עבור לתוכן

המלצה לאל-פסק

Featured Replies

פורסם

שלום.

אני מעוניין באל-פסק שיגבה מחשב שמופעל ע"י ספק כוח של סביבות 750\800 וואט ("סביבות" כי כרגע המערכת מופעלת ע"י ספק של 430 וואט, אבל אני מתכנן שדרוגים וביניהם החלפת ספק כוח), וגם מסך LCD 24" Dell 2408WFP.

דרישות: שבזמנים שאין מישהו ליד המחשב לכבות אותו ידנית, שהאל-ספק ידע לעשות כיבוי מסודר בצורה אוטומטית (במידה וההפסקת חשמל תמשך מעבר ליכולת הגיבוי). כמו כן, אני מעוניין באל-פסק שיגן מפני כל סוגי ההפרעות בחשמל, פרט להפסקות חשמל כמובן - זה כולל רעשים (noise), נפילות מתח, קו מתח לא יציב (משתנה - עולה\יורד), קפיצות מתח, ועוד.

תקציב: אין, כי אני לא יודע כמה אל-פסק כזה אמור לעלות, אבל אני מוכן להשקיע כמה שצריך (בגבול ההגיון)

תודה מראש :xyxthumbs:

פורסם

יש לך כמה אפשרויות וזה תלוי איזה ספק יש לך כרגע

אם יש לך ספק חדש מהשנתיים האחרונות כלומר עם הפיצר אקטיב PFC האופציות מתחלקות לסדרת SL היקרה שעובדת חלק עם גל סינוס טהור

וסדרת PRPC היותר מוכרת שאינה עובדת עם גל סינוס טהור.

דוגמאות

http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=1092

PRPC 750 מספיק כמעט לכל מחשב - תציין איזה כרטיס מסך יש לך

http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=1098

SL התחלתי יקר אבל תומך בספקים עכשווים .

פורסם
  • מחבר

תודה.

מה ההבדל בין גל סינוס טהור ללא טהור?

אני לא יודע אם יש לי Active PFC. אצטרך לבטוח.

בכל אופן, אני חושב ש- 750 זה קצת מדי ובכל מקרה, לא נראה לי שזה משנה איזה כרטיס מסך. לאל-פסק "אכפת" רק מהספק כוח עצמו, לא?

פורסם
  • מחבר

הקפצה

פורסם

מה ההבדל בין גל סינוס טהור ללא טהור?

צורת הגל החשמלי שיוצא מהמכשיר. המתקבל מרשת החשמל הוא סינוס. ספקי כוח למחשב שיש בהם תיקון מקדם הספק (PFC) אקטיבי דורשים ליעילות הפעולה גל חשמלי בצורה של סינוס ולא גל פועם מרובע.

אני לא יודע אם יש לי Active PFC. אצטרך לבטוח.

זה אחד מהנתונים של ספק הכוח ורשום על הקופסא ובנתונים המתפרסמים בדף הטכני שלו. רוב הספקים האיכותיים מכילים פונקציה כזו, שהיא נועדה ליעל את העבודה ולצרוך פחות חשמל בסיכום הכולל. כאשר אתה משדרג וקונה ספק חדש בדוק נתון זה.

בכל אופן, אני חושב ש- 750 זה קצת מדי ובכל מקרה, לא נראה לי שזה משנה איזה כרטיס מסך. לאל-פסק "אכפת" רק מהספק כוח עצמו, לא?

לא. אם שאלו אותך על כרטיס המסך סימן שמישהו חושב שיש לזה קשר.

על סמך מה אתה מציין כי 750 זה יותר מדי? על סמך איזו נוסחה?

מכשר האל-פסק אמור לספק חשמל בהתאם לצריכה הכוללת של ספק הכוח. ספק הגכוח עצמו צורך חשמל בהתאם לצריכה הכוללת של כלל הרכיבים במחשב, כולל המעבד, הכונן הקשיח, כונן אופטי, וגם ובמיוחד היום כרטיס המסך.

מכשיר אל פסק שהספקו מצויין כ- 750VA למשעה יתצן לך תמיכה בצריכת הספק של 480 וואט. מכשיר אל פסק תוצרת אדוויס דגם PRPC 750 יתן 700VA שיתנו תמיכה לצריכת הספק של 450 וואט.

ובלי להכנס לסיבות לציון הספק של אל-פסק ביחידות VA לעומת יחידות WATT .

לגבי הכיבוי האוטומטי: כמעט כל מכשיר אל פסק היום מצוייד בחיבור למחשב ומלווה בתוכנה המאפשרת כיבוי אוטומטי. יש דגמים שהתוכנה שלהם לא מתאימה למערכת הפעלה של מקינטוש אבל כמעט כולם עובדים עם חלונות, בוודאי עם XP. לאחר שתעבור על ההגדרות בתוכנה המערכת תסגור את התוכניות הפועלות ותוריד את חלונות בצורה מסודרת ואז תכבה את המחשב בשבילך, כל זה לפני שתכבה את עצמה בגלל שהסוללות הגיעו לקצה יכולת הגיבוי לשהן.

פורסם
  • מחבר

תודה.

אם תשים לב, כתבתי ש- 750VA זה קצת (פחות) מדי, ולא להפך.

הספק כוח שלי הוא Enermax EG475P-VE, שהוא 485 וואט. אני כמעט בטוח שאין לו A-PFC.

מה זה אומר? את האלפסק הזה אני קונה בתור אחד שמתאים ומומלץ ל- APFC, כי לספק כוח הבא שאקנה (ובקרוב) יהיה בטוח A-PFC.

פורסם

http://www.endpcnoise.com/cgi-bin/e/faqpfc.html

הנה פירוש המושג אקטיב PFC.ואם אתה מתכוון לרכוש ספק עכשווי בעוד זמן מה רכוש עכשיו אל פסק מסדרת SL.

אני לא יודע עד כמה זה הכרחי כי הנושא הזה עולה ויורד בשאלות בפורום אבל ליתר ביטחון ולהיות שקט סדרת SL של אדויס תואמת לאקטיב PFC.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים