם. תנסה לשים את כולם בLAN אחד, שבעצם הנתב השני יהיה כאילו רק switch ולא נתב בפני עצמו (ואל תשכח לקנפג את האחד עם האינטרנט כdefult gateway)

פורסם

בוודאי שזה לא עובד כפי שחיברת את זה.

חבר פורט LAN (ולא WAN) של הנתב האלחוטי לפורט LAN של הנתב החוטי.

לאחר מכן בטל את שרת ה-DHCP בנתב האלחוטי, וסגור עניין.

פורסם
  • מחבר

אם אני אבטל DHCP בנתב האלחוטי, האם זה אומר שאני חייב להגדיר IP קבוע במחשב הנייד?

ואם אני מגדיר IP קבוע בנייד לרשת הביתית, האם זה יעשה בעייה שאני נוסע לחו"ל עם הנייד ומנסה להתחבר לרשתות אלחוטיות אחרות?

פורסם
  • מחבר

תודה :xyxthumbs:

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

שיניתי לפי ההוראות במדריך.

חיברתי את הנתב האלחוטי מ LAN ל-LAN בקווי.

עכשיו יש למחשבים הניידים IP דרך WIFI ויש גישה מכל המחשבים לכל המדפסות, ואני יכול להגיע מכל מחשב לקונסול של הנתב הקווי... אבל...

אני לא מצליח להגיע לקונסול של הנתב האלחוטי ???

שיניתי לו את ה IP לכתובת מחוץ לטווח ה DHCP של הקווי, וביטלתי את DHCP שלו

לא עובד הכתובת הרגילה של NETGEAR או הכתובת ששיניתי אליה.

ניסיתי בחיבור אלחוטי וקווי - נאדה

רעיונות?

פורסם
  • מחבר

HELP...

יש משהו לעשות? או שרק RESET יכול לעזור?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים