עבור לתוכן

צריך המלצה לנתב להקמת רשת אינטרנט אלחוטית וחוטית בבית עם 3 מחשבים..בבקשה!!

Featured Replies

פורסם

שלום, יש לי בבית היום 2 מחשבים אשר מחוברים ישירות למודם הכבלים ( האחד מחובר ליציאת הרשת של המודם והשני ליציאת הusb של המודם, וככה זה עובד כמעט נפלא כמה שנים, אף מחשב לא תלוי בשני שניהם מחוברים למודם ישירות).

אני קונה מחשב שלישי ורוצה לחברו גם לאינטרנט, המחשב השלישי יהיה מרוחק במקצת מהחדר בו שוכן המודם ולכן לא ניתן יהיה להעביר כבל רשת וכאן נדרש ראוטר אלחוטי וחוטי כי אני רוצה לחבר את הראוטר למודם ומהראוטר להוציא שני כבלים לשני המחשבים שחוברו עד עכשיו באופן חוטי ואת המחשב החדש לחבר בעזרת כ. רשת אלחוטי אל הראוטר. יש לציין כי המחשב שיחובר באופן אלחוטי נמצא במרחק של כ-10 מטרים מהחדר בו שוכן המודם והראוטר ( חדרים באותה קומה , אך ללא קיר משותף ביניהם, הקירות הינם קירות רגילים ולא קירות בטון או חדרי ממ"ד!!).

אבקש ת עזרתכם לקניית ראוטר מתאים לדרישה. המליצו לי על edimax br6204 wg מחיר נמוך (150 ש"ח) אך אני לא יודע אם הקליטה האל חוטית שלו מספיק טובה למקרה זה...

אשמח מאוד להמלצות מכם,תודה מראש!!!

פורסם

כמה קירות יש בין הראוטר למחשב? ברור לך שמעבר לנתב, תצטרך לרכוש גם כרטיס אלחוטי? כמה אתה מתכוון להשקיע בכל הסיפור?

פורסם
  • מחבר

כן ברור לי שצריך לקנות כרטיס רשת אלחוטי, קניתי אחד אבל בחיבור פי סי איי ולא יו אס בי אמרו לי שעדיף לא להעמיס על המחשב ביו אס בי אלא לחבר לו פנימי...

אין קירות בין המודם לראטור..הם נמצאים באותו חדר...המחשב שיחובר באופן אלחוטי מופרד באמצעות 2 קירות ( 2 חדרים שונים אז קיר לכל חדר) ויש מסדרון רחב באמצע ( קומת חדרים,לא מסדרון צר פשוט קומה עם סלון קטן באמצע).

לגבי התקציב כמה שיותר נמוך... אמרו לי שרק אדימקס עובדים בצורה נורמאלית עם הכבלים...

פורסם

אם המרחק לא גדול והקירות לא מבטון ה-EDIMAX 6204 יתאים לך.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה... ויש לי עוד שאלה..

החנות מחשבים שממנה אני קונה את הראוטר והמחשב וכל הציוד, אמרה לי שבגלל שאני מחובר דרך הכבלים ודרך בזק בינלאומי (זאת אומרת ללא חייגן) שהוא יגדיר לי את הראוטר כסוויטצ' , זאת אומרת שהוא יחבר את המודם במקום לכניסת ה wan אל אחת מ4 יציאות הרשת של הראוטר ואז בעצם הראוטר ישמש כמעין סוויטצ' אלחוטי... לא הבנתי אותו כל כך, הוא אמר שזה פשוט יחסוך את הבלאגן של פתיחת פורטים וזה הודות לכך שהמודם שלי מחייג אוטומטית -ללא חייגן ידני במחשב... מה אתם אומרים? כדאי? מה ההבדל בכלל?

פורסם

מה שנאמר לך הוא נכון כעקרון, אבל יש לו מספר חסרונות -- תוכל לחבר ככה רק 3 מחשבים ולא תוכל לחבר מחשבים באופן אלחוטי; לא תוכל להקים רשת ביתית ולשתף משאבים בצורה מאובטחת; על כל מחשב תצטרך תוכנת FIREWALL פעילה. אם אתה בוחר ללכת בדרך הזאתי, כבר עדיף לרכוש SWITCH ולחסוך 100 שקל במקום לרכוש נתב אלחוטי. לדעתי, אם אתה רוכש נתב -- תשתמש בו כנתב ואל תקבל את המלצת החנות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים