עבור לתוכן

חוות דעת על מפרט למחשב לעריכת וידאו נ-3K

Featured Replies

פורסם

אחרי מיליארד דיונים בפורום ושיוחת מעמיקות עם כל בן אדם שאני מכיר שיודע מה זה מחשב, הגעתי למפרט (שאני מקווה שיהיה טוב...) למחשב החדש שלי.

יעודים:

עריכת וידאו Premiere, after effects. (בנוסף לאחסון תמונות, מוזיקה וקבצי word, exel וכו' שיתפרסו על 100 גיגה מקסימום). העריכה היא לא בתור פרנסה! אני לומד קולנוע ואני צריך לערוך כל שבועיים/ חודש תרגיל קצר.

תקציב:

התקציב שלי עומד על 3000 ¤ (מעבד, לוח- אם, כרטיס מסך, זיכרונות, כוננים קשיחים פנימיים, צורב, מארז וספק)

חנות:

לגבי החנות יש לי התלבטות: ב- ksp מאוד זול, וגם הבנתי משיטוט בפורום שהם סבבה, לעומת אייבורי למשל. מה דעתכם עליהם? מומלץ לקנות שם? אני גר באיזור גבעתיים ר"ג, אז אם יש חנות אחרת מומלצת באיזור, אני אשמח להצעות. (המחירים לקוחים מהאתר של ksp, חוץ מהמארז+ספק שלקוח מזיגזג מפני שלא מופיע באתר של ksp הדגם הזה)

מפרט:

מעבד (1): Intel Core 2 QUAD Q6600

מחיר: 910 ¤

לוח- אם (1): ASUS P5Q

מחיר: 590 ¤

כרטיס מסך (1): SAPPHIRE Radeon 3650 512MB DDR2

מחיר: 320 ¤

זיכרונות (2): 2GB KINGSTON DDR II -800

מחיר (לשניהם ביחד): 280 ¤

כונן קשיח (2): Seagate 500GB

מחיר (לשניהם ביחד): 540 ¤

צורב (1): DVD±RW GH22NS x22 Black SATA

מחיר: 125 ¤

מארז (1)+ ספק (1): ANTEC NSK4480B+ 400W

מחיר: 407 ¤

סה"כ: 3172 ¤

הערות:

1. מה דעתכם? יש שיפורים שכדאי לעשות? הצעות? משהו לגבי החנות?

2. ההתלבטות לגבי כרטיס המסך הייתה קשה... לא ידעתי אם זה משמעותי לעריכת וידאו, או לא... (אני לא עורך בכלל 3d) ולכן החלטתי ללכת על הפשוט ביותר, אבל שיש לו שתי יציאות dvi. אז השאלה שלי היא כזאת:

האם לכרטיס שכתבתי באמת יש שתי יציאות dvi? האם יש כרטיס אחר זול יותר עם 2 dvi? האם יש כרטיס באותו מחיר שמומלץ יותר?

3. את המארז והספק האלו לא ראיתי באתר של ksp, מישהו יודע אם יש להם אותו בחנות? ואם לא, כדאי לקנות מחנות אחרת את המארז, הוא לקנות מ- ksp את המארז שהם ימליצו? (השאלה היא אם לא יעשו לי בעיות אחרי זה אם משהו יתקלקל- חנות אחת תגיד שזה בגלל המארז והספק של החנות השנייה, והשנייה תגיד שזה הרכיבים של הראשונה...)

4. כדאי לעשות raid0? הבנתי שעדיף שמערכת ההפעלה תהיה בכונן אחד, וכל הרינדורים והדגימות יהיו בכונן אחר, אז השאלה היא איך אני יכול לדעת כשיש raid0 לאיזה כונן פיזית אני מרנדר, למשל, כדי שלא יהיה בכונן של המערכת? ה- raid0 מומלץ לשימושים שלי? איך הוא ישפר בעריכה? הרינדורים יהיו מהירים יותר?

5. אני קונה בנוסף לכל זה גם דיסק קשיח חיצוני (לא כלול בתוך ה- 3000 ש"ח) של 500 גיגה (passport), שיהיה טוב בשביל כל הגיבויים.

תודה מראש וסופ"ש נעים,

גיא שפירא

פורסם

הייתי הולך על מרובע ליבות של AMD לשימושים שלך, וחוסך לא מעט. בנוסף, אתה מקבל לוח אם מושלם לצרכים שלך הכולל כרטיס מסך מובנה חזק יחסית.

אני לא בטוח שצריל RAID, אבל זה נכנס בתקציב, ואני כן הייתי מפריד את מערכת ההפעלה. לכן שמתי לך 3 כוננים קשיחים, אחד למע' ההפעלה ומסמכים ותוכנות, ועוד 2 כונני RAID לרינדורים:

מעבד:

AMD PHENOM X4 QUAD CORE 9550 (2.2GHz) : HD9550WCGHBOX - BOX ¤627

לוח אם:

GIGABYTE GA-MA78GM-S2H - REV2.1 ¤458

דיסק קשיח:

WD RE2 160GB 16MB SATA2 7200 RPM - RAID EDITION : WD1601ABYS ¤263

כמות:2

דיסק קשיח 2:

SAMSUNG 320GB 16MB SATA2 7200 RPM : HD321LJ ¤238

צורב DVD:

SAMSUNG SH-S223B x22 SATA BLACK ¤121

זיכרון:

ADATA GAMING SERIES 4096MB (2048MBX2) DDR2 800 CL5 ¤268

מארז:

ANTEC NSK4480 + 380W EARTHWATS PSU ¤433

שירותי מעבדה:

הזמנה מעל 2000 שח - הרכבה חינם ¤0

מחיר סופי: ¤2671

המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il

החנות מאשדוד והיא מאד מומלצת ועושה משלוחים. חנויות מומלצות אחרות: SKYPC, TMS, ויש עוד רבות שעדיפות על אלה שהזכרת.

פורסם

יניב, זאת הפעם השנייה שאתה ממליץ על המערכת המעאפנה הזאת.

יש בה כרטיס מסך משולב בלוח האם שלא צריך יותר ממנו לשימושים שצוינו, ובנוסף כרטיס מסך יעודי באותו החוזק בערך. בנוסף, יש שם מארז+ספק פחות טובים.

מערכות מסוג כזה זאת בדיוק הסיבה שיש פורום פה.

פורסם

יניב, זאת הפעם השנייה שאתה ממליץ על המערכת המעאפנה הזאת.

יש בה כרטיס מסך משולב בלוח האם שלא צריך יותר ממנו לשימושים שצוינו, ובנוסף כרטיס מסך יעודי באותו החוזק בערך. בנוסף, יש שם מארז+ספק פחות טובים.

מערכות מסוג כזה זאת בדיוק הסיבה שיש פורום פה.

אני בדרך כלל לא ממליץ על מפרטים מורכבים!!!

אתה צריך להבין כרטיס המסך הנוסף במערכת מבוססת ציפסט AMD 780G + SB700 מעלה את הביצועים של המשחקים

מדובר במארז טוב וספק של FSP 450 ומעבד מעולה בנוסף ניתן לשפר את הקירור בתוספות. בעלות של מאה שקלים לכן העסקה מאוד משתלמת

נכון לרוב המפרטים שמצעים הם לא איכותים

פורסם

ראשית - כל הכבוד על הפירוט וההסברים. זה מאוד עוזר לנו לעזור לך, רק להבא קרא את חוקי הפורום לפני שאתה פותח ת'רד.

עדיין חסרים לי פרטים חשובים כמו רמת הרגישות לשקט, כוונות שדרוג עתידיות וכדומה.

זריזי נתן לך גם מפרט מצויין וגם עצות מצויינות מלבד נושא ה-RAID0 לגבי הוא הצהיר שאינו בטוח. לדעתי זה מיותר לחלוטין.

מכיוון שפרמייר תומכת במרובעי ליבה יש בהם הגיון רב פה והפלטפורמה של AMD מבוססת פנום + 780G נותנת תמורה אדירה לכסף כאן:

Tom's Hardware - Benchmark Premiere Pro CS3 HDTV

הפנום זול בהרבה מה-Q6600 ונותן ביצועים קרובים מאוד בפרמייר. יחד עם הלוחות העדיפים בהרבה מבחינה גרפית אני חושב שהתמונה ברורה.

היה כדאי להשקיע יותר על ה-Q6600 אם היו לך שימושים אחרים כמו גיימינג כבד בתקציב גדול בהרבה והשימוש היה לפרנסה למשל.

למען האמת, מכיוון שמדובר בשימוש לא תדיר וקליל, ניתן בלי בעיה להתפשר אפילו על מעבד זול בהרבה.

לשימושים שלך אין כל צורך בכרטיס מסך מעבר למובנה ב-780G הכולל DVI + VGA + HDMI עם תמיכה בשני מסכים במקביל.

אין לוחות אם עם שני חיבורי DVI למיטב ידיעתי. אם אתה ממש חייב שני חיבורי DVI תמיד תוכל להוסיף כרטיס מסך הזול ביותר.

אם יש לך מחשבות על שדרוג עתידי למכונת גיימינג או אם יש חשיבות מיוחדת לשקט אנא ציין זאת בבירור.

מפרט ראשוני - בדגש על תמורה למחיר בהתאם לדרישות שלך.

מעבד:

AMD PHENOM X4 QUAD CORE 9550 (2.2GHz) : HD9550WCGHBOX - BOX ¤627

מרובע ליבות זול מאוד עם ביצועים מעולים בעריכת וידאו (ראה בלינק לעיל) - ה-Q6600 יקר ממנו ב~50% ונותן רק כ~20% שיפור שממילא לא קריטי לך.

לוח אם:

ASUS M3A78-EM ¤433

לוח אם מבוסס 780G עם ליבה גרפית מצויינת, שלל חיבורים ופיצ'רים ותמיכה בכל הליין של מעבדי הפנום.

כולל VGA, DVI, HDMI ואפילו DISPLAY PORT. כולל גם ExpressGate כבונוס. יש את ה-ASUS M3A78EMH HDMI שמעט זול ממנו אך ללא DP, ללא ExpressGate ותומך במעבדים עד 95W בלבד.

דיסק קשיח:

SAMSUNG 160GB 8MB SATA2 7200 RPM : HD160JJ ¤185

למערכת ההפעלה. לא הכי משתלם למחירו אך חבל לשלם על מה שלא תצטרך.

דיסק קשיח 2:

SAMSUNG 500GB 16MB SATA2 7200 RPM - HD501LJ ¤287

לרינדורים ואחסון - סופר משתלם למחירו כיום.

צורב DVD:

SAMSUNG SH-S223B x22 SATA BLACK ¤121

זיכרון:

OCZ 4096MB (2048MBX2) DDR2 800 CL 5-4-4-15 - PLATINUM EDITION : OCZ2P8004GK ¤279

מארז:

ANTEC NSK4480B + 380W EARTHWATS PSU ¤433

מארז/ספק איכותי ושקט במחיר מעולה.

קרור למעבד:

GLACIALTECH IGLOO 7311 SILENT FOR AMD S754/939/AM2 ¤59

קירור חרישי וזול.

קרור למארז:

GLACIALTECH 80mm HYDRODINAMIC BEARING - 18dBA - GT80252-HDBLA1 ¤28

לשיפור זרימת האויר - לא הכרחי אבל מומלץ

שירותי מעבדה:

הזמנה מעל 2000 שח - הרכבה חינם ¤0

מחיר סופי: ¤2452

המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il

* אם מתוכנן שדרוג למכונה כבדה משמעותית בעתיד, כדאי לקחת מארז גדול ומקורר יותר עם ספק חזק יותר.

* אם מאוד חשוב שקט יש מקום לשיפורים, במיוחד אם אתה מוכן לשלם בביצועים (מעבד חלש יותר אך קריר וחסכוני בהרבה, דיסקים שקטים וכדומה).

פורסם
  • מחבר

וואו... תודה רבה לכולכם!

אוקיי, לגבי פרטים שלא ציינתי:

1. אני חייב firewire (יש בלוח ASUS M3A78-EM?) והבנתי שאסוס נחשבים יציבים וטובים לעריכה, ולכן יש לי העדפה לאסוס. (לסיכום, אסוס עם firewire)

אלא אם כן, אתם ממליצים לקחת כרטיס עריכה עם firewire. השאלה היא אם זה ישתלם.

2. בקשר לקירור והשקט- המחשב נמצא בחדר שלי, אז שלא רועש מדי אבל לא צריך להגזים עם השקט...

3. אני לא מתכנן שידרוג בטווח הקרוב (לגיימינג בכלל לא). אם אני אעשה שדרוג זה בטח יהיה עוד שנתיים שלוש, ואז אולי אני כבר אקנה מחשב חדש לעריכה...

4. אני אוותר על ה- raid0, אבל סמסונג טובים בכוננים קשיחים? התחרות היא לא בין seagate ו- wd? המחירים של seagate דומים לשל סמסונג... אז למה לא seagate?

5. לגבי המעבד- ההבדל בין שני המעבדים (של אינטל ושל amd) ממש קטנים? כי אם זה יתן לי ביצועים פחות טובים, והמחיר לא בשמיים, אני לא אוותר על האינטל... אם יש משהו ביניהם, זה יהיה מצוין!

6. לוח אם- אין לי מושג מה זה דיספלי פורט ואקספרסגייט ככה שלא נראה לי זה ממש משנה... (המעבד שלי מתחת ל- 95w?)

7. נראה לי שאני אקח בכל מקרה 2 של 500...

8. לגבי הצורב- אני מעדיף lg.

9. זיכרון- למה הצעת ocz ולא את הקינגסטון שאני הצעתי, אם זה אותו מחיר? ocz יותר טובים?

10. לגבי החנות- אני צריך חנות שתהיה קרובה לבית (גבעתיים ר"ג), בשביל אחריות ותיקונים. (אז, ksp מומלצים?)

תודה רבה, ואני מצטער לגבי העבירה על החוקים.... זה לא יקרה עוד פעם,

גיא

פורסם

וואו... תודה רבה לכולכם!

אוקיי, לגבי פרטים שלא ציינתי:

1. אני חייב firewire (יש בלוח ASUS M3A78-EM?) והבנתי שאסוס נחשבים יציבים וטובים לעריכה, ולכן יש לי העדפה לאסוס. (לסיכום, אסוס עם firewire)

אלא אם כן, אתם ממליצים לקחת כרטיס עריכה עם firewire. השאלה היא אם זה ישתלם.

יש FW בלוח וכן ESATA אם תרצה חיבור מהיר לדיסק החיצוני.

2. בקשר לקירור והשקט- המחשב נמצא בחדר שלי, אז שלא רועש מדי אבל לא צריך להגזים עם השקט...

אז מה שרשמתי מספק בהחלט

3. אני לא מתכנן שידרוג בטווח הקרוב (לגיימינג בכלל לא). אם אני אעשה שדרוג זה בטח יהיה עוד שנתיים שלוש, ואז אולי אני כבר אקנה מחשב חדש לעריכה...

אז הפלטפורמה הנוכחית מצויינת

4. אני אוותר על ה- raid0, אבל סמסונג טובים בכוננים קשיחים? התחרות היא לא בין seagate ו- wd? המחירים של seagate דומים לשל סמסונג... אז למה לא seagate?

גם סיגייט וגם WD מצויינים אך מעט יקרים יותר - קח מה שבא לך. הבדל הביצועים בפועל זניח עד לא מורגש ממילא.

5. לגבי המעבד- ההבדל בין שני המעבדים (של אינטל ושל amd) ממש קטנים? כי אם זה יתן לי ביצועים פחות טובים, והמחיר לא בשמיים, אני לא אוותר על האינטל... אם יש משהו ביניהם, זה יהיה מצוין!

הסתכלת בלינק שנתתי למעלה? היתרון של AMD הוא בלוחות האם העדיפים בהרבה. מפרט אינטל ייקר לך את המפרט בכ~200-300 ש"ח ללא כל צורך ותזדקק לכרטיס FW נפרד. חבל! הביצועים של הפנום מעל ומעבר לצרכים שלך. אם אתה רוצה, יש את הפנום 9950 שעולה 100 ש"ח פחות מה-Q6600 עם ביצועים =on∏[2160]=on]כמעט זהים.

6. לוח אם- אין לי מושג מה זה דיספלי פורט ואקספרסגייט ככה שלא נראה לי זה ממש משנה... (המעבד שלי מתחת ל- 95w?)

DP זה פורמט החיבור העתידי של כרטיסי המסך. לגבי ה-EXPRESSGATE נתתי לינק. חביב מאוד אבל לא קריטי.

ה-9550 הוא ב-TDP של 95W. ה-9950 ב-TDP של 140W והוא מפלצת הספק וחום - אפילו יותר מה-105W של ה-Q6600 של אינטל. במחשבה שניה כדאי להוסיף להם קירור רציני יותר...

אישית, בשביל עיבוד ברמה בינונית פעם בשבוע-שבועיים, הייתי לוקח מעבד זול וחסכוני בהרבה - אפילו אם יקח לי 30-40% יותר זמן עיבוד... אז אני אחכה עוד 5-10 דקות פעם בשבוע. לא קרה כלום.

7. נראה לי שאני אקח בכל מקרה 2 של 500...

מצויין.

8. לגבי הצורב- אני מעדיף lg.

שיהיה - יש סטיקי מועיל בפורום "אמצעי אחסון" - בחר לך אחד משם.

9. זיכרון- למה הצעת ocz ולא את הקינגסטון שאני הצעתי, אם זה אותו מחיר? ocz יותר טובים?

OCZ נחשבים מהטובים בשור והמחיר כמעט זהה. ההבדלים ממילא זניחים וחסרי חשיבות

10. לגבי החנות- אני צריך חנות שתהיה קרובה לבית (גבעתיים ר"ג), בשביל אחריות ותיקונים. (אז, ksp מומלצים?)

אין לי ניסיון עם KSP אבל חוות הדעת פה בפורום אינה חיובית בעניין לרוב. לי אישית יש ניסיון מעולה עם IQPC ולחברי יש ניסיון מצויין עם זיגזג ביהוד.

מעבר לזה קשה לי לומר - עשה חיפוש בפורום.

תודה רבה, ואני מצטער לגבי העבירה על החוקים.... זה לא יקרה עוד פעם,

גיא

שקול ברצינות את עניין המעבד והאם באמת קריטי לך כל כך הביצועים ברמה כזו המצדיקה תוספת של מאות שקלים, מפרט רועש ומעבדים חמים וזללני הספק.

בשביל תרגיל פעם בשבועיים זה נראה לי בזבוז כסף מיותר.

פורסם
  • מחבר

אני אקנה את המחשב או ב- ksp או באייבורי (אם יהיו בעיות במחשב, אני לא מתכוון לנסוע שעה עד אשדוד...) אז, מישהו יכול לתת לי המלצה לקירור למעבד וקירור למארז? (עד 150 ש"ח לשניהם), כי את הקירורים ש- tmpusr נתן לי לא מצאתי באתרים של אייבורי וksp.

גיא

פורסם
  • מחבר

מישהו?

וכדאי לדעתכם לחבר את המחשב לאינטרנט? אני יכול להשתמש באינטרנט במחשב הישן (הוא ישמש לגלישה באינטרנט, קצת להורדות וקצת למשחקים) ולוותר על אינטרנט במחשב החדש שבגלל שהוא מיועד לעריכה, יכול להיות שעדיף שלא יהיה בו אינטרנט. אם אני ארצה להעביר קבצים (למשל סאונדים או אפקטים לעריכה) אני אוכל לעשות את זה בעזרת הכונן הקשיח החיצוני שאני אקנה....

אז מה אתם חושבים?

גיא

פורסם
  • מחבר

בבקשה תענו!!!

אני לא רוצה להסתמך על העצה של המוכר ב- ksp...

פורסם

קירור למעבד - AC FREEZER 64 PRO - מעט יקר יותר אך חזק מאוד.

יש את ה-SHURIKEN בערך באותו מחיר אך חרישי יותר.

זול משניהם הוא ה-ALPINE 7 אך הוא גם חלש משמעותית ופחות שקט (ועדיין עדיף בהרבה על קירור הסטוק).

קירור למארז (קדמי INTAKE): מאוורר 80 מ"מ חרישי - SCYTHE KAMA

בזול יותר יש את זה - טוב אך שקט פחות.

נשלט ע"י לוח האם בהתאם לטמפרטורה (שקט ללא עומס, די "צורח" עם עליית החום במארז תחת עומס).

• 1 חודש מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

אוקיי, מצטער שאני מקפיץ, אבל עדיין לא קניתי את המחשב, ויש כמה שינויים והחלטות חדשות:

1. למרות הכל, נראה לי שאני אקח מעבד של אינטל בכל מקרה. פניתי לכל מיני חברים שלי שאמרו שעדיף אינטל. ולכן- מה עדיף: q6600, או q8200, או בכלל שתי ליבות? התקציב הוא 1000 ש"ח מקסימום למעבד. אני לא מתכנן OC, והתוכנות שיהיו מותקנות הן: after effects ו- premiere.

תודה,

גיא

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים