עבור לתוכן

מחשב נייד וקל לסטודנטית - בתקציב של 4000 ש"ח (או 1000 דולר)

Featured Replies

פורסם

שלום,

חברה שלי היא סטודנטית בשנה א' באוניברסיטה,

והיא צריכה מחשב נייד לעבודות שלה (לא חייב להיות חזק במיוחד - בעיקר לתכנת עליו, לכתוב מסמכים, אינטרנט ואולי גם קצת מטלב)

חשבתי לקנות לה כמתנה מחשב כזה, והתקציב שלי הוא עד 1000$ (או 4000 ש"ח)

הדברים העיקריים שחשובים -

ניידות (שלא יהיה כבד מדי, נוח לסחיבה)

נוחות שימוש ועבודה (אני לא יודע עד כמה הEEE-PC ודומיו נוחים לעבודה ארוכה איתם)

זיכרון נורמלי (1-2GB ומעלה)

וכמובן מפרט שיוכל לשמש אותה גם בעוד שנה-שנתיים, ושהיא לא תזדקק להחליף בקרוב.

מצד שני אפשר להתפשר על -

גודל דיסק קשיח - לא נראה לי שהיא צריכה יותר מ80-100 ג"ב

כרטיס מסך - יכול להיות פשוט, של אינטל

אני מתלבט בין הרבה דגמים ולא כ"כ יכול להחליט.

יש למישהו עצה?

תודה :)

פורסם

ברוך הבא לפורום.

בתקציב הזה קשה למצוא משהו שהוא באמת קטן וקל, ומצד שני גם נותן ביצועים סבירים ונוחות שימוש (ה-EEE ודומיו הם צעצועים ולא מתאימים לשימושיך שאתה מפרט).

יש כמה דגמי 12.1" כמו ה-Acer Aspire 2920, אבך איכות הבניה של האייסרים הזולים די מאכזבת אותי. מצד שני אפשר לקבל מפרט חזק:

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=713595

ב-13.3" יש Gigabyte W348M, אבל המפרט פחות טוב והוא לא כולל מערכת הפעלה.

http://www.pc365.co.il/cat.aspx?cat_id=638

אם מחשב 14.1" זה גם בסדר, מבחינתך, יש יותר אופציות. על 15.4" לא הייתי הולך בשום מקרה, כי הם כבר לא עונים לדרישת הניידות, מבחינתי.

בין אילו דגמים אתה מתלבט?

פורסם

מדוע אתה מציין את התקציב בדולרים? האם אתה רוכש בארה"ב?

פורסם
  • מחבר

היי,

המון תודה על התגובות המהירות...

אני מציין מחיר בדולרים כי יש לי גם אופציה להביא לפ-טופ מארה"ב, אם הפרש המחירים הוא ממש משמעותי....

בינתיים אני לא כ"כ יודע על איזה דגמים להסתכל, כי אני לא מכיר כמה שוקל כל מחשב...

שמעתי שVostro אולי עונה על הדרישות?

פורסם

הפרש המחירים הוא אכן מאד משמעותי ולכן למקום הרכישה יש משמעות גדולה מאד. בעוד שבארץ אפשר לקנות בתקציב הזה רק מספר דגמים מוצמצם שעונה לדרישות (בהתאם למה ש-Qttp ציין) בארה"ב יש מבחר הרבה יותר גדול ואפשר לקבל דגמים הרבה יותר מוצלחים. מצד שני, רוב הניידים שנרכשים בארה"ב לא זכאים לאחריות בארץ. קרא את הסטיקי בנושא ותחליט היכן אתה רוצה לקנות על מנת שניתן יהיה להתייחס בצורה יותר רלוונטית.

ה-Vostro 1310 עליו אתה בוודאי מדבר אמנם יכול להתאים אבל הוא חורג מהתקציב בלא מעט (בארץ).

פורסם

לא ציינת את גודל המסך -- פקטור חשוב כשחושבים על נוחות צפייה אל מול נוחות סחיבה.

בהנחה שאתה יודע איך 12" נראה ומרגיש (וזה חשוב לדעת, שלא תופתעו לגלות שזה קטן מדי [..או גדול מדי]), הדגם הבא אמנם חורג במעט מהתקציב אך מומלץ:

http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=2459&CatCode=315

14" זול ששוקל 2.3 קילו ונותן תמורה טובה למחיר:

http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=2458&CatCode=315

משודרג:

http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=2294&CatCode=315

14" 2.35 קילו:

http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=2357&CatCode=315

פורסם
  • מחבר

האמת היא שהמחשבים האלה (מהאתר של Ivory) נשמעים טוב, וגם המחיר מפתיע,

אבל אני קצת חושש לרכוש מIvory, שמעתי שיש להם בעיות של אחריות.... יש לזה שחר?

תוכל לציין מה לדעתך בדיוק ההבדל בין הMSI הראשון לMSI ה"משודרג"?

שוב תודה,

אם אני לא אצליח להזמין מחו"ל המחשבים האלה אכן נראים כמו אלטרנטיבה ראויה...

פורסם

העניין של האחריות זה קצת יותר אינדיבידואלי, ואני ארחיב.

מהניסיון שלי, כלומר מהקריאה שלי על ניסיונם של אחרים, זה מאוד תלוי בסניף. כמה שזה נשמע מוזר שהרי מדובר ברשת אחידה כביכול, יש סניפים יותר טובים ויש סניפים פחות טובים. למרות שיש תקנות ונהלים, כנראה שאת טיב הסניף עדיין קובעים האנשים שעובדים בו. מבחינתי - קניתי סט מקלדת ועכבר, מערכת רמקולים ולפטופ PR200 מהסניף הקרוב לביתי של אייבורי. עד עכשיו לא נזקקתי לשירות כלשהו אז קשה לי להעיד מזווית אישית בנושא, אבל גם העובדה ששלושת המוצרים בני שנה (+/-), ולא היו איתם תקלות מכל סוג, מדברת בפני עצמה. השירות שקיבלתי היה טוב והמחירים ללא תחרות. אין לי ספק שיש סיכוי ליפול איתם ולקבל שירות קלוקל, אבל כשההפרש במחיר הוא כל כך ניכר (אלפי שקלים) והתמורה (המוצר) היא מצויינת (ועל כך אני כן יכול להעיד) -- אני בעד. דבר אחרון, אני לא גר במרכז (וכאן נכנס העניין האינדיבידואלי) ולכן כל המעבדות של DELL, LG, LENOVO וכדומה, רחוקות ממני. במידה ויש לי תקלה כלשהי אני פשוט קופץ לסניף שלא נמצא רחוק ממני, וזה סוג של יתרון שרותי שמבחינתי הוא קריטי. יש לי ידידות שקנו HP/TOSHIBA ובאותה תקופת זמן כבר חוו תקלות שבעקבותן נאלצו לשלוח את הלפטופ למרכז דרך חברת שליחים (אחת מהן קיבלה חזרה את הלפטופ ללא כבל החשמל בפעם הראשונה - חברת השליחויות התנערה מהעניין, ובצדק). בקיצור, כאב ראש אחד גדול. לדעתי לפחות.

ממה שאני רואה ההבדל ביניהם הוא במעבד בלבד.

פורסם

אבל כשההפרש במחיר הוא כל כך ניכר (אלפי שקלים) והתמורה (המוצר) היא מצויינת (ועל כך אני כן יכול להעיד) -- אני בעד.

אתה מגזים. אין הבדל של אלפי שקלים. אולי כמה מאות וגם לא תמיד.

כשלא מדובר במוצרי MSI, אייבורי בערך באותה רמת מחיר של כל חנות. ואת המחשבים הניידים של MSI הם מתמחרים בזול, אבל לא ברמות שאתה מתאר.

פורסם

אני יכול להמליץ על ‏HP Pavilion DV5-1110‎

קניתי אותו בKSP:

http://ksp.co.il/hmain.php?uin=6925

ב-3790 שקל..

מחשב מעולה!

מסך 15 אינץ'

המחשב עצמו נראה מעולה!!

יש בו כרטיס מסך נפרד GEFORCE 9200GS

יש HDMI .. יש שלט .. קורא טביעות אצבע.. מערכת הפעלה..

2 ג'יגה ראם

160 ג'יגה הארד דיסק..

ביצועים מעולים..

קניתי אותו לאחותי שהיא סטודנטית..

מצוין לעבודה עם Autocad וכדומה..

באמת מומלץ =]

פורסם

אני יכול להמליץ על ‏HP Pavilion DV5-1110‎

שכחת שהוא ביקשר מחשב קל.

פורסם

הכל טוב ויפה אבל ה-dv5 לחלוטין לא עונה על הדרישות כאן לניידות גבוהה.

פורסם

אתה מגזים. אין הבדל של אלפי שקלים. אולי כמה מאות וגם לא תמיד.

אני לא חושב שירדת לסוף דעתי. אני התכוונתי הבדל של אלפי שקלים בין 12" של MSI ל- 12" של LENOVO נניח (כנ"ל לגבי ה- 14" שהבאתי ב- 2,900[!] ש"ח). למעשה לא התכוונתי ספציפית לחברה, אלא לקבוצות החברות. כלומר MSI ו- Gigabyte מבחינתי משתייכות לאותה קבוצה מפני ששתיהן חברות עם סדרות צרכניות זולות יחסית ועם מפרטים טובים יחסית. נכון, לכל חברה יש סדרות לכל מיני קהלים, ובכל זאת.. כמו כן, אני לא יודע אם ל- Gigabyte יש 12" ב- 4,000 ש"ח, אבל אני יודע של- MSI יש, ואני גם יודע של- LENOVO (או DELL, SONY, HP TOSHIBA וכדומה..) אין. לפחות לא בארץ, ובכל מקרה - לא שאני ראיתי. אם אתה יכול להביא דוגמה למחשב 14" שיקר יותר בכמה מאות שקלים (3,500 ש"ח נניח) בלבד, בעל מפרט שלא נופל מהמפרט הנ"ל ומחברה שאתה ממליץ עליה (ושאני משייך לקבוצת החברות היותר יקרות) -- אז בבקשה, זה המקום. לא רק בגלל שאמרתי אחרת אלא בשביל הבחור שמעוניין לקנות. אגב, זה גם עניין של הגדרה, להבדל של 1,000-2,000 ש"ח ומעלה, אני קורא אלפי שקלים.

כשלא מדובר במוצרי MSI, אייבורי בערך באותה רמת מחיר של כל חנות. ואת המחשבים הניידים של MSI הם מתמחרים בזול, אבל לא ברמות שאתה מתאר.

על סמך מה אתה אומר את זה? מה קנית שם?

אני לא מתאר דבר, אני מביא לינקים, לא דברי קודש. אתה מוזמן להפריך אותי בעזרת לינקים משלך, לא יהיה שמח ממני לגלות שיש אלטרנטיבות זולות.

פורסם

אני לא חושב שירדת לסוף דעתי. אני התכוונתי הבדל של אלפי שקלים בין 12" של MSI ל- 12" של LENOVO נניח (כנ"ל לגבי ה- 14" שהבאתי ב- 2,900[!] ש"ח). למעשה לא התכוונתי ספציפית לחברה, אלא לקבוצות החברות.

כשמסתכלים על הסדרות הצרכניות הזולות, יש מידי פעם מציאות. כרגע למשל, ב-12" ה"מציאה" הוא ה-Acer Aspire 2920 שזול משמעותית אפילו מ-MSI. אגב גם ללנובו יש דגם 12" זול, ה-V200, שניתן להשיגו כבר בפחות מ-5K.

ב-13.3" יש ל-MSI דגם חביב מאוד, ה-EX300, ב-5K, עם כרטיס מסך לא משולב. אין מחשב יותר טוב שזול יותר, אבל ה-Dell Vostro 1310 עם nVidia עולה רק 500 שקלים יותר. לסקטור המאוד נמוך (Gigabyte W348M) אין ל-MSI תשובה ב-13.3".

ב-14.1" ה-EX400 הוא בהחלט חריג. לפחות כרגע אני לא מוצא משהו שקרוב אליו במחיר ועם מפרט שכזה. בהחלט מציאה, ובהפרש ניכר. אבל כמו שאמרתי, זה שלפעמים יש מציאות לא מעיד על הכלל. לדוגמה, לפני כמה חודשים ה-Acer 5930G היה מציאה שאין כמוה ב-15.4" (עם 9600M GT בפחות מ-5K). היום הוא כבר לא כזה ויש לו תחרות, למשל ה-HP DV5-1179EJ.

ואם מדברים על 15.4", גם שם אין שום יתרון ברור ל-MSI/אייבורי, כאשר גם ה-PR601 וגם ה-EX620 (שהוא למעשה 16") אמנם מציאים מפרטים טובים ומשתלמים, אבל יש דברים לא רעים גם אצל המתחרים (למשל ה-HP DV5, שעולה רק כמה מאות שקלים יותר במפרט מקביל ומגיע עם מערכת הפעלה). דווקא הנייד שנראה לי הכי מציאה בטווח זה כרגע הוא ה-Lenovo SL500, בפחות מ-5K עם 9300M GS ומסך ברזולוציה גבוהה מאוד.

אז כמו שאמרתי, בממוצע, כן יש עדיפות ביחס עלות/תועלת ל-MSI, שכן אייבורי מייבאים אותם לבד ויכולים לשבור את השוק קצת. אבל למעט מקרים יוצאי דופן, זה בהחלט לא אלפי שקלים.

על סמך מה אתה אומר את זה? מה קנית שם?

תעשה חיפוש ב-ZAP על משהו שהוא לא MSI, ותראה שהמחירים של אייבורי מקבילים לשאר.

פורסם

בסדר, אני מדבר על אותן מציאות (בשנה+ האחרונות הן תמיד שם, זו לא הבלחה רגעית של דגם אחד בלבד ולכן מה שאני אומר "תופס"), לא התכוונתי לשום דבר קיצוני כמו למשל ש"לעד חברת MSI תהיה זולה מכל שאר החברות, בכל דגם ודגם באלפי שקלים". גם לא התכוונתי שממוצע הדגמים זול באלפי שקלים. סה"כ התכוונתי שכשהפער שם, והוא שם לעיתים, זה מטה את הכף בבירור. רק בכדי להסיר ספק ולמנוע ויכוחים מיותרים אני אציין שזה מטה את הכף מבחינתי, כל אחד והתקציב שלו והשיקולים שלו.

אין ספק שזה עניין של זמן וחברות מנסות לצמצם את ה"פערים" הללו. ה- V200 של LENOVO הוא דוגמה טובה אם כי לא מספיק טובה. שים לב שהוא מגיע עם שנה אחריות (באחת החנויות ראיתי שהרחבה לשלוש שנים עולה כאלף ש"ח), 1 גיגה זכרון, הארדיסק קטן יותר, בלי כניסת HDMI, וה- MSI לעומתו מגיע עם סוללות 8 תאים. אני מניח שהוא גם מעט ישן יותר, הכרטיס המובנה הוא X3100 במקום X4500. למעט הפרט האחרון - ההבדל דיי משמעותי, בייחוד אם תחשב את המחיר של הלנובו אחרי שידרוגים, והוא גם ככה יקר יותר בכ- 500 ש"ח במחיר הזול ביותר בזאפ. אני גם לא כל כך אוהב להסתמך על מחיר נורא זול של איזו חנות אינטרנטית/מחסן בודד איפשהו בארץ שדופק מחיר זול משמעותית מכל השאר בזאפ. נראה לי הרבה יותר "מפחיד" לקנות ממקום כזה מאשר במקום כמו אייבורי, עם כל הסיפורים עליהם. בשיקלול הדברים - אני עומד מאחורי מה שאמרתי, ואני חוזר ומדגיש שלא יהיה שמח ממני אם יתרבו החברות שמציעות מפרטים עשירים במחיר זול ובאיכות סבירה.

גם בנוגע לאייסר צריך להסתכל בפרטים. אני לא מבין למשל את ההבדל הגדול במחירים בין חנויות שונות בזאפ (ואת החנויות הכי זולות אני בכלל לא מזהה). בכל מקרה, הוא זול, אבל X3100, סוללה קטנה יותר, אחריות שנה, בלי HDMI, בלי WIFI N. אופציה נחמדה.

לגבי גזרת ה- 15" MSI לא מובילים בפער כזה, אם בכלל. HP ו - ACER (ו- GIGABYTE) כמו שציינת מתחרים חזק בסדרות הצרכניות הזולות עם מפרטים עשירים ומחירים נמוכים. מעולם לא חשבתי או טענתי אחרת. אם כבר הזכרת את ה- EX620 של MSI - הוא באמת מציאה. 16" בפורמט 16:9 ששוקל בדיוק כמו ה- DV5 עם מפרט (HDMI, ESATA, כרטיס מסך לא משולב) שאמנם נופל משל ה- DV5 בפרמטרים של זכרון, מעבד, קצת בדיסק הקשיח, אבל עולה בסה"כ 3,700 ש"ח (או 4,300 ש"ח לדגם היקר יותר כמדומני) ולדעתי ההבדלים בביצועים למשתמש ממוצע כלל לא יורגשו.

סה"כ הדיון דיי מיותר שכן כל אחד יכול לזפזפ בזאפ ולהחליט מה מתאים לו בהתאם לתקציב. זה לא ממש משנה מה נשאר בתודעה שלי או בשלך בתור האמת כשהנתונים כ"כ נגישים לכולם, מה גם שהמצב מאוד נזיל. אני לא חושב שהגזמתי בתיאורים שלי אבל אם לא הובנתי כהלכה אני מקווה שהבהרתי וחידדתי, ואני מברך על צימצום הפערים שמסתמן. כמו שאני תמיד אומר - אני מקווה שהמגמה תמשיך, כולנו נרוויח מזה.

לגבי המחירים של אייבורי - הם תמיד בתחתית תוצאות המחירים (או במעלה?) בזאפ. בפועל, במקרים רבים ניתן להשיג מהם מחיר טוב עוד יותר במקום. על השירות שלהם אפשר להגיד הרבה דברים, זה עניין משתנה, סובייקטיבי ושקשה לכמת. המחירים לעומת זאת אלו מספרים, ולהגיד שהמחירים שלהם "מקבילים לכל שאר החנויות" זה נראה לי פשוט לא נכון. ביחד עם קייאספי הם בהחלט שוברי שוק זולים במרבית המוצרים (לא רק בניידים), ולא משנה הסיבה. תבדוק בממוצע את מחיריהם לעומת חנויות כמו פנדה ונועה ותראה שהם זולים באופן דיי ניכר. את סט המקלדת והעכבר שקניתי של מיקרוסופט, ואת מערכת ה- Z5500 של LOGITECH שציינתי שקניתי מהם, קניתי במחיר זול משמעותית מהמחיר הזול ביותר בזאפ, עם אחריות יבואן מקורית.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים