עבור לתוכן

התלבטות בין: TT TP 750W לבין TOPOWER SILENTEZ 800W

Featured Replies

פורסם

טוב ההתלבטות שלי היא בין THERMALTAKE 750W המודולרי לבין TOPOWER SILENTEZ 800W שהוא גם מודולרי

לשניהם ארבעה ריילים וניצולת של 80+.

כרגע יש לי TT TP 600 שאני מרוצה ממנו (אז בלי לכלוכים על TT בבקשה) אבל CF בOC ושיהיה יציב אני לא יכול לדרוש ממנו (בטמפרטורות גבוהות מרגישים את קצה גבול היכולת שלו) ובכל מקרה מדובר במערכת עתידית שתחזיק יותר מכרטיס מסך אחד.

ידוע לי שTOPOWER מייצר לOCZ (ה600W SXSשלהם ככל הנראה זהה ל600 לזה של TOPOWER וגם MOD EXTREME שלהם מיוצר שם) ולCORSAIR כמו כן ידוע לי שהTT מיוצר על ידי CWT (ושהגרסא של CWT יותר איכותית רק לא ניתנת להשגה כאן).

מדובר פחות או יותר על אותו מחיר 660-670 ש"ח, מה שכן יש בהחלט פחות חוויות משתמשים מהTOPOWER ברשת ובכלל.

כך שאודה מאוד למי שהתנסו ומתנסים עם הספקים שלהם

פורסם

אתה לא צריך אף אחד מהם.

פורסם
  • מחבר

אתה לא צריך אף אחד מהם.

הממ, יכול להיות או לא, אבל לא בא לי לשדרג ספק יקר כשאני ארצה להוסיף עוד כרטיסים שאוהבים לצרוך. העניין של להוציא 100-150 ש"ח יותר זניח מבחינתי וכל אחד והשגעונות שלו, בא לי מודולרי (אם היה אלחוטי הייתי רוצה גם- :))

בכל אופן זה לא עונה על השאלה שלי לגבי הTOPOWER

פורסם

כל עוד אתה לא עושה CF עם HD4870X2 אתה ממש לא צריך משהו שקרוב לזה.

ספק 500W מודולרי טוב יתאים לך, למשל ה - HX520 של CORSAIR או ה - MODU82 525W של ENERMAX.

פורסם
  • מחבר

נו, בדיוק לזה התכוונתי. 4870 אחד בעומס 247-250W שניים בCF זה כבר 500W

(4870X2 בודד כמובן עדיף, אבל שניים כאלה בCF זה כבר 700W נטו)

מעבד QUAD באוברקלוק (נניח הQ6600 שלי כרגע על 141.72W) תוסיף לזה שניים שלושה הרד דיסקים X-FI שישה מאווררים ועוד פיצ'פקס ואני לא בטוח שה600 שלי באמת יכול להחזיק אוברקלוק יותר גדול כרגע.

בכל מקרה אחרי שירדו מחירי ה4870 יש מצב שאני אביא עוד אחד (אלא אם כן זה לא יהיה כלכלי לעומת ה5870)

לכן אני מרגיש שמה600 שכבר יש לי יהיה לי קשה להוציא יותר בעתיד. (אל תשכח שככל שטמפרטורת הספק עולה היכולת שלו לספק את הניצולת הנקובה גם יורדת

ככה שגם ספק איכותי 600 עם ניצולת 80-85 (ולרוב הם לא מציינים באיזה טמפרטורה - נניח שמדובר בסביבות ה40-50 אבל יש כאלה שבעצם מדברים על 30 מעלות) בעצם יחזיק 500-510W במקרה הטוב והם בטח לא לוקחים בחשבון את האוברקלוק עצמו כשהם מוציאים את הCF CERTIFIED.

לכן לדעתי מרווח הביטחון בעוד 100-150W לטווח של 3-5 שנים שווה תוספת של 150 למחיר.

מה גם שקשה מאוד למכור ספק כוח יד שניה שלא מתאים לדרישות ולשדרג לחדש. (ז"א בכל מקרה קרוב לוודאי שאתה נשאר גם עם הישן).

פורסם

HD4870 אחד זה 130W.

פורסם
  • מחבר

טוב צודק תודה שתיקנת אותי, בטעות לקחתי את הנתונים של "מערכת" בהודעה הקודמת וחישבתי לפיהם.

לפי סנדרה ה4870 הבודד שלי צורך 160W (הוא על 780/2080)

לגבי הספקים שהמלצת, בדקתי את המחירים שלהם בכמה חנויות פה וגם בארה"ב לצורך רפרנס ועכשיו אני אפילו יותר משוכנע שהTOUGHPOWER 750

הוא פשוט עסקה יותר משתלמת. (אין פרופורציות בין המחירים שלהם באמריקה למחירים פה). מדובר על 65 ש"ח הפרש בין הCORSAIR לTT

וממש לא בא לי לשלם מחיר מופקע על ספק 520W כמה איכותי שהוא לא יהיה!

בNEWEGG

CORSAIR CMPSU 520HX 109$ - בארץ 603 ש"ח בסקיי פי.סי. (פחות או יותר מחיר דומה לשאר החנויות) בנוסף יש לו גם כבל 6 פין אחד פחות.

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16817139001

בENERMAX לא מצאתי את ה525 אלא את ה625 שנמכר בNEWEGG ב159$ לעומת 839 ש"ח !!!!! בסקאי פי.סי (ה525 נמכר ב559 לפני משלוח)

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16817194027

לעומתם הTOUGHPOWER 750 המודולרי נמכר שם ב189$ ואילו בארץ אפשר להשיג אותו בין 670 ל 750 ש"ח.

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16817153038

אז ככה, מה יש לנו בעצם?

כנראה שכמו שאתה אומר ה750 יהיה יותר ממה שאני צריך. אוקיי.

במקומו אני אמור לקנות ספק כוח חלש יותר שעולה בארה"ב לצרכן בערך חצי, כמעט באותו מחיר.

בו בזמן שאני יכול לקנות את המוצר היותר חזק והאיכותי לא פחות בערך במחיר שהוא נמכר בארה"ב (באותה חנות וביחס לשניים האחרים).

זה לא גורם לי הרגשה מי יודע מה של עיסקה טובה או הוגנת.

ובעצם עכשיו בא לי לכתוב פה, שמי שמייבא את CORSAIR הוא חתיכת לא בדיוק אדם ישר.

ופראייר מי שמוכן לשלם כאן כפול ממה שהמוצר הזה באמת אמור לעלות. (וזה לא שהייתה איזה ירידת מחירים של ספקי כוח בעולם).

על הTT TP 600 שלי שילמתי לפני שנה וחצי 490 ש"ח כשהדולר היה בערך 4.3 ש"ח. (כיום הוא נמכר בסביבות ה510 כשהדולר 3.95)

אני לקוח מרוצה וככל הנראה אני אקח את ה750 למערכת השניה.

מה גם שלא בא לי לפרנס עוד שתי ידיים שמרוויחות על האנרמקס והקורסייר. פשוט אין שום סיבה.

פורסם

מה אכפת לך מהמחירים בארה"ב ? אתה הרי לא קונה משם.

ויש גם אופציות זולות יותר מאלה שהצעתי.

איזה ספק יש לך כרגע בכלל ?

פורסם

טוב ההתלבטות שלי היא בין THERMALTAKE 750W המודולרי לבין TOPOWER SILENTEZ 800W שהוא גם מודולרי

לשניהם ארבעה ריילים וניצולת של 80+.

כרגע יש לי TT TP 600 שאני מרוצה ממנו (אז בלי לכלוכים על TT בבקשה) אבל CF בOC ושיהיה יציב אני לא יכול לדרוש ממנו (בטמפרטורות גבוהות מרגישים את קצה גבול היכולת שלו) ובכל מקרה מדובר במערכת עתידית שתחזיק יותר מכרטיס מסך אחד.

ידוע לי שTOPOWER מייצר לOCZ (ה600W SXSשלהם ככל הנראה זהה ל600 לזה של TOPOWER וגם MOD EXTREME שלהם מיוצר שם) ולCORSAIR כמו כן ידוע לי שהTT מיוצר על ידי CWT (ושהגרסא של CWT יותר איכותית רק לא ניתנת להשגה כאן).

מדובר פחות או יותר על אותו מחיר 660-670 ש"ח, מה שכן יש בהחלט פחות חוויות משתמשים מהTOPOWER ברשת ובכלל.

כך שאודה מאוד למי שהתנסו ומתנסים עם הספקים שלהם

בכל מקרה, לשאלה של פותח הדיון:

לא בדיוק הבנתי מה התקציב שלך... אני אשמח אם תציין אותו.

וחוץ מזה, CF לא משתלם בעליל. חפש על זה בפורום, כבר כתבו את זה עשרות פעמים.

פורסם

במשחקים שקוד שלהם טוב (כיום אכן אין הרבה כאלה), CF מציג שיפור מרשים, יכול להגיע ליותר מ 50%.

הוא כתב שיש לו TT TP 600W.

לפתוח הדיון:

נצילות אינה מדברת על ההספק שהספק יספיק בפועל, תקרא בנעוץ.

לפי אתרי היצרנים מומלץ ספק איכותי של 650W ל CF של HD4870. אני מאמין שגם הספק שלך יחזיק כי הדרישות מאוד מוגזמות (התישנות הספק מחלישה אותו ועוד הרבה סיבות אחרות שבפועל לא יגרמו לכך שיהיה צריך ספק כוח חזק כל כך).

פורסם

במשחקים שקוד שלהם טוב (כיום אכן אין הרבה כאלה), CF מציג שיפור מרשים, יכול להגיע ליותר מ 50%.

דיברתי על זה שגם אם באמת צריך כוח עיבוד כזה גדול, יש אפשרויות של כרטיסי מסך כפולי ליבה.

וחוץ מזה, הסיכוי שהוא באמת צריך כוח כזה גדול מצד הכרטיס מסך הוא לא גדול...

כמו שאמרתי לפותח הדיון, הנושא הזה נטחן בפורום, ואני ועוד רבים אחרים הסברנו הרבה פעמים למה זה לא משתלם.

בשביל זה יש כפתור שנקרא חיפוש...

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובות שנוספו כאן במשך היום, ברשותכם אני אתייחס לכל אחת באותו הפוסט.

לsapits1 - תודה, אני יודע שכרטיס כפול ליבה אחד יתן יותר תפוקה ממערך של שניים בקרוספייר או בSLI בייחוד לאור המצב היום ומה שיהיה אפילו עוד יותר בדור הבא של כרטיסי המסך. אבל לא זה מה ששאלתי כשפתחתי את הדיון הזה. - שאלתי רק עם מישהו התנסה עם הספקים היותר חזקים של TOPOWER ולא, אין אף פוסט קודם שאפשר להתייחס אליו בפורום הזה. (חיפשתי יש רק כמה טופיקים ישנים שעסקו ב400-450W שלהם לפני שנתיים שלוש).

ואתה בהחלט צודק בעניין הCF לעומת כרטיס בודד. אבל קורה לפעמים שלא תכננת ואתה מוצא את עצמך עם שני כרטיסים מאותו סוג והדור מתחלף. ואתה עדיין רוצה להשיג ביצועים יותר טובים או סתם להשתמש בכרטיס הנוסף הזהה. (המצב אצלי הוא שיש כמה מחשבים וכל כמה זמן שיש שידרוג המחשב הנמוך יותר מתחזק בחלקים של המחשב החדש יותר).

לHUGEMOUTH - תודה ששמת לב שציינתי כבר על ההתחלה איזה ספק יש לי. ובהחלט הספק שיש לי הוא ספק טוב והוא עשוי להחזיק CF באוברקלוק בינוני.

בכל מקרה אני לא ביקשתי יעוץ בקשר למפרט, וציינתי שמדובר על מערכת עתידית, ככה שאני מוכן להוציא יותר בגזרת הספק/מארז. מאחר שאלה הרכיבים שגם מחזיקים ליותר מדור אחד או שניים של שדרוגים. (אני חושב שזאת דווקא צורת חשיבה חיובית מה גם שבגזרת המארז חשוב לי מאוד הגודל והחיצוניות של המארז).

1. לכן התקציב בגזרת הספק מארז למערכת החדשה עומד על אזור עד ה2000 ש"ח. כשמדובר במארז של 1100 ש"ח בערך.

2. אני יודע מה זאת נצילות ואני יודע גם שהיא משתנה בהתאם לעומס ולטמפטורת העבודה ואני מעוניין בספק שבמקום לספק חום ייתן תפוקה. כך שנתוני המקסימום שיצרן מפרסם לרוב מטעים. וישנן אותיות קטנות שאנחנו לא קוראים ביחס לטמפרטורות האופטימום שבהם רכיבים בספק מספקים את נתוני השיא האלה. וזה משתנה מיצרן ליצרן ונע בין 25-40 ואפילו 50 מעלות.

לכן ספק חזק שעומד יופי בנתונים האלה, אבל בתנאים של קיץ ניו-יורקי או גרמני באמת שלא רלבנטי עבור אף אחד מאיתנו.

אתם מתייחסים המון ל"איכות" של ספק אבל בשום סטיקי או דיון כאן לא נתקלתי בהתייחסות לפרמטר הזה. בייחוד בקרב האוברקלוקרים.

אני לא שובר שיאי אוברקלוק ולא מתיימר. אבל המערכת הנוכחית שלי עובדת 24/7 בOC של שתי תחנות FSB. היא צורכת היום יותר ממה שתיכננתי לפני שנה וחצי כשבניתי אותה.

3. ברשותי מחשב חלש יותר עם ספק של CHIEFTEC/DELTA 550 שמריץ PD805 ב3.6 על ASUS P5NSLI קבוע ואין לו שום בעיה להריץ SLI של שני 8600gts (כאן בפורום בזמנו מישהו שאל על הספק הזה והמגיבים פשוט ירדו על הספק הזה ואמרו שהוא לא "איכותי" וכל השאר וזאת בין היתר ללא שום בדיקה או התנסות במוצר.

4. ציינת שהתיישנות הספק מחלישה אותו (לאורך זמן) כמו את כל הרכיבים האחרים במערכת (זאת הסיבה שיצרנים מסויימים מציינים את איכות הרכיבים (קבלים וכו')

ומוכנים להעניק אחריות של 3-5 שנים על ספקים כיום. לכן נניח שבאמת יש ירידה שניתן להרגיש במהלך 3-5 שנים והספק לא יוכל לעמוד בעומס ההתחלתי שנקבע לו ויווצר כשל בספק המצב עלול לעלות ליצרן בהחלפת הספק לחדש בתקופת האחריות (קח את זה בחשבון). זה לא אמור לקרות בספק איכותי לדעתי.

5. למען האמת יש לי חבר שהריץ כפול ליבה של AMD ו7950X2 עם ספק של TAGAN 1100 (ואגב- TOPOWER היא היצרנית של הספק הספציפי הזה וכל הליין הזה של TAGAN) וכעבור שנתיים בערך הספק כשל, חירב לו דיסק קשיח. ונשלח לחברה באחריות. (הספק אכן הוחלף, אבל לקח בערך כחודשיים והבחור היה צריך ספק חליפי אחרת המחשב שלו לא היה נדלק עם הכרטיס ההוא).

פורסם

כתבתי את התישנות הספק כאחד הגורמים לדרישות המוגזמות של NVIDIA ו ATI, כמו כן הוספתי בסוף שזה לא סיבה מוצדקת מסיבה פשוטה ביותר, ברוב המקרים מחליפים ספק לפני שהוא נחלש בצורה רצינית.

כיום רוב הספקים מגיעים עם רכיבים באיכות גבוהה.

בקשר לספק של DELTA, הספק עצמו לא רע בכלל אבל מסילות ה 12V שלו חלשות מאוד יחסית לספקי 550W אחרים.

מוצר פגום יכול להגיע מכל חברה, היבוא של TAGAN לארץ לא משהו ובגלל זה עבר זמן עד שהגיע ספקק חדש.

מבחינת איכות המוצרים CWT ו SEASONIC יותר מומלצים מ TOPOWER (יותר בגלל שם מאשר מסיבה מוצדקת).

לא אמורה להיות שום בעיה עם הספק של TOPOWER אבל בכל זאת אם אתה קונה אותו הייתי קונה עם המדבקה של OCZ, מאוורר טוב יותר ועוד כמה יתרונות וגם יותר ביקורות (ההבדל במחיר קטן יחסית).

פורסם
  • מחבר

אני בא מעולם הצילום. בעולם הזה אנחנו רגילים להשוות מחירי מוצרים למחירי השוק שלהם בעולם. אם בא לנו מצלמה שעולה בארץ 12 אלף ובניו-יורק היא עולה 8 אלף אנחנו נזמין אותה מניו-יורק. ברוב המקרים האחריות היא בינלאומית והשירות בארץ בין כה כל כך גרוע שאין שום סיבה להעשיר יבואנים מסויימים.

- למה איכפת לי מהמחיר בניו-יורק? אנחנו (חושבים ש...) אנחנו חיים במדינה מערבית מפותחת. אנחנו מעוניינים לרכוש את אותם מוצרים "איכותיים" שצרכן מקביל במדינה מערבית מפותחת אחרת יכול לרכוש גם. השוק הוא גלובלי. בא לך את המארז או הספק שיש לחבר שלך בניו-יורק או בלונדון ויש לך אפשרות לקנות אז למה שלא תקנה? (הזמנים בהם היו מסים מטורפים ולא היה אינטרנט והיינו צריכים להתספק במגוון דל של מוצרים שאיזה יבואן ייבא בטובו לארץ ומכר במחיר מופקע עברו חלפו לפני 15 שנה).

אם מוצר מסויים נמכר במחיר מסויים בניו-יורק או בלונדון ומוצר אחר נמכר שם בפי שניים מחיר. כנראה שיש סיבה שבשווקים גדולים כל כך קיים פער מחירים כזה בין מוצר למוצר. (קבוצת איכות או מחיר של מוצר). וממה שציינתי פה ללא ספק הספקים האלה לא נמצאים באותה קבוצת מחיר (ואיכות) בשוק הגלובלי.

לכן כמו שכולם כאן מתעניינים ומפריחים סיסמאות על יחס ביצועים/מחיר. נראה לי שמחירים של השוק הגלובלי הם פרמטר מצויין להשוואה.

לכן אם מוצר שנמכר בשוק הגלובלי ב100 דולר נמכר בארץ במחיר כמעט זהה למוצר מקבוצת מחיר של 200 דולר בשוק הגלובלי

ברור שיחס תמורה לעלות (יחס אובייקטיבי) הוא לטובת המוצר השני.

*ולמען האמת, אני כן יכול לרכוש את המוצר בניו-יורק והחברה תכבד את האחריות (רק שעלויות המשלוח יהיו עלי ויקח לי הרבה יותר זמן לקבל החלפה של מוצר פגום וגם זה לא בכל המקרים - (בארץ יש יבואנים מסויימים שיגידו לך דברים מוזרים בשביל להתחמק ממימוש החלפת מוצר באחריות).

במקרה של הספקים של TT THOUGPOWER אני גם אקבל 5 שנות אחריות במקום ה3 שנות אחריות שנותנים פה.

לכן כמו בעולם הצילום, כשיבואנים מסויימים הבינו את הטרנד, ולא חסרות היום בארץ חנויות צילום שמוכרות מצלמות ועדשות במחירי ניו-יורק (כי אם לא יהיו אנשים יקנו שם) גם בארץ בתחום המחשבים ישנן כמה חנויות ויבואנים שהסתגלו לתנאי השוק הגלובליים והמוצרים שם מתומחרים בהתאם. (וכמובן שישנו גם יבוא אפור).

לכן עם כל הכבוד דניס, אני לא רואה סיבה לשלם מחירים מופקעים על ספק או מארז או כל דבר אחר רק בגלל שיבואנים מסויימים מנצלים את התמימות ואת השם הטוב של חברה בשביל לגבות מחיר כפול ואף יותר על אותו מוצר. בייחוד שמוצר באיכות זהה ובקבוצת מחיר גבוהה יותר נמכר כאן בארץ באותו מחיר בעצם.

דבר שגורם לי להציע כאן באמת לכותבים ומבקרים להתייחס לעניין הזה בביקורות ובהמלצות שהם נותנים למוצרים.

(כמו שלא תמליץ למישהו לקנות כרטיס GTX260 OC של BFG ב1890 ש"ח כשיש לך בשוק את אותו הכרטיס של EVGA ב1490 ש"ח. אין הבדל של 100 דולר על הכרטיסים האלה בניו-יורק. ואין שום סיבה שיהיה כזה הבדל גם כאן. והכרטיסים של BFG בהחלט טובים, אבל אלו של EVGA טובים לא פחות).

זה רק עניין של יבואן ובורות או אי ידיעה של הקונה הפוטנציאלי.

מקווה שהבהרתי את העמדה שלי בעניין בצורה ברורה.

ואני בטוח שאם החברה בHWzone יתחילו לשים לב ולציין את הפרשי המחיר הבלתי הגיוניים האלה, קוראי הביקורות יצביעו ברגליים ויפסיקו לשלם מחירים מופקעים בלי סיבה. מה שיאלץ אולי חלק מהיבואנים ליישר קו ולמכור לנו מוצרים במחירים הריאליים שלהם.

זהו שוק חופשי, ואני ואתה כצרכנים לא צריכים לדאוג למצבו הכלכלי של יבואן זה או אחר. אם הוא לא יכול להתמודד בשוק חופשי מצידי שיחדל מלהתקיים. יבוא יבואן אחר יותר זול.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים